Skaffa ett familjemedlemskap i Apple Music

Familjer med upp till sex personer kan utnyttja fördelarna med Apple Music.

Varje medlem i ett familjemedlemskap får obegränsad åtkomst till hela Apple Music-katalogen, musikrekommendationer anpassade för deras personliga musiksmak samt tillgång till ett eget iCloud-musikbibliotek så att de kan lyssna på sin musik på alla sina favoritenheter.

Läs mer om Apple Music och Apple Music-prissättning.

Funktionerna i Apple Music och prissättning kan variera beroende på land eller region.

Om familjeprenumeration och familjedelning

Om du vill använda din familjeprenumeration tillsammans med de andra i familjen ställer du in Familjedelning med en enhet som stöds. När du ställer in Familjedelning blir du familjesamordnare. Om du inte vill vara familjesamordnare ber du någon annan att ställa in Familjedelning.

Om du redan har ställt in Familjedelning och gått med i Apple Music med en familjeprenumeration kan du lägga till nya personer till ditt familjemedlemskap genom att bjuda in dem för att gå med i din familjegrupp.

Gå med i Apple Music

Du kan prenumerera på Apple Music på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc eller en Android-telefon. När du går med kan du välja fyra olika prenumerationstyper: enskilt månadsmedlemskap, enskilt årsmedlemskap, familjemedlemskap eller studentmedlemskap.

Om du valde enskilt medlemskap eller studentmedlemskap när du gick med kan du ändra till ett familjemedlemskap.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Musik-appen. Om du inte ser ett meddelande med Välkommen till Apple Music trycker du på För dig längst ned på skärmen.
  2. Om du registrerar dig för Apple Music för första gången eller tidigare haft ett provmedlemskap trycker du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music trycker du på Logga in och sedan ändra till en familjeprenumeration.
  3. Tryck på familjealternativet.
  4. Om du uppmanas till det anger du det Apple-ID och lösenord som du använder med iTunes Store. Du kan även använda Touch ID till att logga in.
    Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och tryck sedan på Gå med.
  5. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  6. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Familjemedlemmar som redan ställts in i Familjedelning har automatiskt åtkomst till Apple Music. Familjesamordnaren kan bjuda in personer att gå med i Familjedelning. Om någon redan har en enskild prenumeration eller studentprenumeration på Apple Music avslutas förnyelsen av den prenumerationen automatiskt när han/hon går med i familjen.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Välj  Musik i det övre vänstra hörnet och klicka sedan på För dig högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Om du registrerar dig för Apple Music för första gången eller tidigare haft ett provmedlemskap trycker du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music klickar du på Logga in och sedan ändra till en familjeprenumeration.
  4. Klicka på Kom igång och välj sedan familjealternativet.
  5. Om du uppmanas till det anger du det Apple-ID och lösenord som du använder med iTunes Store. Klicka på Skapa konto om du inte har ett Apple-ID.
    Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och tryck sedan på Anslut.
  6. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  7. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Familjemedlemmar som redan ställts in i Familjedelning har automatiskt åtkomst till Apple Music. Familjesamordnaren kan bjuda in personer att gå med i Familjedelning. Om någon redan har en enskild prenumeration eller studentprenumeration på Apple Music avslutas förnyelsen av den prenumerationen automatiskt när han/hon går med i familjen.

På din Android-telefon

1. Hämta Apple Music-appen från Google Play.
  2. Öppna Apple Music-appen. Om inte skärmen för Apple Music visas trycker du på menysymbolen i det övre vänstra hörnet och sedan på För dig.
  3. Om du registrerar dig för Apple Music för första gången eller tidigare haft ett provmedlemskap trycker du på erbjudandet.
    Om du redan prenumererar på Apple Music trycker du på Logga in och sedan ändra till en familjeprenumeration.
  4. Tryck på familjealternativet.
  5. Om du uppmanas till det anger du det Apple-ID och lösenord som du använder med iTunes Store. Klicka på Skapa konto om du inte har ett Apple-ID.
    Du kan bli ombedd att bekräfta din betalningsinformation men du faktureras fullt månadspris först när provperioden tar slut. Lägg till en giltig betalningsmetod och tryck sedan på Anslut.
  6. Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.
  7. Välj genrer och artister som du gillar. Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Familjesamordnaren kan bjuda in personer att gå med i Familjedelning. Om någon redan har en enskild prenumeration eller studentprenumeration på Apple Music avslutas förnyelsen av den prenumerationen automatiskt när han/hon går med i familjen.

Bjuda in familjen

Du kan bjuda in familjemedlemmar att gå med i din familj på iPhone, iPad eller iPod touch eller på en Android-telefon.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

När du har ställt in Familjedelning kan du bjuda in fler familjemedlemmar att gå med i familjegruppen.

Alla inbjudna som tackar ja får tillgång till ditt familjemedlemskap i Apple Music.

På din Android-telefon

1. Tryck på menysymbolen i övre vänstra hörnet i appen Apple Music.
  2. Tryck på ditt foto eller namn överst i menyn för att komma till dina kontoinställningar.
  3. Tryck på Hantera medlemskap. Om du uppmanas till det anger du lösenordet till ditt Apple-ID.
  4. Tryck på Familjeinställning eller Familj.
  5. Om du tryckt på Familjeinställning trycker du på Lägg till familjemedlem för att bjuda in familjemedlemmar.
  6. Om du tryckt på Familj trycker du på Lägg till familjemedlem längst ned på skärmen för att bjuda in fler medlemmar.

Du kan antingen skicka en inbjudan att gå med i din familj via e-post eller be dem ange sina Apple-ID och lösenord direkt i Apple Music-appen. Om appen vill få åtkomst till dina kontakter trycker du på Tillåt så du snabbt kan söka igenom kontakterna du har sparat på din Android-telefon.

Alla inbjudna som tackar ja får tillgång till ditt familjemedlemskap i Apple Music.

Om du redan prenumererar på Apple Music

Om du redan prenumererar på Apple Music kan du byta till ett familjemedlemskap i Musik-appen eller i iTunes på en dator. Läs om hur du hanterar dina Apple Music-medlemskap på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac-dator eller pc eller på en Android-telefon.

Få hjälp

Om du har problem med familjemedlemskapet:

1. Kontrollera att alla medlemmar i familjemedlemskapet delar alla iTunes Store-inköp.
  2. Kontrollera att du är inloggad på iTunes Store med det Apple-ID och lösenord som du använder för att dela innehåll med Familjedelning.
  3. Logga ut från Musik-appen och logga in igen.

Läs om vad du kan göra om familjens delade innehåll fortfarande inte visas.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.