Skaffa Apple Music på Android

Prenumerera på Apple Music, välj artister du tycker om och börja lyssna på världens största musiksamling på din Android-enhet.

Skaffa Apple Music

Med en prenumeration på Apple Music kan du komma åt över miljoner låtar, radio med utvald musik och spellistor och musikrekommendationer, allt i appen Apple Music. Du kan även komma åt din musik på andra enheter så länge du är inloggad på Apple Music med samma Apple-ID och har hämtat musiken för att lyssna offline.

Läs mer om Apple Music och prissättning.

Hämta Apple Music-appen

Om du inte har Google Play i ditt land eller region kan du hämta Apple Music-appen från Apple.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Innan du går med

• Kontrollera att enheten har Android 4.3 (Jelly Bean) eller senare. Kontrollera din Android-version genom att gå till Appar > Inställningar > Om enheten.
  • Hämta Apple Music-appen från Google Play.
  • Ha koll på ditt Apple-ID, som är kontot du använder med alla Apples tjänster, exempelvis iTunes Store och App Store. Om du inte har ett kan du skapa ett när du går med.

Läs om vad du kan göra om du tidigare har gått med i Apple Music på en iPhone, iPad, iPod touch eller dator.

Apple Music är ingen säkerhetskopieringstjänst så se till att du alltid har en säkerhetskopia av din musiksamling innan du gör några ändringar.

Öppna Apple Music

Första gången du öppnar appen visas ett Välkommen till Apple Music-meddelande. Om meddelandet inte visas trycker du på menysymbolen i det övre vänstra hörnet och trycker sedan på För dig.

Börja en provperiod

Tryck på erbjudandet för att komma igång. (En provperiod per person eller familj.)

Starta din prenumeration

Välj den prenumerationstyp du vill ha.

Läs mer om att gå med som en student eller som en familj.

Ange ditt Apple-ID och lösenord

Tryck på Använd befintligt Apple-ID och ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har ett Apple-ID trycker du på Skapa nytt Apple-ID och följer sedan stegen för att skapa.

Om du inte är säker på om du har ett Apple-ID kan vi hjälpa dig.

Om en verifieringskod efterfrågas har du tvåfaktorsautentisering på ditt Apple-ID. Läs om tvåfaktorsautentisering och vad du kan göra om du fortfarande inte kan logga in.

Bekräfta dina uppgifter

Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. Lägg till en giltig betalningsmetod1 och tryck på Gå med.

Godkänn användarvillkoren om du uppmanas göra det.

1 Du kan använda butikskredit för att betala för ett Apple Music, men krediten måste även räcka för den första förnyelsen. Lär dig hur du lägger till butikskredit på ditt konto.

Välj genrer och artister samt följ vänner

Under registreringen blir du tillfrågad om att välja artister och genrer som du tycker om. Apple använder dina val för att ge dig förslag från våra experter som kan och älskar musik. Läs mer om hur dina val påverkar dina förslag.

Du kan även se vad dina vänner lyssnar på och få meddelanden när artister släpper ny musik.

Om du redan prenumererar på Apple Music

Hämta Apple Music-appen från Google Play och öppna den sedan. Tryck på Logga in längst upp till höger om du ser ett erbjudande om ett provmedlemskap. Annars trycker du på menysymbolen Meny-symbolen längst upp till vänster och trycker på Logga in. Ange det Apple-ID och lösenord som du använde när du gick med i Apple Music.

Om en verifieringskod efterfrågas har du tvåfaktorsautentisering på ditt Apple-ID. Läs om tvåfaktorsautentisering och vad du kan göra om du fortfarande inte kan logga in.

Om du uppmanas att tillåta Apple Music hantera samtal på din Android-enhet

När du registrerar dig för Apple Music på Android via din mobiloperatör kan det visas ett systemmeddelande på din Android-enhet som frågar dig om du vill verifiera ditt telefonnummer. När du trycker på Fortsätt visas ett meddelande som frågar dig om du vill tillåta Apple Music att ringa och hantera telefonsamtal. När du trycker på Tillåt ger du Apple tillstånd att bekräfta ditt mobilnummer och du får tillgång till Apple Music på din Android-enhet.

Apple Music kommer inte att ringa eller hantera några verkliga telefonsamtal.

Få ut det mesta av Apple Music på Android

2. Bläddring är begränsad i Android Auto. Skapa spellistor när du inte kör eller använd röstkommandon som exempelvis ”spela upp [albumtitel]” eller ”spela upp [låtnamn]” för att hitta vad du vill lyssna på.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.