Använd två Mac-program sida vid sida i Split View

Split View i OS X El Capitan eller senare gör så att du kan fylla Mac-skärmen med två program utan att behöva flytta och ändra storlek på fönster manuellt.

Öppna Split View

1. Håll ned helskärmsknappen   i det övre vänstra hörnet på ett fönster.
  2. När du håller ned knappen blir fönstret mindre och du kan dra det till den högra eller vänstra sidan av skärmen.
  3. Släpp knappen och klicka sedan på ett annat fönster för att börja använda båda fönstren sida vid sida.

Om du redan har ett fönster i helskärmsläge kan du fortfarande visa det sida vid sida med ett annat fönster. Öppna Mission Control och dra sedan ett fönster till miniatyren av programmet i helskärm längst upp på skärmen.

Program som behöver mer utrymme på skärmen i Split View kan visa ett meddelande att de inte är tillgängliga i helskärm. Du kan använda en högre upplösning på skärmen för att ge program mer utrymme på skärmen. Program som inte stöder Split View visar en zoomningsknapp   istället för en helskärmsknapp

Om Split View inte öppnas när du håller ned helskärmsknappen går du till Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Mission Control och kontrollera att alternativet Bildskärmar har separata områden är markerat.

Arbeta i Split View

I Split View kan du använda båda programmen sida vid sida utan att bli störd av andra program.

• Välj ett fönster att arbeta i genom att klicka någonstans i det fönstret.
  • Visa menyfältet genom att flytta pekaren till skärmens överkant.
  • Ändra fönsterpositionerna genom att dra ett fönster till den andra sidan.
  • Justera fönstrets bredd genom att dra den vertikala linjen mellan de två fönstren.
  • Ändra till andra program eller till ditt skrivbord med Mission Control eller använd en Multi-Touch-gest som exempelvis att svepa till höger eller vänster med fyra fingrar på styrplattan.

Avsluta Split View

1. Flytta pekaren längst upp på skärmen så att fönsterknapparna visas och klicka sedan på helskärmsknappen  .
  2. Det andra fönstret fortsätter att vara i helskärmsläge. Du kan ändra till det med Mission Control eller använda en Multi-Touch-gest som exempelvis att svepa till höger eller vänster med fyra fingrar på styrplattan.