Använd två Mac-program sida vid sida i Split View

Med Split View kan du fylla Mac-skärmen med två program utan att behöva flytta och ändra storlek på fönster manuellt.

Öppna Split View

Split View kräver OS X El Capitan eller senare, och stegen varierar lite beroende på vilket macOS du använder. Om stegen inte fungerar väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Mission Control och kontrollera att alternativet Bildskärmar har separata områden är markerat.

macOS Catalina

1. Håll muspekaren över knappen för helskärm   längst upp till vänster i ett fönster. Du kan även klicka på och hålla ned knappen.
  2. Välj ”Placera fönstret kant i kant till vänster på skärmen” eller ”Placera fönstret kant i kant till höger på skärmen” i menyn som visas. Fönstret fyller sedan den sidan av skärmen.
  3. Klicka på ett fönster på den andra delen av skärmen för att använda båda fönstren sida vid sida.

Andra versioner av macOS

1. Klicka och håll ned knappen för helskärmsläge   längst upp till vänster i ett fönster.
  2. När du håller ned knappen blir fönstret mindre och du kan dra det till den högra eller vänstra sidan av skärmen.
  3. Släpp knappen och klicka sedan på ett fönster på den andra delen av skärmen för att använda båda fönstren sida vid sida.

Arbeta i Split View

I Split View kan du använda båda programmen sida vid sida utan att bli störd av andra program.

• Välj ett fönster att arbeta i genom att klicka någonstans i det fönstret.
  • Visa menyfältet genom att flytta pekaren till skärmens överkant.
  • Ändra fönsterpositionerna genom att dra ett fönster till den andra sidan.
  • Justera fönstrets bredd genom att dra den vertikala linjen mellan de två fönstren.
  • Växla till andra program eller till ditt skrivbord med Mission Control eller använd en Multi-Touch-gest som exempelvis att svepa till höger eller vänster med fyra fingrar på styrplattan.

Avsluta Split View

1. Flytta pekaren längst upp på skärmen så att fönsterknapparna visas.
  2. Klicka på knappen för helskärmsläge   i något av fönstren. Split View avslutas för det fönstret.
  3. Det andra fönstret växlar till helskärmsläge. Du kan växla till helskärmsläge med Mission Control eller använda en Multi-Touch-gest som att svepa till vänster eller höger med fyra fingrar på styrplattan.