Få hjälp med wifi-nätverk på din Apple TV

Läs om vad du kan göra om du inte kan ansluta till wifi eller spela upp filmer, låtar eller annat innehåll på din Apple TV.

Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

Kontrollera att allt är påslaget, anslutet och inom räckhåll

Kontrollera att din internetrouter är ansluten till ditt modem och att strömmen är på till båda. Om din router och ditt modem är samma enhet, kontrollerar du att strömmen är på till enheten.

Se till att din Apple TV befinner sig inom räckvidden för routern. Om den är för långt borta kommer din Apple TV inte att få någon signal. Du kan undvika problem med signalkvaliteten genom att inte placera din Apple TV direkt på eller inom 25 cm avstånd från wifi-routern.

Ansluta till wifi

På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > Nätverk. På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt > Nätverk. Anslut genom att välja namnet på ett kompatibelt wifi-nätverk. Om du uppmanas till det anger du ditt wifi-lösenord. Om du inte kan ditt lösenord kan du få hjälp

Apple TV kan inte ansluta till nätverk som kräver ytterligare eller en andra inloggning, till exempel inloggning på en webbsida. Dessa, så kallade låsta, nätverk kan vara gratis- och betalnätverk på ställen som företag, skolor, studentboenden, lägenheter, hotell och butiker.

Starta om din Apple TV, din router och ditt modem

När du har startat om varje enhet ser du efter om du fortfarande behöver hjälp. På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > System och väljer Starta om. På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt och väljer Starta om.

Koppla ur routern och kabel- eller DSL-modemet från strömkällan. Koppla sedan in dem igen.

Använd en Ethernet-kabel och sök efter mjukvaruuppdateringar

Försök ansluta Apple TV-enheten direkt till router eller till kabel- eller DSL-modemet med hjälp av en Ethernet-kabel. Anslut dig sedan till nätverket och sök efter mjukvaruuppdateringar.

På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar >System> Programuppdateringar.

På Apple TV (2:a eller 3:e generationen) går du till Inställningar > Allmänt> Uppdatera programvara. Om det finns en uppdatering installerar du den. Koppla sedan bort din Ethernet-kabel och försök ansluta till wifi-nätverket igen.

Kan du ändå inte ansluta?

• Kontrollera att det inte förekommer störningar i området.
  • Om du är ansluten till ett wifi-nätverk men inte kan ansluta till internet, provar du att använda wifi-nätverket på en annan enhet. Om du inte kan ansluta till internet på den andra enheten kan det vara ett avbrott i tjänsten. Ring kabelföretaget eller internetleverantören.
  • Prova med att ansluta till ett wifi-nätverk på en annan plats. Om det går att ansluta där med din Apple TV behöver du hjälp med ditt wifi-nätverk. Om din Apple TV inte kan ansluta till något wifi-nätverk, kontaktar du Apple-supporten.
  • Kontrollera att din wifi-router har den senaste versionen av mjukvaran. Om du använder en AirPort-basstation kan du läsa mer. Om du vill ha hjälp med att uppdatera en router från en annan tillverkare än Apple, kontaktar du respektive tillverkare. Se även till att routern fungerar med din Apple TV.

Läs mer

• Apple TV ansluter till internet med antingen wifi eller Ethernet. När du använder en Ethernet-kabel använder Apple TV automatiskt den anslutningen istället för wifi-nätverket.
  • Apple TV kan kanske ansluta till vissa utbildnings- och affärsnätverk som använder en profil. Be nätverkets systemadministratör om mer information.