Använda Siri Remote eller Apple TV Remote med Apple TV

Läs om hur du hittar menyer, spelar upp innehåll med mera.

Följ de här stegen för att använda Siri Remote eller Apple TV Remote.*

Siri Remote och Apple TV Remote* är inte kompatibla med Apple TV (2:a och 3:e generationen). Läs om hur du använder Apple Remote med Apple TV (2:a eller 3:e generationen).

Spela upp innehåll

Tryck på fjärrkontrollens Touch-yta eller tryck på uppspelningsknappen för att spela upp eller pausa filmer, program, låtar med mera. Du kan också snabbspola framåt, bakåt, leta upp specialfunktioner med mera.

Framåt

• Video: Tryck på uppspelningsknappen och svep sedan åt höger eller håll ned högersidan av Touch-ytan.
  • Ljud: Klicka på Touch-ytan medan låten spelas. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och svep sedan åt höger eller håll ned högra sidan av Touch-ytan.

Tillbaka

• Video: Tryck på uppspelningsknappen och svep sedan åt vänster eller håll ned vänstersidan av Touch-ytan.
  • Ljud: När låten spelas klickar du på Touch-ytan. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och svep sedan åt vänster eller håll ned vänstersidan av Touch-ytan.

Snabbspola framåt eller bakåt

• Under videouppspelningen kan du klicka på höger sida av Touch-ytan för att spola fram tio sekunder. Klicka åt vänster för att spola bakåt tio sekunder. Du kan också hålla ned höger- eller vänstersidan av Touch-ytan för att snabbspola framåt eller bakåt.
  • Medan låten spelar klickar du på Touch-ytan. Svep nedåt för att markera låtens tidslinje och klicka sedan på höger sida av Touch-ytan för att spola tio sekunder framåt. Klicka åt vänster för att spola bakåt tio sekunder.

Du kan snabbspola framåt, bakåt och hoppa till en viss del av innehållet från iTunes Store och appar som stöder de här funktionerna.

Se fler inställningar och funktioner

• Video: Svep nedåt under uppspelning och svep sedan åt höger för att bläddra bland tillgängliga alternativ. Om de är tillgängliga visas inställningar för undertexter, dold textning, videokapitel, ljud och högtalare.
  • Ljud: Välj en låt och tryck på uppspelningsknappen för att spela upp den. Klicka sedan på Touch-ytan för att se alla spår i albumet eller spellistan. Härifrån sveper du uppåt och väljer symbolen Mer längst upp på skärmen. De alternativ som visas kan variera.

Läs mer

*Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) skickas med samma fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som har stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.