Ta reda på vilken storlek på SIM-kort iPhone eller iPad använder

Om du vill ta reda på vilket SIM-kort iPhone eller Wi-Fi + Cellular-modell av iPad använder letar du reda på modellen i listan. Om du köpte en iPhone 14-modell i USA har din iPhone inget fysiskt SIM-kort; utan ett eSIM.

Nano-SIM-kort

nano-SIM-kort

iPhone

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max (modeller köpta utanför USA)*
  • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone SE (3:e generationen), iPhone SE (2:a generationen)
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8, iPhone 8 Plus
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s, iPhone 6s Plus
  • iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPhone SE (första generationen)
  • iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5

iPad

• iPad (5:e generationen och senare)
  • iPad Pro (alla modeller)
  • iPad Air (alla modeller)
  • iPad mini (alla modeller)

Mikro-SIM-kort

Mikro-SIM-kort

iPhone

• iPhone 4s
  • iPhone 4

iPad

• iPad (4:e generationen)
  • iPad (3:e generationen)
  • iPad 2
  • iPad

SIM-kort

SIM-kort

iPhone

• iPhone 3GS
  • iPhone 3G
  • iPhone

eSIM

I en del länder och regioner har vissa iPhone-modeller ett eSIM.

Du kan aktivera ett mobilabonnemang på ett eSIM-kort från en operatör som har stöd för dubbla SIM-kort. iPhone 13-modeller och tidigare har också en SIM-fack för nano-SIM-kort. Du kan använda ett nano-SIM-kort från en annan operatör. iPhone 13-modeller har stöd för dubbla eSIM-kort.

Du kan ställa in ett mobildataabonnemang med ett eSIM-kort på vissa iPad-modeller.

Läs mer

• Identifiera din iPhone eller iPad modell.
  • Ta bort eller byt SIM-kort i en iPhone eller SIM-kort i en iPad.
  • Om SIM-facket eller enheten skadas av ett modifierat SIM-kort täcks det inte av Apples hårdvarugaranti. Om du klipper eller modifierar ditt SIM-kort för att kunna sätta det i en annan enhetsmodell kan du kanske inte ansluta till mobilnät eller använda vissa funktioner med den enheten.
  • Om du skaffar en ny iPhone och ditt gamla SIM-kort inte passar i den, bör du kontakta operatören och be att få ditt konto flyttat till det SIM-kort som medföljde telefonen eller fråga hur du får ett nytt SIM-kort om det inte medföljde.

*I USA har iPhone 14-modeller inget fysiskt SIM-kort. De använder i stället eSIM.