Om ett -45054-fel visas i iTunes Store

Läs om hur du kan lösa ett -45054-fel på en Mac-dator eller PC.

Om filer eller mappar som iTunes använder för att hämta köp är begränsade kanske du ser följande varningsmeddelande:

”Vi kunde inte utföra din iTunes Store-begäran. Ett okänt fel uppstod (-45054)."

På Mac

1. Avsluta iTunes om det är öppet.
  2. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder.
  3. Från menyraden överst på datorskärmen väljer du Innehåll > Som kolumner.
  4. Från samma menyrad väljer du Gå > Gå till mapp.
  5. Skriv följande i det fönster som visas:
    /Users/Shared/adi
  6. Klicka på Gå.

Om du ser ett meddelande om att mappen inte hittas kontrollerar du om /Användare/Delat finns genom att gå till /Användare/.

Om du ser mappen Delat men den har en röd cirkel med ett minustecken på sig

Om mappen Delat har ett   på sig:

1. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder. Välj sedan Verktygsprogram från menyn Gå överst på datorskärmen.
  2. Hitta Terminal i mappen Verktygsprogram och öppna det.

Nästa steg kräver att du anger kommandon i Terminal för att ändra inställningarna för behörighet. Var försiktig om du är ovan vid Terminal och UNIX-aktiga miljöer. Skriver du felaktiga kommandon kan du förlora data eller också kan systemprogram bli oanvändbara. Om du inte ändrar behörigheterna precis så som visas kan du minska systemets säkerhet eller visa privata data. Det här steget kräver ett administratörslösenord som inte är tomt.

3. Skriv det här kommandot i Terminal-fönstret:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  4. Tryck på returtangenten.
  5. Ange lösenordet för administratörskontot när du uppmanas till det. Tryck sedan på returtangenten.
  6. Avsluta Terminal.

Om mappen Delat inte visas

1. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder. Välj sedan Verktygsprogram från menyn Gå överst på datorskärmen.
  2. Hitta Terminal i mappen Verktygsprogram och öppna det.

Nästa steg kräver att du anger kommandon i Terminal för att ändra inställningarna för behörighet. Var försiktig om du är ovan vid Terminal och UNIX-aktiga miljöer. Skriver du felaktiga kommandon kan du förlora data eller också kan systemprogram bli oanvändbara. Om du inte ändrar behörigheterna precis så som visas kan du minska systemets säkerhet eller visa privata data. Det här alternativet kräver ett administratörslösenord som inte är tomt.

3. Skriv det här kommandot i Terminal-fönstret:
    sudo mkdir -p /Users/Shared/
  4. Tryck på returtangenten.
  5. Ange lösenordet för administratörskontot när du uppmanas till det. Tryck sedan på returtangenten.
  6. Skriv det här kommandot i Terminal-fönstret:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  7. Tryck på returtangenten.
  8. Avsluta Terminal.

Om /Users/Shared/finns och du kan öppna den

1. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder. Välj sedan Gå till mapp från menyn Gå överst på datorskärmen.
  2. Skriv följande i textrutan Gå till mappen:
    /Users/Shared/adi
  3. Välj Visa > som kolumner från menyn överst på datorskärmen.
  4. Leta reda på adi-mappen och dra den till papperskorgen. Du kan också klicka på den och sedan trycka på Kommando + Delete på tangentbordet.
  5. Autentisera lösenordet för din Mac om du blir tillfrågad.
  6. Öppna iTunes och försök att logga in.

På en PC

1. Avsluta iTunes om det är öppet.
  2. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
  3. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Skriv %ProgramData% i sökrutan och tryck sedan på returtangenten.
  4. Visa dolda filer:
    Windows 10: Klicka på Visa och välj sedan Dolda objekt.
    Windows 8: Klicka på Visa och sedan på Alternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
    Windows 7: Klicka på Ordna, sedan Mapp- och sökalternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
  5. Öppna mappen Apple Computer, sedan mappen iTunes.
  6. Ta bort adi- och SC Info-mapparna: Högerklicka på varje mapp och välj Radera från menyn.
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes och försök genomföra ett köp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.