Om du ser fel 53 när du uppdaterar eller återskapar din iPhone eller iPad

Läs om fel 53 och vad du kan göra om du ser det i iTunes.

Om fel 53

När du försöker uppdatera eller återskapa din iOS-enhet i iTunes på en Mac eller pc kan fel 53 visas i iTunes. Fel 53 visas på en enhet när den får underkänt på ett säkerhetstest. Testet utformades för att kontrollera att Touch ID fungerar korrekt innan enheten lämnar fabriken och var inte avsett att påverka kunder.

För de som får fel 53 har Apple släppt en uppdatering till iOS 9.3 som gör att det går att återskapa enheten med iTunes på Mac eller pc. Använd stegen i den här artikeln till att återskapa och återställa enheten. Om du tror att du betalat för en enhetsersättning som inte omfattas av garantin på grund av fel 53 kontaktar du Apple-supporten för att be om en återbetalning.

Så här ska du göra

1. Om iTunes är öppet på din Mac eller pc avslutar du iTunes.
  2. Om din iOS-enhet är ansluten till din dator kopplar du från den.
  3. Se till att din enhet har den senaste versionen av iTunes.
  4. Anslut iOS-enheten till datorn med USB-kabeln.
  5. Öppna iTunes och välj din enhet.
  6. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas i iTunes väljer du Uppdatera. iTunes försöker installera om iOS och återskapa din enhet utan att radera dess data.1
  7. Om du inte kommer förbi Apple-logotypen utför du en tvångsomstart2 av din iOS-enhet. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas klickar du på Återskapa.
  8. När iOS-enhetens välkomstskärm visas följer du stegen på skärmen för att ställa in enheten.
  9. Om Touch ID inte fungerade på enheten innan fel 53 visades, kommer funktionen inte heller att fungera efter att du uppdaterat eller återskapat enheten. Kontakta Apple-supporten för att fråga om servicealternativ för Touch ID.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande får fel 53.

1. Om återskapningen inte slutförs och det visas en annan felkod än felkod 53 kan du läsa om vad du kan göra.
  2. Tvinga enheten att starta om genom att hålla både vilo-/väckningsknappen och hemknappen intryckta i minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas igen.