Få hjälp med att använda SIM-kortet från Apple i din iPad

Du kanske får en varning om ditt SIM-kort från Apple på iPad. Eller du kanske ställer in en mobildatatjänst på din iPad med SIM-kortet från Apple men det går inte att ansluta till nätet. Prova att lösa problemet med följande steg.

Om du får en varning om ditt SIM-kort från Apple

Om du får en varning om att SIM-kort saknas eller att det är problem med ditt SIM-kort tar du ut SIM-kortet och sätter sedan in det igen. Kontakta Apple-supporten om du får varningen igen.

Kontrollera att din iPad fungerar med ett SIM-kort från Apple. Om du inte är säker på vilken iPad-modell du har kan du ta reda på det här. Vissa iPad-modeller kan använda ett SIM-kort från Apple i nano-SIM-facket, medan andra modeller har ett inbyggt SIM-kort från Apple och ett nano-SIM-fack:

iPad-modeller som kan använda ett SIM-kort från Apple i nano-SIM-facket

• iPad (5:e generationen och senare) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro (alla Wifi + Cellular-modeller2)
  • iPad Air 2 Wifi + Cellular-modell
  • iPad mini 3 eller senare Wifi + Cellular-modell

Om du installerar ett SIM-kort från Apple i en annan iPad-modell kan det hända att du får en varning om ogiltigt SIM-kort.

iPad-modeller med ett inbyggt SIM-kort från Apple

• 12,9-tums iPad Pro (2:a generationen) Wifi + Cellular
  • 10,5-tums iPad Pro Wifi + Cellular
  • iPad Pro (9,7 tum) Wifii + Cellular

Dessa modeller har också ett nano-SIM-fack som kan användas med ett nano-SIM-kort från en annan operatör eller ett aktiverat SIM-kort från Apple. Om du sätter i ett oanvänt SIM-kort från Apple i någon av dessa modeller visas ett meddelande som anger att SIM-kortet inte är kompatibelt och du rekommenderas att använda det inbyggda SIM-kortet från Apple.

Om du inte kan ställa in tjänsten eller inte hittar en viss operatör

Med SIM-kort från Apple kan du beställa mobildataabonnemang hos medverkande operatörer över hela världen. Om du inte hittar operatören du söker kontrollerar du att operatören stöder SIM-kort från Apple.

Du kan behöva skaffa ett SIM-kort som är specifikt för operatören. Kontakta önskad operatör1 och fråga om hjälp.

Om du vill kontrollera att du använder ett SIM-kort från Apple letar du upp en digital identifierare som kallas CSN-nummer (Chip Serial Number). Gå till Inställningar > Allmänt > Om på iPad-enheten och leta efter CSN. Om du inte hittar ett CSN på skärmen Om, trycker du på ICCID. Om du fortfarande inte ser ett CSN (det händer inget när du trycker på ICCID), kan det hända att du inte har ett SIM-kort från Apple. Kontakta operatören1 och fråga om hjälp.

Om du inte kan ansluta till mobildatanätet

Se till att din iPad är aktiverad i operatörens nät. Du kontrollerar det genom att gå tillbaka till skärmen där du ställde in mobildatatjänsten eller lade till ett nytt abonnemang:

• Inställningar > Mobildata > Ställ in mobildata
  • Inställningar > Mobildata > Dataabonnemang > Lägg till ett nytt abonnemang

Om du har aktiverat abonnemanget och fortfarande inte kan ansluta kontaktar du operatören1 och frågar om hjälp.

1. Om du inte vet vilken operatör du ska ringa tar du bort SIM-kortet och letar efter operatörens namn eller logotyp på kortet.
  2. Wifi + Cellular-modellerna av iPad Pro har stöd för befintliga SIM-kort från Apple som har aktiverade mobildataabonnemang. Om du sätter i ett oanvänt SIM-kort från Apple i någon av dessa modeller visas ett meddelande som anger att SIM-kortet inte är kompatibelt och du rekommenderas att använda det inbyggda SIM-kortet från Apple.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.