Avauktorisera datorn med iTunes

Tänk på att avauktorisera din Mac eller PC innan du säljer den, ger bort den, skickar in den för service eller gör större hårdvaruuppdateringar.

När du avauktoriserar en dator tar du bort dess åtkomst till innehåll som du har köpt på iTunes Store, iBooks Store eller App Store, till exempel musik, filmer, TV-program, program och böcker. Du förlorar inte ditt innehåll och inget raderas från datorn. När du avauktoriserar datorn tar du bara bort dess åtkomst till skyddat innehåll. Du kan auktorisera datorn igen senare.

Du bör avauktorisera datorn innan du:

• säljer eller ger bort den
  • skickar in den för service
  • gör större uppgraderingar.

Om din dator inte fungerar eller om du inte har den tillgänglig måste du avauktorisera alla datorer och sedan auktorisera dem du fortfarande använder. Du behöver inte avauktorisera din iPhone, iPad eller iPod touch, men du behöver ta bort kopplingarna mellan dina iOS-enheter och ditt Apple-ID. Dina iOS-enheter använder inte några tillgängliga auktorisationer.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

Se hur många datorer du har auktoriserat

Om du vill öppna iTunes automatiskt och logga in på sidan Kontoinformation från din dator klickar du på länken Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

I avsnittet Apple-ID-sammanfattning, bredvid Datorauktoriseringar, kan du se hur många datorer som du har auktoriserat. Namnen på datorerna visas inte.

Avauktorisera en dator

1. Öppna iTunes på datorn som du vill avauktorisera.
  2. Välj Konto > Auktoriseringar > Avauktorisera den här datorn i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Ange ditt Apple-ID och ditt lösenord när du blir ombedd att göra det.
  4. Klicka på Avauktorisera.

Windows -användare

Om du inte avauktoriserade din dator innan du installerade om Windows eller uppgraderade ditt RAM-minne, din hårddisk eller andra systemkomponenter kan det ha lett till att datorn använder flera auktoriseringar. Försök avauktorisera datorn några gånger tills den inte längre är auktoriserad, och auktorisera den sedan igen. När du har gjort detta använder den bara en auktorisering.

Avauktorisera alla datorer

Om du behöver avauktorisera din dator men inte kommer åt den måste du avauktorisera samtliga datorer. Det här alternativet blir tillgängligt när du har auktoriserat två datorer med ditt Apple-ID. Du kan avauktorisera alla datorer en gång om året.

Du bör avauktorisera alla datorer om:

• Din dator inte längre fungerar.
  • Du har sålt eller gett bort en dator utan att avauktorisera den först.

Så här avauktoriserar du alla datorer:

Om du vill öppna iTunes automatiskt och logga in på sidan Kontoinformation från din dator klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

Bläddra till avsnittet Apple-ID-sammanfattning. Till höger om Datorauktoriseringar klickar på Avauktorisera alla.

Knappen Avauktorisera alla visas bara om du har minst två auktoriserade datorer. Om knappen Avauktorisera alla inte visas betyder det att du bara har en auktoriserad dator.

Inget innehåll går förlorat när du avauktoriserar alla

Inget innehåll går förlorat när du avauktoriserar en dator. Detsamma gäller när du avauktoriserar alla datorer. Du har däremot inte åtkomst till innehåll som du har köpt i iTunes från dessa datorer förrän du auktoriserar dem igen. Du måste ha datorn när du ska auktorisera den igen.

När du har avauktoriserat

Auktorisera om alla datorer som du vill använda med iTunes:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Auktoriseringar > Auktorisera den här datorn i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Klicka på Auktorisera.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.