Använda Siri Remote eller Apple TV Remote med Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen)

Lär dig hur du hittar menyer, spelar upp innehåll med mera.

Följ de här stegen för att använda Siri Remote eller Apple TV Remote.*

Spela upp innehåll

Tryck på fjärrkontrollens pekyta eller tryck på uppspelningsknappen för att spela upp eller pausa filmer, program, låtar med mera. Du kan också snabbspola framåt, bakåt, leta upp specialfunktioner med mera.

Framåt

• Video: Tryck på uppspelningsknappen och svep sedan åt höger eller håll ned högersidan av pekytan.
  • Ljud: Klicka på pekytan medan låten spelas. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och svep sedan åt höger eller håll ned högra sidan av pekytan.

Tillbaka

• Video: Tryck på uppspelningsknappen och svep sedan åt vänster eller håll ned vänstersidan av pekytan.
  • Ljud: När låten spelas klickar du på pekytan. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och svep sedan åt vänster eller håll ned vänstersidan av pekytan.

Hoppa genom innehåll

• Under videouppspelningen kan du klicka på höger sida av pekytan för att spola fram tio sekunder. Klicka åt vänster för att spola bakåt tio sekunder.
  • Medan låten spelar klickar du på pekytan. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och klicka sedan på höger sida av pekytan för att spola tio sekunder framåt. Klicka åt vänster för att spola bakåt tio sekunder.

Se fler inställningar och funktioner

• Video: Svep nedåt under uppspelning och svep sedan åt höger för att bläddra bland tillgängliga alternativ. Om de är tillgängliga visas inställningar för undertexter, dold textning, videokapitel, ljud och högtalare.
  • Ljud: Välj en låt och tryck på uppspelningsknappen för att spela upp den. Klicka sedan på pekytan för att se alla spår i albumet eller spellistan. Härifrån sveper du uppåt och väljer symbolen Mer längst upp på skärmen. De alternativ som visas kan variera.

Läs mer

*Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) levereras med samma fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som har stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.