Flytta data från en pc till en Mac

Använd Flyttassistent för att överföra dina kontakter, kalendrar, e-postkonton och mer från din pc till lämpliga platser på din Mac.

Uppdatera och ansluta din Mac och pc

Se till att din Mac har de senaste macOS-uppdateringarna och att din pc har de senaste Windows-uppdateringarna.

Anslut Mac och pc till samma nätverk, exempelvis ditt wifi-nätverk hemma. Eller anslut en Ethernet-kabel mellan din Mac och pc för att skapa en direktanslutning till nätverket. Du kan behöva en Ethernet-adapter, till exempel en Belkin usb-C till Gigabit Ethernet-adapter eller en Apple Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter.

Flytta dina data

Du är nu redo att flytta dina data från din pc till din Mac. ”På din pc”-bilderna nedan är från den senaste Windows Flyttassistent, men de liknar tidigare versioner.

På din pc

1. Öppna Flyttassistent. Om några andra appar är öppna uppmanas du att avsluta dem innan du fortsätter.
  2. Klicka på Fortsätt.
  3. Om Flyttassistent upptäcker något av följande varnar den dig om dem innan du kan fortsätta:
    • Din pc är konfigurerad att installera Windows-uppdateringar automatiskt.
    • Din pc använder en nätverksbrandvägg som kan hindra din Mac från att ansluta till din pc.
    • Din pc kör på batteri.
  4. När du ombeds ge tillåtelse att skicka appanvändningsdata till Apple klickar du på Skicka automatiskt eller Skicka inte.
  5. När Flyttassistent börjar söka efter din Mac och väntar på att den ska ansluta, slutför du nästa steg på din Mac.

På din Mac

1. Öppna Flyttassistent som finns i mappen Verktyg i mappen Appar.
  2. Följ anvisningarna på skärmen tills du får frågan om hur du vill överföra din information. Välj alternativet att flytta från en pc och klicka sedan på Fortsätt.
    Överför från pc i Flyttassistent
  3. Välj symbolen som representerar din pc och klicka sedan på Fortsätt.
    Överför till denna Mac i Flyttassistent

På din pc

Kontrollera att samma lösenkod visas på din pc och din Mac och klicka sedan på Fortsätt.

På din Mac

1. Vänta tills din Mac har läst av filerna på din pc. Välj sedan informationen som du vill flytta till din Mac. Du kan behöva rulla ner för att se hela listan. Läs mer om vilka data du kan överföra.
    Markera den information (från din pc) som ska överföras i Flyttassistent
  2. Klicka på Fortsätt för att starta överföringen. Stora överföringar kan ta flera timmar att slutföra.
  3. Vänta tills det är klart och logga sedan in på det nya användarkontot på din Mac. Kontot använder samma namn och lösenord som kontot på din pc.
  4. Auktorisera din Mac för inköp i iTunes Store. Det är viktigt att du gör detta innan du synkroniserar eller spelar upp innehåll som du har hämtat från iTunes Store.

Om du behöver överföra data från ett annat Windows-användarkonto loggar du in på det kontot på din pc och upprepar sedan dessa steg.

Vilka data flyttas och vart?

• Flyttat till Mail-appen på Mac: E-post- och e-postinställningar från Outlook och Windows Mail.
  • Flyttade till appen Kontakter: Kontakter från personer (Windows 10 eller senare), Outlook och mappen Kontakter i din hemkatalog.
  • Flyttat till Kalender-appen: Bokningar från Kalender (Windows 10 eller senare) och Outlook.
  • Flyttat till appen Påminnelser: Uppgifter från Outlook. Kräver migrering till en Mac med macOS Ventura.
  • Flyttat till Musik-appen, Podcaster-appen, Böcker-appen respektive TV-appen: Musik, poddar, ljudböcker och filmer och tv-program.
  • Flyttat till Safari: Hemsida och bokmärken från Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer och Safari.
  • Flyttat till Systeminställningar: Anpassade skrivbordsbilder, språkinställningar och platsinställningar. Om Mac-datorn använder macOS Ventura flyttas även kända wifi-nätverk.
  • Flyttat till dinhemmapp: Dokument och andra filer från din hemkatalog. Och bilder, som du kan lägga till i appen Bilder manuellt, eller låta Bilder söka på din Mac efter bilder att importera.
  • Flyttat till den delade mappen i din hemmapp: Icke-systemfiler och dokument från systemdisken (vanligtvis C-enheten) och andra tillgängliga diskar. Kräver att du använder Flyttassistent när du är inloggad på din pc som administratör.

Om du har problem med att flytta dina data

Du kan använda verktyget check disk (chkdsk) på din pc för att söka efter problem som kan förhindra att dina data flyttas.

1. Högerklicka på startknappen och klicka på Kör.
  2. Skriv cmd och tryck på returtangenten. Kommandotolken öppnas.
  3. Skriv chkdsk i tolken och tryck på returtangenten.
  4. Om verktyget hittar problem skriver du chkdsk enhet: /F, där enhet är bokstaven som representerar din Windows-startskiva, till exempel C.
  5. Tryck på returtangenten.
  6. Skriv Y i tolken och starta om din pc.
  7. Upprepa den här processen tills diskkontrollverktyget inte längre rapporterar några problem. Din pc kanske behöver service om verktyget inte kan åtgärda alla problem som hittas.

Eller använd en extern lagringsenhet eller fildelning för att kopiera viktiga data från din pc till din Mac.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.