Använda Mission Control på en Mac-dator

Mission Control erbjuder en överblick över alla dina öppna fönster, skrivbordsområden och alla appar på helskärm eller Split View, vilket gör det lätt att växla mellan dem.

Öppna Mission Control

• Svep uppåt med tre eller fyra fingrar på din styrplatta eller dubbelklicka på Magic Mouse-ytan med två fingrar.
  • Öppna Mission Control-appen som finns i mappen Program.
  • Tryck på Mission Control-tangenten  på Apple-tangentbordet eller på Touch Bar.

Lägga till områden och växla mellan dem

Spaces-fältet längst upp i Mission Control-fönstret innehåller miniatyrer av varje skrivbordsområde och varje fönster som är i helskärmsläge eller Split View.

Om du vill lägga till ett område flyttar du pekaren till Spaces-fältet och klickar sedan på knappen Lägg till  till höger:

När du har flera områden kan du växla mellan dem genom att klicka på miniatyrerna överst i Mission Control-fönstret. Eller använd dessa metoder, som fungerar även om du inte är i Mission Control:

• Svep åt vänster eller höger med tre eller fyra fingrar på din styrplatta eller svep åt vänster eller höger med två fingrar på din Magic Mouse.
  • Tryck på Kontroll-högerpil eller Kontroll-vänsterpil på tangentbordet.

Flytta fönster till områden

När du har mer än ett område kan du flytta fönster till och från varje område. Dra bara fönstret till miniatyren i det andra området i Spaces-fältet.

Om du drar ett fönster till ett tomt område i Spaces-fältet öppnas det fönstret i helskärm i sitt eget nya område:

Om du drar ett fönster till miniatyren för en helskärmsapp kommer det fönstret att gå ihop med i det andra fönstret i Split View:

Flytta eller ta bort områden

Om du vill flytta ett område drar du miniatyren till vänster eller höger om ett annat område i Spaces-fältet.

Ta bort ett område genom att trycka på och hålla ned alternativtangenten och sedan klicka på x:et i en cirkel eller de dubbla pilarna i en cirkel bredvid områdets miniatyr i Spaces-fältet. Alla fönster i det området flyttas sedan automatiskt till ditt första skrivbordsområde.