Spela upp ljud med Dolby Atmos- eller surroundljud på din Apple TV

Apple TV är utformad för att leverera den bästa ljudupplevelsen som ditt hemmabiosystem har stöd för. Läs om vilka ljudformat som stöds på Apple TV och vilka inställningar du behöver för att spela upp ljud med högsta kvalitet.

Ljudformat som stöds på Apple TV

Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) spelar automatiskt upp ljud med den bästa möjliga kvaliteten som stöds av ditt hemmabiosystem och som är tillgängligt för innehållet du tittar på.

Du kan ändra ljudformatet manuellt om ditt hemmabiosystem inte har stöd för det ljudformat som väljs automatiskt på Apple TV. Gå till Inställningar > Video och ljud > Ljudformat och slå på Ändra format. Här kan du välja följande:

• Dolby Digital 5.1: Spelar upp ljud på flera högtalare och en subwoofer, precis som högtalarinställningar med 5.1-ljud.
  • Stereo: Ljudkvalitet som stöds för alla tv-apparater, filmer och tv-program där ljud spelas upp via en kanal till höger och en till vänster.

Ställ in Dolby Atmos

Använd Apple TV 4K med tvOS 12 för att spela upp ljud med Dolby Atmos – en uppslukande ljudupplevelse som fyller ditt rum med en tredimensionell ljudbild.

Anpassa ditt hemmabiosystem för ljud av hög kvalitet om du vill spela upp filmer och tv-program via Apple TV 4K med Dolby Atmos. Här är två förslag på vad du kan använda:

Vissa AV-mottagare och ljudlimpor från tredje part kräver eventuellt att du uppdaterar den fasta programvaran för att stödja Dolby Atmos. Läs mer på tillverkarens webbplats.

Följ sedan de här stegen för att ställa in Dolby Atmos på Apple TV 4K:

1. Se till att du ansluter din Apple TV 4K direkt till HDMI-ingången på ljudlimpan eller AV-mottagaren med en HDMI-kabel. De flesta tv-apparater saknar stöd för Dolby Atmos-genomgång till ljudlimpor och mottagare.*
  2. Anslut ena änden av en HDMI-kabel till HDMI-utgången på din ljudlimpa eller AV-mottagare. Anslut sedan den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI-ingången på din tv-apparat.

*Vissa ljudlimpor och AV-mottagare har stöd för Dolby Atmos, men saknar stöd för format som HDR10 och Dolby Vision. I det här fallet kan du antingen ansluta Apple TV 4K till ljudlimpan eller AV-mottagaren för att spela upp ljud med Dolby Atmos. Alternativt kan du ansluta Apple TV 4K till din tv-apparat för att titta på video med HDR och Dolby Vision. Vill du ha både och behöver du en tv-apparat eller en AV-mottagare eller ljudlimpa som har stöd för både Dolby Atmos och videoformat med hög kvalitet. Apple TV 4K använder en version av Dolby Atmos med hög bandbredd som inte fungerar över ARC-anslutningar.

Kontrollera om Dolby Atmos är installerat

På Apple TV 4K går du till Inställningar > Video och ljud och väljer Ljudformat. Kontrollera att Dolby Atmos är påslaget under Atmosfärsljud. Om Atmosfärsljud och Dolby Atmos inte finns som alternativ måste du eventuellt ställa in ditt hemmabiosystem på ett annat sätt.

Du kan även kontrollera detta samtidigt som du tittar på innehåll med stöd för Dolby Atmos. Svep bara nedåt på touch-ytan på din Apple TV Remote. Under Info letar du efter  .

Det går inte att spela upp ljud med Dolby Atmos om Snabbstart är avstängt i Inställningar. Kontrollera detta genom att gå till Inställningar > Appar > iTunes-filmer och TV-program > Snabbstart.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.