Säkerhetskopiera din Apple Watch

Läs om hur dina Apple Watch-data sparas och säkerhetskopieras i din iPhone.

Apple Watch-innehåll säkerhetskopieras automatiskt till din parkopplade iPhone, så att du kan återskapa din Apple Watch från en säkerhetskopia. När du säkerhetskopierar din iPhone till iCloud eller iTunes innehåller din iPhone-säkerhetskopia även data från Apple Watch.

Din Apple Watch-säkerhetskopia innehåller

• Appspecifika data (för inbyggda appar) och inställningar (för inbyggda appar och appar från tredje part). Till exempel Kartor, distans, enheter samt dina inställningar för Mail, Kalender, Aktier och väder.
  • Applayout på hemskärmen
  • Inställningar för urtavlan, inklusive din aktuella urtavla, anpassningar och ordning
  • Inställningar för Dock, inklusive ordningen, oavsett om du sorterar efter favoriter eller senaste, samt tillgängliga appar
  • Allmänna systeminställningar, till exempel urtavlan, ljusstyrka, ljud och haptiska inställningar
  • Data från Hälsa och Kondition, till exempel historik, framgångar samt kalibreringsdata för Träning och Aktivitet från Apple Watch och data som användaren har angett. (Om du vill säkerhetskopiera data från Hälsa och Kondition måste du använda iCloud eller en krypterad iTunes-säkerhetskopia.)
  • Notisinställningar
  • Spellistor, album och blandningar som är synkade till din Apple Watch och dina Musik-inställningar
  • Inställningen för röstfeedback i Siri för Apple Watch Series 3 eller senare som styr när Siri pratar
  • Synkroniserat bildalbum (öppna Apple Watch-appen, tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Bilder > Synkroniserat album för att se vilka album som synkroniseras.)
  • Tidszon

Din Apple Watch-säkerhetskopia innehåller inte följande

• Bluetooth-parkopplingar
  • Betalkort som används för Apple Pay på din Apple Watch
  • Lösenkod till din Apple Watch

När du tar bort parkopplingen mellan Apple Watch och din iPhone skapas en säkerhetskopia av din Apple Watch automatiskt av iPhone-enheten. Om du tar bort parkopplingen raderas alla data från din Apple Watch. Om du tar bort parkopplingen och Apple Watch-enheten inte är inom iPhone-enhetens räckvidd kanske säkerhetskopian inte innehåller den senaste informationen. När du är redo kan du parkoppla din Apple Watch igen och konfigurera den från en säkerhetskopia.