Om du inte kan ringa ett FaceTime-samtal på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du behöver en anslutning via mobilnät eller wifi för att kunna använda FaceTime på iPhone, iPad eller iPod touch. Om du använder wifi kräver FaceTime en bredbandsanslutning.

Du kan ha problem med att använda FaceTime på grund av något av följande:

• FaceTime och ljudsamtal med FaceTime finns kanske inte tillgängligt för alla länder, regioner eller operatörer
  • FaceTime är inte tillgängligt eller visas kanske inte på enheter som är köpta i Saudiarabien, Pakistan och Förenade Arabemiraten, inklusive Dubai. Med iOS 11.3 eller senare är dock FaceTime tillgängligt på iPhone, iPad och iPod touch i Saudiarabien.
  • Vidarekoppling av samtal är inte tillgängligt med FaceTime.
  • Om du försöker växla mellan ett FaceTime-samtal till ett telefonsamtal eller ett FaceTime-ljudsamtal.

Om du inte kan ringa eller ta emot FaceTime-samtal

Om ingen av anledningarna ovan gäller för dig och du fortfarande inte kan ringa eller ta emot FaceTime-samtal följer du dessa steg:

1. Kontrollera att enheten har en wifi- eller mobildataanslutning.
    Läs mer om vad som gäller om du använder en router, brandvägg eller säkerhetsprogramvara som begränsar internetåtkomsten.
  2. Om du försöker använda FaceTime över mobilnätet kontrollerar du att Använd mobildata är aktiverat för FaceTime. Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät eller tryck på Mobildata och slå sedan på FaceTime. Om du använder en iPad kan du se Inställningar > Mobildata.
  3. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.
    • Om ”Väntar på aktivering” visas stänger du av och slår på FaceTime igen. Lär dig vad du ska göra om du inte kan aktivera FaceTime.
    • Om FaceTime-inställningen inte visas kontrollerar du att Kamera och FaceTime inte har stängts av i Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och integritet > Tillåtna appar.
    • Kontrollera att telefonnummer eller e-postadress visas.
  4. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid. Slå på Ställ in automatiskt.
  5. Starta om enheten.
  6. Uppdatera enheten till den senaste versionen av iOS.

Om du har problem med anslutning eller ljudkvalitet med FaceTime

Om mobilanslutningen eller wifi-nätverket fungerar långsamt, eller om andra användare strömmar ljud eller video på samma wifi-nätverk, kan du få dessa problem:

• anslutningsvarningar eller anslutningssvårigheter
  • hackiga videosamtal
  • svart skärm
  • brutet samtal.

Kontrollera att både du och personen som du ringer till använder en snabb wifi- eller mobilnätanslutning. Om du använder wifi kräver FaceTime en bredbandsanslutning.