Flytta innehåll manuellt från en Android-enhet till en iOS-enhet

Här är några tips för att överföra kontakter, bilder, musik, dokument med mera från din Android-enhet till din nya iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan även använda appen Flytta till iOS för att flytta innehållet från din Android-enhet till din nya iOS-enhet automatiskt. Om du inte kan använda appen, kan du flytta innehållet manuellt istället.

skärm som visar Konton i Inställningar

E-post, kontakter och kalendrar

Eftersom iOS fungerar med e-postleverantörer som Google, Microsoft Exchange, Yahoo med mera, bör du kunna ha kvar samma e-post, kontakter och kalendrar. Kom igång genom att lägga till alla dina e-postkonton i din iPhone. Gå sedan till Inställningar > Lösenord och konton.

Om du vill få hjälp med att flytta e-post, kontakter och kalendrar kan du kontakta Apple-supporten.

Tillbaka till början >

Bilder och videor

Så här flyttar du bilder och videor från en Android-enhet till en iOS-enhet genom att använda en dator med iTunes:

1. Anslut Android-enheten till datorn och leta upp dina bilder och videor. På de flesta enheter hittar du filerna i DCIM > Camera (kamera). På en Mac-dator installerar du Android File Transfer, öppnar det och går sedan till DCIM > Camera (Kamera).
  2. Markera de bilder och videor som du vill flytta och dra dem till en mapp på datorn.
  3. Koppla bort Android-enheten och anslut din iPhone till datorn.
  4. Öppna iTunes på datorn och synkronisera dina bilder till iPhone. Du hittar bilder och videor på din iPhone i Bilder > Album.

Du kan även spara dina bilder och videor i iCloud-bilder på iCloud så att du kan komma åt ditt bibliotek från valfri enhet, när du vill.

Om du vill få hjälp med att flytta bilder och videor kan du kontakta Apple-supporten.

Tillbaka till början >

Musik

När du byter till iPhone kan du ta med dig din musik. Allt du behöver är en dator med iTunes för att flytta musiken. Om du använder en app för strömmande musik går du till App Store, hämtar appen och loggar sedan in med ditt användarnamn och lösenord. Om du använder Apple Music loggar du bara in på iOS-enheten.

Så här flyttar du musik från Android-enheten till din iOS-enhet genom att använda en dator med iTunes:

1. Anslut Android-enheten till datorn och leta reda på din musik. På de flesta enheter hittar du dessa filer i Music (Musik). På en Mac installerar du Android File Transfer, öppnar det och går sedan till Music (Musik).
  2. Markera de låtar du vill flytta och dra dem till en mapp på datorn.
  3. Koppla bort Android-enheten och anslut din iPhone till datorn.
  4. Öppna iTunes på datorn, gå till biblioteket och klicka på Musik.
  5. Öppna mappen där du sparade dina låtar och dra dem sedan till vyn Musik i iTunes.
    skärm som visar låtar i iTunes
  6. Välj iOS-enheten och klicka på Musik. Du kan välja att synkronisera hela biblioteket eller bara de låtar eller artister du just lagt till
  7. Klicka på Synkronisera. Du hittar din musik på iPhone i appen Musik.

Om du vill ha hjälp med att flytta musik kan du kontakta Apple-supporten.

Tillbaka till början >

Böcker och PDF-filer

Om du vill flytta e-böcker från din Android-enhet kan du antingen importera dem till iOS-enheten eller komma åt dem via appar som Kindle, Nook, Google Play Books med mera. Du öppnar böcker från en app genom att gå till App Store, hämta appen och sedan logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Så här flyttar du ePub-böcker och PDF-filer från Android-enheten till iOS-enheten genom att använda en dator med iTunes:

1. Anslut Android-enheten till datorn och leta upp dina böcker och PDF-filer. På de flesta enheter hittar du dessa filer i Documents (Dokument). På en Mac-dator installerar du Android File Transfer, öppnar det och går sedan till Documents (Dokument).
  2. Välj de böcker och PDF-filer som du vill flytta och dra dem till en mapp på datorn.
  3. Koppla bort Android-enheten och anslut din iPhone till datorn.
  4. Dra böckerna och PDF-filerna till biblioteket. På en Mac går du till Böcker > Lista och drar sedan böckerna dit. På en pc går du till iTunes > Böcker.
  5. Öppna iTunes på datorn och synkronisera ePub-böcker och PDF-filer. Du hittar dina ePub-böcker och PDF-filer i Böcker > Alla böcker på din iPhone.

Om du vill ha hjälp med att flytta böcker och PDF-filer kan du kontakta Apple-supporten.

Tillbaka till början >

Dokument

Om du sparar dokument i molnet eller på någon annan tjänst som Dropbox, Google Drive eller Microsoft OneDrive, kan du hämta appen från App Store och därefter logga in. Du kan även samla alla dina filer med appen Filer.

Oavsett om du har dina filer på en iOS-enhet, iCloud Drive eller på tjänster som Dropbox och Box är det lätt att bläddra i, söka efter och organisera alla dina filer i den här appen.

iOS-apparna Pages, Numbers och Keynote stöder flera filtyper, däribland Microsoft Office-dokument. Om du inte använder molnet för att överföra dina dokument hämtar du apparna:

1. Gå till App Store på iPhone och installera Pages, Numbers och Keynote.
  2. Anslut Android-enheten till datorn och leta upp dina dokument. På de flesta enheter hittar du dessa filer i Documents (Dokument). På en Mac-dator installerar du Android File Transfer, öppnar det och går sedan till Documents (Dokument).
  3. Välj de dokument du vill flytta och dra dem till en mapp på datorn.
  4. Öppna iTunes på din dator och synkronisera dina dokument till iOS-enheten.

Om du behöver hjälp med att flytta dokument kan du kontakta Apple-supporten.

Tillbaka till början>

Program

De flesta appar som du använder på en Android-enhet finns även i App Store. Gå till App Store och leta efter de appar du har nu och installera dem.

Om du behöver hjälp med appar och data från tredje part kan du kontakta apputvecklaren.

Tillbaka till början >

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.