Ställa in hemmabioljud med HomePod eller HomePod mini och Apple TV 4K

Använd en HomePod, HomePod mini eller ett stereopar med din Apple TV 4K för att skapa en bioupplevelse med Dolby Atmos eller surroundljud direkt i ditt hem.

Detta behöver du

• Apple TV 4K som kör den senaste mjukvaran.

• En HomePod eller HomePod mini med den senaste mjukvaran. Du kan också använda ett stereopar med två HomePod- eller HomePod mini-högtalare. Andra AirPlay-kompatibla högtalare har inte stöd för hemmabioljud.

HomePod mini stödjer inte Dolby Atmos 5.1 eller 7.1 surroundljud.

Ställa in hemmabioljud

1. Tilldela din Apple TV och HomePod eller HomePod mini samma rum i appen Hem. Om du vill använda två HomePod- eller HomePod mini-högtalare skapar du ett stereopar och tilldelar sedan stereoparet samma rum som din Apple TV i appen Hem.

2. Starta din Apple TV. Du blir tillfrågad om du vill använda HomePod-högtalare som Apple TV-högtalare.

3. Välj Använd som TV-högtalare för att aktivera hemmabioljud.

Skärmavbild av tvOS som visar uppmaningen att använda HomePod högtalare som Apple TV-högtalare

Om du inte ser installationsskärmen

Du kan aktivera hemmabioljud manuellt med din Apple TV eller din iPhone eller iPad.

• Med Apple TV: Från hemskärmen på din Apple TV väljer du Inställningar > Video och ljud > Ljuduppspelning. Välj HomePod eller det stereopar som du vill använda för hemmabioljud.

• Med iPhone eller iPad: I appen Hem trycker du på och håller ned Apple TV, rullar sedan nedåt och trycker på Förvald ljudutgång. Välj HomePod eller det stereopar som du vill använda för hemmabioljud.