Säkerhetskopiera din Apple Watch

Läs om hur data från din Apple Watch säkerhetskopieras och vad säkerhetskopian innehåller.

Så här säkerhetskopierar Apple Watch dina data

Data från din Apple Watch säkerhetskopieras till den iPhone den är parkopplad med.* Det sker automatiskt så länge din iPhone och din Apple Watch är i närheten av varandra. Du behöver inte göra någonting för att hålla klockan säkerhetskopierad.

När du tar bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone är klockan helt säkerhetskopierad till din iPhone för att säkerställa att de senaste data är sparade. Du kan använda dina säkerhetskopierade data från din Apple Watch på din iPhone om du någon gång behöver återskapa din Apple Watch, eller när du ställer in en ny Apple Watch.

När du säkerhetskopierar din iPhone till iCloud eller din dator innehåller din iPhone-säkerhetskopia även data från Apple Watch. Det betyder att när du ställer in en ny iPhone och återskapar den från en säkerhetskopia återskapas även dina Apple Watch-data.

*Om du har ställt in en Apple Watch för en familjemedlem som inte har en iPhone säkerhetskopieras data från den direkt på iCloud. Läs mer om säkerhetskopior för en Apple Watch som du ställer in för en familjemedlem.

Din Apple Watch-säkerhetskopia innehåller

• Appspecifika data (för inbyggda appar) och inställningar (för inbyggda appar och appar från tredje part), till exempel kartor, distans och enheter samt dina inställningar för Mail, Kalender, Aktier och Väder.
  • Applayout på hemskärmen
  • Inställningar för urtavlan, såsom din aktuella urtavla, anpassningar och ordningen
  • Allmänna systeminställningar, såsom ljusstyrka, ljud och haptiska inställningar
  • Data från Hälsa och kondition, såsom historik, utmärkelser samt kalibreringsdata för Träning och Aktivitet från din Apple Watch och data som du har angett (om du vill säkerhetskopiera data från Hälsa och kondition måste du använda iCloud eller en krypterad säkerhetskopia på din dator).
  • Notisinställningar
  • Spellistor, album och blandningar som är synkade med din Apple Watch och dina Musik-inställningar
  • Inställningen Siri Röstfeedback styr när Siri pratar
  • Synkroniserat bildalbum (öppna Apple Watch-appen, tryck på fliken Min klocka och sedan på Bilder > Synkronisera album för att se vilket album som synkroniseras.)
  • Tidszon

Din Apple Watch-säkerhetskopia innehåller inte

• Bluetooth-parkopplingar
  • Betalkort som används för Apple Pay på din Apple Watch
  • Lösenkoden till din Apple Watch
  • Meddelanden*

*Om dina enheter använder iCloud och Meddelanden på iCloud lagras dina iMessage-meddelanden samt SMS- och MMS-meddelanden automatiskt på iCloud.

Om du använde Familjeinställning för en familjemedlems Apple Watch

En Apple Watch som du hanterar åt en familjemedlem säkerhetskopierar direkt till familjemedlemmens iCloud-konto när klockan är ansluten till ström och ett wifi-nätverk.

Om du vill inaktivera iCloud-säkerhetskopior för den klockan öppnar du appen Inställningar på den hanterade Apple Watch, går till [kontonamn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopior och inaktiverar sedan iCloud-säkerhetskopior.