Om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om vad du ska göra om du ser ett varningsmeddelande när du skickar ett meddelande eller om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden.

Försök först med det här

1. Starta om enheten:
  2. Kontrollera nätverksanslutningen. När du vill skicka ett meddelande som iMessage eller mms måste du ha en mobildataanslutning eller wifi-anslutning. Du behöver ha en mobilsnätsanslutning för att skicka sms. Om du har wifi-samtal aktiverat kan du skicka sms via wifi.
  3. Kontrollera med operatören för att se om den typ av meddelande som du försöker skicka, till exempel mms eller sms, stöds.
  4. För att skicka mms-gruppmeddelanden på en iPhone går du till Inställningar > Meddelanden och aktiverar mms-meddelanden. Om du inte ser ett alternativ på iPhone för att aktivera mms-meddelanden eller gruppmeddelanden är det möjligt att din operatör inte stöder funktionen.
  5. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att ta emot bilder och videor.
  6. Kontrollera att du har angett rätt telefonnummer eller e-postadress för kontakten.

Läs om vad du kan göra om meddelandet Avvaktar aktivering visas.

Leta reda på ditt problem nedan för att se vad du kan göra om du fortfarande behöver hjälp.

Om det visas ett rött utropstecken

Om du försöker skicka ett meddelande och det visas ett  utropstecken med meddelandet Inte levererat följer du dessa steg:

1. Kontrollera nätverksanslutningen.
  2. Tryck på  utropstecknet och tryck sedan på Försök igen.
  3. Om du fortfarande inte kan skicka meddelandet trycker du på  utropstecknet och trycker sedan på Skicka som SMS. Sms-kostnader kan tillkomma. Kontakta operatören för mer information.

Om en grön meddelandebubbla visas

Om en grön istället för blå meddelandebubbla visas betyder det att meddelandet har skickats som mms/sms istället för iMessage. Det kan bero på flera orsaker:

• Personen du skickade meddelandet till har inte en Apple-enhet.
  • iMessage är inaktiverat på din eller mottagarens enhet. Gå till Inställningar > Meddelanden > iMessage för att kontrollera att iMessage är aktiverat.
  • iMessage är för tillfället inte tillgängligt på din eller mottagarens enhet.

Lär dig skillnaden mellan iMessage och mms/sms-meddelanden.

Om du får meddelanden på en enhet men inte på en annan

Om du har en iPhone och en annan iOS-enhet, till exempel en iPad, är dina iMessage-inställningar kanske inställda på att ta emot och skicka meddelanden från ditt Apple-ID istället för från ditt telefonnummer. Gå till Inställningar > Meddelanden och tryck på Skicka och ta emot för att se om ditt telefonnummer är inställt på att skicka och ta emot meddelanden.

Om ditt telefonnummer inte visas kan du länka ditt iPhone-nummer till ditt Apple-ID så att du kan skicka och ta emot iMessages från ditt telefonnummer. Du kan också ställa in SMS-koppling så att du kan skicka och ta emot mms och sms på alla dina Apple-enheter.

Om du har problem med ett gruppmeddelande

Om du är i ett gruppmeddelande och du slutar ta emot meddelanden bör du kontrollera om du har lämnat konversationen. Öppna Meddelanden och tryck på gruppmeddelandet. Om du ser ett meddelande om att du har lämnat konversationen så har du antingen lämnat konversationen eller tagits bort från gruppen. Du kan endast gå med i gruppmeddelandet igen om någon i gruppen lägger till dig.

Skapa ett nytt gruppmeddelande:

1. Öppna ett nytt meddelande genom att öppna Meddelanden och trycka på knappen Skapa .
  2. Ange kontakternas telefonnummer eller e-postadresser.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skicka skicka meddelande.

Om du har andra problem med ett gruppmeddelande kan du behöva radera konversationen och skapa en ny. Så här raderar du ett gruppmeddelande:

1. Öppna Meddelanden och hitta konversationen som du vill radera.
  2. Svep åt vänster över konversationen.
  3. Tryck på Radera.

När du raderar ett meddelande kan du inte få tillbaka det. Ta en skärmbild om du vill spara delar av ett meddelande. Om du vill spara en bilaga trycker du och håller ned bilagan, trycker på Mer och sedan på Spara.