Om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om vad du ska göra om en varning visas när du skickar ett meddelande eller om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden.

Försök först med det här

1. Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontrollera nätverksanslutningen. När du vill skicka ett meddelande som iMessage eller MMS måste du ha en mobildataanslutning eller wifi-anslutning. Du behöver ha en anslutning till ett mobilnät för att skicka ett SMS-meddelande. Om du har wifi-samtal aktiverat kan du skicka SMS-meddelanden via wifi.
  3. Kontrollera med operatören för att se om den typ av meddelande som du försöker skicka, till exempel MMS eller SMS, stöds.
  4. Om du försöker skicka MMS-gruppmeddelanden på en iPhone går du till Inställningar > Meddelanden och aktiverar du MMS-meddelanden. Om du inte ser ett alternativ på iPhone för att aktivera MMS-meddelanden eller Gruppmeddelanden kanske inte din operatör har stöd för funktionen.
  5. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att ta emot bilder och videor.
  6. Kontrollera att du har angett rätt telefonnummer eller e-postadress för kontakten.

Läs vad du kan göra om meddelandet Avvaktar aktivering visas.

Om du fortfarande behöver hjälp letar du reda på ditt problem nedan för anvisningar.

Om det visas ett rött utropstecken

Om du försöker skicka ett meddelande och det visas ett  utropstecken med meddelandet Inte levererat följer du dessa steg:

1. Kontrollera nätverksanslutningen.
  2. Tryck på  utropstecknet och tryck sedan på Försök igen.
  3. Om du fortfarande inte kan skicka meddelandet trycker du på  utropstecknet och trycker sedan på Skicka som SMS. Kostnader för meddelande kan tillkomma. Kontakta operatören för mer information.

Om en grön meddelandebubbla visas

Om en grön meddelandebubbla visas istället för en blå bubbla så har meddelandet skickats som MMS/SMS i stället för iMessage. Det kan bero på flera orsaker:

• Personen du skickade meddelandet till har inte en Apple-enhet.
  • iMessage är inaktiverat på din eller mottagarens enhet. Gå till Inställningar > Meddelanden > iMessage för att kontrollera om iMessage är aktiverat.
  • iMessage är för tillfället inte tillgängligt på din eller mottagarens enhet.

Lär dig skillnaden mellan iMessage och MMS/SMS-meddelanden.

Om du tar emot meddelanden på en enhet men inte en annan

Om du har en iPhone och en annan iOS-enhet, till exempel en iPad, så är dina iMessage-inställningar kanske inställda på att ta emot och starta meddelanden från ditt Apple-ID istället för från ditt telefonnummer. Gå till Inställningar > Meddelanden och tryck på Skicka och ta emot för att se om ditt telefonnummer är inställt på att skicka och ta emot meddelanden.

Om ditt telefonnummer inte visas kan du länka ditt iPhone-nummer till ditt Apple-ID så att du kan skicka och ta emot iMessages från ditt telefonnummer. Du kan också ställa in SMS-koppling så att du kan skicka och ta emot MMS och SMS på alla dina Apple-enheter.

Om du inte har en iPhone kan du endast skicka och ta emot meddelanden med ditt Apple-ID till andra Apple-enheter med iMessage. Gå till Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot och se till att du är inloggad med ditt Apple-ID för att använda iMessage.

Om du har problem med ett gruppmeddelande

Kontrollera om du har lämnat konversationen om du är i ett gruppmeddelande och du slutar ta emot meddelanden. Öppna Meddelanden och tryck på gruppmeddelandet. Om du ser ett meddelande om att du har lämnat konversationen så har du antingen lämnat konversationen eller tagits bort från gruppmeddelandet. Du kan endast gå med i gruppmeddelandet igen om någon i gruppen lägger till dig.

Du kan också starta ett nytt gruppmeddelande. Så här gör du:

1. Öppna Meddelanden och tryck på .
  2. Ange telefonnumren eller e-postadresserna för kontakterna.
  3. Skriv ett meddelande och tryck sedan på för att skicka det.

Om du har andra problem med ett gruppmeddelande kan du behöva radera konversationen och skapa en ny. Så här raderar du ett gruppmeddelande:

1. Öppna Meddelanden och hitta konversationen som du vill radera.
  2. Svep åt vänster över konversationen.
  3. Tryck på Radera.

När du raderar ett meddelande kan du inte få tillbaka det. Ta en skärmbild om du vill spara delar av ett meddelande. Tryck och håll ned på en bilaga, tryck Mer och tryck sedan på Spara om du vill spara en bilaga i ett meddelande.