Om fjärrkontrollen till din Apple TV inte fungerar

Läs om vad du kan göra om fjärrkontrollen inte fungerar som väntat.

Följ stegen för din typ av fjärrkontroll. Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

Siri Remote eller Apple TV Remote*

1. Håll dig inom räckhåll för Apple TV-enheten när du använder Siri Remote eftersom fjärrkontrollen använder Bluetooth. Om du är i närheten men volymkontrollen inte svarar, kan du flytta på saker som finns mellan fjärrkontrollen och tv:n eller mottagaren. För volymkontroll kan fjärrkontrollen ibland behöva obehindrad sikt fram till IR-sensorn på framsidan av hemmabioutrustningen.
  2. Ladda din Siri Remote eller Apple TV Remote i 30 minuter med en Lightning-till-USB-kabel och en USB-vägguttagsladdare.
  3. Peka med fjärrkontrollen cirka tio centimeter från din Apple TV. Håll sedan ned meny- och volymhöjningsknapparna i fem sekunder. Om du blir ombedd slutför du sedan parkopplingen genom att placera fjärrkontrollen ovanpå Apple TV.
  4. Dra ut sladden till din Apple TV ur vägguttaget. Vänta i minst sex sekunder och anslut den sedan igen.
  5. Om du har en Apple Remote (aluminiumfärgad eller vit) prövar du den istället för Siri Remote. Eller om du redan har ställt in din Apple TV kan du använda appen Apple TV Remote för iOS för att styra din Apple TV.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Apple Remote (aluminiumfärgad och vit)

Apple Remote (aluminiumfärgad eller vit)

1. Flytta på allt som är i vägen mellan Apple Remote och framsidan på följande enheter: Apple TV, tv-apparat, mottagare och ljudlimpa.
  2. Ta bort länken mellan Apple Remote och din Apple TV. Håll ned meny- och vänsterknappen på Apple Remote i sex sekunder. Titta sedan efter  ovanpå en symbol med en fjärrkontroll på din Apple TV.
  3. Länka Apple Remote till din Apple TV. Håll ned meny- och högerknappen på Apple Remote i sex sekunder. Titta sedan efter  ovanpå en symbol med en fjärrkontroll på din Apple TV.
  4. Dra ut sladden till din Apple TV ur vägguttaget. Vänta i minst sex sekunder och anslut den sedan igen.
  5. Byt batteriet i Apple Remote.

Mer hjälp

*Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) levereras med likadan fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som har stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.