Vad du behöver göra när du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord

När du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord kan du behöva uppdatera inloggningsinformationen för Apple-tjänster som du använder.

Använd listan nedan för att kontrollera att alla butiker och tjänster använder den uppdaterade inloggningsinformationen. Med de här stegen kan du logga in på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc och Apple TV.

I vissa fall behöver du inte uppdatera ditt Apple-ID eller lösenord på enheten förrän nästa gång du loggar in i en affär eller tjänst. Om du använder tjänster för att dela information eller kommunicera med andra bör du dock uppdatera Apple-ID:t eller lösenordet omedelbart.

Apples utvecklarprogram

Du behöver inte göra något. Inom 24 timmar efter att du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord uppdateras ändringen automatiskt för Apples utvecklarprogram.

Apple Online Store

Uppdatera ditt Apple-ID och lösenord på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och pc.

iPhone, iPad och iPod touch

Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iTunes och App Store.

• Om du är utloggad anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID trycker du på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut. Ange sedan ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Mac med OS X Mountain Lion eller senare eller Windows-dator

1. Gå till Apple-webbplatsen.

2. Klicka på symbolen för varukorgen och klicka sedan på Kugghjulssymbolen Konto.

3. I avsnittet Kontoinställningar klickar du på Apple-ID och lösenord.

4. Ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Apple Store-butikens tjänster

När du gör en bokning till Genius Bar, Workshop eller Business blir du ombedd att logga in med ditt Apple-ID och lösenord.

Apple-supportwebbplatsen och Apples supportforum

Gå till webbplatsen för Apple-support.

• Om du är utloggad anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord nästa gång du använder en funktion på webbplatsen som kräver inloggning. Till exempel måste du logga in om du vill visa ett öppet ärende.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID, klickar du på Logga ut. Bekräfta genom att klicka på Logga ut ytterligare en gång. Nästa gång du använder en funktion på webbplatsen som kräver att du loggar in anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Gå till Apples supportforum.

• Om du är utloggad klickar du på Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID klickar du på Logga ut. Klicka sedan på Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

FaceTime

Uppdatera ditt Apple-ID och lösenord på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

iPhone, iPad och iPod touch

Gå till Inställningar > FaceTime.

• Om du är utloggad på din iPhone eller iPod touch trycker du på Använd Apple-ID för FaceTime och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. På iPad anger du bara ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID trycker du på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut. På iPhone eller iPod touch trycker du på Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in med ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. På iPad anger du bara ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Mac med OS X Mountain Lion eller senare

1. Öppna FaceTime.

2. Välj FaceTime > Inställningar.

• Om du är utloggad anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID markerar du ditt Apple-ID och klickar på Logga ut. Klicka på Logga ut igen när du ombeds bekräfta, och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

iCloud

Uppdatera ditt Apple-ID och lösenord på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC och Apple TV.

iPhone, iPad och iPod touch

Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn]. Om du har iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.

• Om du är utloggad anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. Data i iCloud visas automatiskt på enheten när du har loggat in.

• Om du fortfarande är inloggad med ditt tidigare Apple-ID:

1. Rulla ned och tryck på Logga ut och följ sedan stegen på skärmen. Du kan behöva ange ditt lösenord. Dina data blir kvar på iCloud och uppdateras på din enhet när du loggar in på iCloud igen.

2. Ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Om du redan har uppdaterat e-postadressen för ditt Apple-ID* innan du loggade ut från iCloud, och enheten fortsätter att fråga efter lösenordet till ditt tidigare Apple-ID kan du tillfälligt ändra ditt Apple-ID för att logga in.

Mac

Om du använder macOS Catalina väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Apple-ID och sedan på iCloud. Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på iCloud.

• Om du är utloggad loggar du in genom att ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. Data på iCloud visas automatiskt på enheten när du har loggat in.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID:

1. Klicka på Logga ut. Beroende på vilka iCloud-alternativ som är aktiverade blir du tillfrågad om du vill skapa kopior eller ta bort iCloud-data (Kontakter, Kalender, Påminnelser, Bokmärken, Bildström) från din Mac. Dina data blir kvar på iCloud och uppdateras på din enhet när du loggar in på iCloud igen.

2. Logga in genom att ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Windows-dator

Öppna iCloud för Windows och klicka på Logga ut.

• Om du är utloggad loggar du in med ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. Data i iCloud visas automatiskt på enheten när du har loggat in.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID:

1. Klicka på Logga ut. Beroende på vilka iCloud-alternativ som är aktiverade kan du välja att göra kopior eller radera iCloud-data (Kontakter, Kalender, Påminnelser, Bokmärken, Bildström) från datorn. Klicka på Ta bort. Dina data blir kvar på iCloud och uppdateras på din enhet när du loggar in på iCloud igen.

