Bluetooth: Trådlös prestanda kan bli opålitlig när externa USB 3.0-enheter befinner sig i närheten

Det kan hända att det inte är möjligt att parkoppla Bluetooth-aktiverade tangentbord och möss eller att genomföra konsekvent anslutning. Det kan också hända att ljud från Bluetooth-aktiverade hörlurar eller högtalare är hackigt. Detta kan hända om vissa externa USB 3.0-enheter befinner sig för nära Mac-datorn.

• Pröva med att flytta externa USB 3.0-enheter längre bort från datorn och från de externa Bluetooth-enheterna. Om du till exempel tror att en extern USB 3.0-hårddisk orsakar ett problem, kan du pröva med att flytta bort enheten från Mac-datorn eller flytta den till en annan sida av datorn.

• Se till att alla USB kablar är anslutna på rätt sätt. Det kan också hjälpa om USB 3.0-kablarna är bättre avskärmade.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.