Få hjälp med Wi-Fi-nätverk på din Apple TV

Om du inte kan ansluta till Wi-Fi på din Apple TV eller om din enhet inte spelar upp dina filmer, låtar eller annat innehåll kan du följa dessa steg.

Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

Kontrollera att allt är påslaget, anslutet och inom räckhåll

Kontrollera att din internetrouter är ansluten till ditt modem och att båda är påslagna. Om din router och ditt modem är samma enhet, kontrollerar du att enheten är påslagen.

Ha din Apple TV inom räckhåll för din router. Om den är för långt borta kommer din Apple TV inte att få någon signal.

Ansluta till Wi-Fi

På Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > Nätverk. På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt > Nätverk. Välj namnet på ett kompatibelt Wi-Fi-nätverk att ansluta till och ange ditt lösenord om det behövs.

Om du inte ser en lista över Wi-Fi-nätverksnamn eller om du ser Ethernet, kan det hända att du måste ta bort en Ethernet-kabel från din Apple TV. Om du inte kan ditt lösenord kan du få hjälp.

Starta om din Apple TV, din router och ditt modem

Se om du fortfarande behöver hjälp efter varje omstart. På Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > System och väljer Starta om. På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt och väljer Starta om.

Koppla sedan ur din router och kabel eller ditt DSL-modem från strömkällan. Koppla sedan in dem igen.

Använd en Ethernet-kabel och sök efter programuppdateringar

Om det går använder du en Ethernet-kabel för att ansluta din Apple TV till ditt modem.

Om du kan ansluter du till ditt nätverk, söker efter programuppdateringar: På Apple TV (4:e generationen) letar du i Inställningar > System > Programuppdateringar. På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) letar du i Inställningar > Allmänt > Uppdatera programvara. Om det finns en uppdatering installerar du den. Koppla sedan bort din Ethernet-kabel och försök ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen.

Kan du ändå inte ansluta?

• Kontrollera att det inte förekommer störningar i området.
  • Om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk men inte kan ansluta till internet, provar du att använda Wi-Fi-nätverket på en annan enhet. Om du inte kan ansluta till internet på den andra enheten kan det vara ett avbrott i tjänsten. Ring kabelföretaget eller internetleverantören.
  • Prova att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk på en annan plats. Om det inte går att ansluta med din Apple TV behöver du hjälp med ditt Wi-Fi-nätverk. Om din Apple TV inte kan ansluta till något Wi-Fi-nätverk, kontaktar du Apple-supporten.
  • Kontrollera att din Wi-Fi-router har den senaste versionen av programvaran. Om du använder en AirPort-basstation kan du läsa mer. Om du vill ha hjälp med att uppdatera en router från en annan tillverkare än Apple, kontaktar du respektive tillverkare. Se även till att routern fungerar med din Apple TV.

Läs mer

• Apple TV ansluter till internet med antingen Wi-Fi eller Ethernet. När du använder en Ethernet-kabel använder Apple TV automatiskt den anslutningen istället för ditt Wi-Fi-nätverk.
  • Apple TV är inte kompatibel med låsta nätverk. Dessa nätverk kan vara gratis- och betalnätverk på ställen som företag, skolor, studentboenden, lägenheter, hotell och butiker.
  • Apple TV kan kanske ansluta till vissa utbildnings- och affärsnätverk som använder en profil. Be nätverkets systemadministratör om mer information.
Senast ändrad: