Ställa in CarPlay med din iPhone

Du kan använda CarPlay för att få vägbeskrivningar, ringa samtal, skicka och ta emot meddelanden och mycket mer med utvalda bilar och stereor.

Du behöver en iPhone 5 eller senare för att använda CarPlay. Se också till att du är i ett område som har stöd för CarPlay och att Siri är aktiverad. Starta Siri genom att gå till Inställningar > Siri och sökning.

Ställa in CarPlay

1. Se till att din bil eller stereo har stöd för CarPlay.
  2. Anslut iPhone till USB-porten för CarPlay. En CarPlay- eller smartphone-symbol kanske visas vid USB-uttaget. Om CarPlay-hemskärmen inte visas väljer du CarPlay-logotypen på bilens display.
    • Anslut din iPhone i USB-uttaget i bilen om din bil har stöd för CarPlay med en kabel. En CarPlay- eller smartphone-symbol kanske visas vid USB-uttaget.
    • Tryck och håll ned röstkommandoknappen på din ratt för att ställa in CarPlay, om din bil har stöd för trådlöst CarPlay. Eller se till att din bil är i trådlöst läge eller Bluetooth-kopplingsläge. Gå sedan till Inställningar > Allmänt > CarPlay > Tillgängliga bilar på din iPhone och välj din bil. Se bilens användarhandbok för mer information.
  3. Se till att bilen är igång.
  4. Be Siri om det du behöver. Du kan göra det på flera sätt:
    • Om din bil har en knapp för röststyrning på ratten trycker du och håller ned knappen. Be sedan om det du behöver.
    • Om du har en pekskärm trycker du och håller ned hemknappen i CarPlay tills Siri kommer upp på stereons bildskärm. Be sedan om det du behöver.

Få hjälp

Om CarPlay inte fungerar som förväntat kan du kontrollera det här. Prova att använda CarPlay igen efter varje steg.

1. Se till att Siri är aktiverad.
  2. Starta om din iPhone och bilen. Beroende på vilken bil du har kan hemskärmen för CarPlay visas när du startar igen. I annat fall tittar du efter CarPlay-logotypen på bilens bildskärm.
  3. Om möjligt ansluter du iPhone till en annan USB-port i bilen.
  4. Prova med en annan Lightning-till-USB-kabel. Se till att kabeln är certifierad.
  5. Uppdatera till den senaste versionen av iOS.
  6. Kontrollera bilens handbok för hjälp. Du kan behöva installera en uppdatering av stereons fasta mjukvara.

Läs mer om CarPlay och om att köra och navigera säkert.