Om Mac-datorn inte slås på eller startar

Prova följande lösningar om Mac-datorn inte stängs av eller om den slås på men inte startar ordentligt.

Tryck på strömbrytaren  på Mac-datorn och titta efter följande tecken på ström:

Om Mac-datorn inte visar tecken på ström börjar du med att se till att den tar emot ström:

• Se till att strömkabeln är oskadad och ordentligt ansluten till Mac-datorn och ett fungerande vägguttag. Om du är osäker på vägguttaget provar du med en lampa eller annan enhet.
  • Om du använder en bärbar Mac-dator ska du se till att du använder rätt strömkabel och strömadapter och låta dem vara anslutna tillräckligt länge så att batteriet laddas och kan användas. Läs mer om hur du felsöker MagSafe-adaptrar eller usb-C-strömadaptern.

Prova sedan följande lösningar, oavsett om Mac-datorn visar tecken på ström eller inte:

• Tryck och håll ned strömbrytaren i 10 sekunder och tryck sedan på den igen. Om det inte hjälper upprepar du det när du har kopplat från tillbehör från Mac-datorn, inklusive skrivare, hårddiskar, usb-hubbar och mobila enheter. (Det kan vara ett problem med en eller flera av dessa enheter eller deras kablar.)
  • Om inget visas på bildskärmen ser du till att ha hög ljusstyrka. Bärbara Mac-datorer har tangenten Ljusstyrka upp  på det inbyggda tangentbordet. Om du använder en extern bildskärm ser du till att den är påslagen och inte upplever några andra problem.
  • Nollställ systemhanteraren SMC (System Management Controller).

En av följande lösningar kanske hjälper om Mac-datorn är på men inte startar ordentligt. Om du behöver stänga av Mac-datorn först trycker du och håller ned strömbrytaren i 10 sekunder.

Kontakta Apple-supporten, en Apple Store eller en auktoriserad Apple-servicepartner om Mac-datorn inte slås på eller startar eller om du inte kan installera macOS eller återskapa från en säkerhetskopia. Om Mac-datorn inte startar ordentligt och du har en annan startskiva kan du prova att ansluta den till din Mac-dator och starta från skivan istället för din nuvarande startskiva.