2. Logga in med ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Apple TV

Om du vill spela upp innehåll från din Mac eller pc på en Apple TV HD går du till Inställningar > Konto > iCloud. För Apple TV (tredje generationen och tidigare) går du till Inställningar > iCloud.

• Om du är utloggad väljer du Logga in. Du blir ombedd att logga in med det Apple-ID som du har registrerat för iTunes Store. Välj Ja om du använder samma Apple-ID för iCloud och iTunes Store.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Logga ut och sedan Logga in. Du blir ombedd att logga in med det Apple-ID som du har registrerat för iTunes Store. Välj Ja om du använder samma Apple-ID för iCloud och iTunes Store.

App Store, Books Store och iTunes Store

Uppdatera ditt Apple-ID och lösenord på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller Windows-dator. På en Mac med macOS Mojave eller tidigare innehåller iTunes iTunes Genius, iTunes Hemmadelning, iTunes-matchning och iTunes Store. På en Mac med macOS Catalina öppnar du Apple Music, Apple TV eller Apple Podcasts istället för iTunes.

iPhone, iPad och iPod touch

Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iTunes och App Store.

• Om du är utloggad anger du ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID trycker du på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut. Ange sedan ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Mac

Öppna Apple Music, Apple TV eller Apple Podcasts på en Mac med macOS Catalina.

• Om du är utloggad väljer du Konto > Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Konto > Logga ut. Välj sedan Konto > Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare.

• Om du är utloggad väljer du Konto > Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Konto > Logga ut. Välj sedan Konto > Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Öppna Apple Books.

• Om du är utloggad väljer du Affär > Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Affär > Logga ut. Välj sedan Affär > Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Öppna App Store.

• Om du är utloggad klickar du på Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Affär > Logga ut. Klicka sedan på Logga in och ange ditt nya Apple-ID och lösenord.

Apple TV

På Apple TV HD går du till Inställningar > Konton > iTunes och App Store. För Apple TV (3:e generationen och tidigare) går du till Inställningar > iTunes Store.

• Om du är utloggad väljer du Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Logga ut. Välj sedan Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

För hemmadelning på Apple TV HD går du till Inställningar > Konton > Hemmadelning. För Apple TV (3:e generationen och tidigare) går du till Inställningar > Datorer. Välj sedan Stäng av Hemmadelning. Välj Stäng av när du blir tillfrågad att bekräfta. Välj sedan Slå på Hemmadelning och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Smart-tv eller strömmande medieenhet

Öppna Apple Music, Apple TV eller Apple Podcasts.

• Välj Inställningar om du är utloggad och sedan Konto > Logga in.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Inställningar och sedan Konto > Logga ut. Välj sedan Konto > Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Windows-dator

Öppna iTunes.

• Om du är utloggad väljer du Konto > Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID väljer du Konto > Logga ut. Välj sedan Konto > Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Arbeta hos Apple

Gå till Arbeta hos Apple och klicka på Min profil.

• Om du är utloggad klickar du på Logga in och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID klickar du på Logga ut. Klicka sedan på Logga in och ange ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Meddelanden

När du har uppdaterat ditt Apple-ID får dina vänner nya meddelanden från ditt uppdaterade Apple-ID. Inga gamla meddelanden tas bort.

iPhone, iPad och iPod touch

Gå till Inställningar > Meddelanden och tryck på Skicka och ta emot.

• Om du är utloggad på din iPhone eller iPod touch trycker du på Använd Apple-ID för iMessage och anger ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord. På iPad anger du bara ditt uppdaterade Apple-ID eller lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID trycker du på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut. På iPhone eller iPod touch trycker du på Använd Apple-ID för iMessage och anger ditt uppdaterade Apple-ID eller lösenord. På iPad anger du bara ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Mac med OS X Mountain Lion eller senare

Öppna appen Meddelanden > Inställningar, klicka på Konto-fliken och välj ditt Apple-ID i listan över konton.

• Om du är utloggad loggar du in med ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

• Om du är inloggad med ditt tidigare Apple-ID klickar du på Logga ut. Klicka på Logga ut en gång till när du blir ombedd att bekräfta. Logga in med ditt uppdaterade Apple-ID och lösenord.

Volymköpsprogrammet

Om du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord och du deltar i volymköpsprogrammet kontaktar du Apple-supporten för hjälp. Om du har ändrat ditt Apple-ID eller lösenord kan du inte logga in i ditt inköpskonto, göra inköp eller komma åt information om tidigare inköp.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.
*I Fastlandskina och Indien kan du använda ditt telefonnummer som Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.