Använda Siri Remote eller Apple TV Remote med Apple TV

Läs om hur du hittar menyer, spelar upp innehåll med mera.

Följ de här stegen för att använda Siri Remote eller Apple TV Remote.*

Siri Remote och Apple TV Remote* är inte kompatibla med Apple TV (2:a och 3:e generationen). Läs om hur du använder Apple Remote med Apple TV (2:a eller 3:e generationen).

• Touch-yta: Svep upp, ned, till vänster eller höger för att flytta runt på skärmen. Välj ett objekt genom att markera det och tryck för att klicka på Touch-ytan. Svep snabbt upp eller ned flera gånger för att bläddra igenom listor. Om ett index finns bredvid listan sveper du till höger och markerar sedan en bokstav för att gå till den platsen i listan.
  • Meny: Tryck en gång för att gå tillbaka till föregående skärm. Tryck och håll ned för att gå till hemskärmen.
  • Apple TV App/Hem: Dubbeltryck på Apple TV App/Hem för att se de senast använda apparna. Om det finns stöd för Apple TV App i ditt land eller region, kan du trycka på Apple TV App/Hem för att öppna appen och sedan gå till hemskärmen igen. Om det inte gör det trycker du ned Apple TV App/Hem en gång för att gå till hemskärmen.

Spela upp innehåll

Tryck på fjärrkontrollens pekyta eller tryck på Spela/Pausa Spela för att spela upp eller pausa filmer, program, låtar med mera. Du kan också snabbspola framåt, bakåt, leta upp specialfunktioner med mera.

Framåt

• Tryck på Spela/Pausa Spela eller klicka på pekytan för att markera en tidslinje för en låt eller video. Svep sedan åt höger på pekytan för att gå framåt. Klicka på höger sida av pekytan för att spela nästa låt eller video.

Tillbaka

• Tryck på Spela/Pausa Spela eller klicka på pekytan för att markera en tidslinje för en låt eller video. Svep sedan åt vänster på pekytan för att gå bakåt. Klicka på vänster sida av pekytan för att spela föregående låt eller video.

Med den senaste versionen av tvOS kan du sjunga med i låtar med synkade låttexter. Använd pekytan för att bläddra upp eller ned till valfri vers av låten. Klicka sedan på pekytan för att börja spela låten från den punkten.

Du kan snabbspola framåt, bakåt och hoppa till en viss del av innehållet från iTunes Store och appar som stöder de här funktionerna.

Se fler inställningar och funktioner

• Video: Svep nedåt under uppspelning och svep sedan åt höger för att bläddra bland tillgängliga alternativ. Om de är tillgängliga visas inställningar för undertexter, dold textning, videokapitel, ljud och högtalare.
  • Ljud: Välj en låt och tryck på Spela/Pausa  Spela för att spela upp den. Tryck sedan på Meny för att visa alla låtar på albumet eller spellistan. Härifrån kan du blanda spellistan, spela en låt igen, ändra din AirPlay-enhet och mycket mer. De alternativ som visas kan variera.

Läs mer

*Apple TV 4K och Apple TV HD levereras med likadan fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som har stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som din Apple TV 4K eller Apple TV HD är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.