Få hjälp med att lägga till kort i Apple Pay

Om du behöver hjälp med att lägga till kort i Apple Pay prövar du stegen nedan.

Se till att du kan lägga till ett kort

Läs om vilka länder och regioner som stöder Apple Pay.

Kontrollera Apple Pay på sidan Systemstatus. Om det är något problem försöker du igen när det är löst. Om inga problem anges, kontrollerar du att du använder:

Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Du måste vara minst 18 år och bo i USA för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay eller få kortet för Apple Pay Cash. Dessa tjänster tillhandahålls av Green Dot Bank, medlem i FDIC. Läs mer om att skicka och ta emot pengar.

Pröva med att lägga till ett kort

Se om du kan lägga till kortet i Apple Pay efter varje steg:

1. Kontrollera att du befinner dig i ett land eller en region som stöds.
    • För iPhone eller iPad går du till Inställningar > Allmänt > Språk och region och rullar till Region.
    • För Apple Watch öppnar du appen Watch på iPhone, går till fliken Min klocka, trycker på Allmänt > Språk och region och kontrollerar regionformatet.
    • För MacBook Pro med Touch ID går du till Systeminställningar > Språk och region och kontrollerar regionen. Du kan inte lägga till Apple Pay Cash till din Mac.
  2. Starta om din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.
  3. Uppdatera till den senaste versionen av iOS, watchOS eller macOS.
  4. Ta bort kortet från Apple Pay och lägg sedan till det igen.
    • För iPhone eller iPad går du till Inställningar > Wallet och Apple Pay, trycker på kortet som du vill ta bort och trycker på Ta bort kort. Sedan lägger du tillbaka kortet i Apple Pay.
    • För Apple Watch öppnar du appen Watch på iPhone, går till fliken Min klocka, rullar ned och trycker på Wallet och Apple Pay. Tryck på kortet och tryck på Ta bort. Sedan lägger du tillbaka kortet i Apple Pay.
    • För MacBook Pro med Touch ID går du till Systeminställningar > Wallet och Apple Pay, klickar på kortet du vill ta bort och klickar sedan på minustecknet (–). Klicka på Radera. Sedan lägger du tillbaka kortet i Apple Pay.

Om du fortfarande inte kan lägga till ett kort kontaktar du din bank eller kortutfärdare för hjälp.

I Italien kan en del UniCredit-kort på nätverken VPay och Maestro endast läggas till i Wallet med appen UniCredit monhey. Tillgängligt i App Store endast i Italien.