Få hjälp med att använda kontakter, kalendrar och påminnelser i iCloud

Lär dig vad du ska göra om du behöver hjälp. Till exempel om ändringarna du gör på en enhet inte visas på alla dina enheter.

Försök först med det här:

Kontrollera att kontakter, kalendrar och påminnelser i iCloud är tillgängliga. Om det uppstår något problem försöker du igen när det är löst. Om allt verkar fungera provar du med dessa steg.

Kom ihåg att säkerhetskopiera kontakter, kalendrar och påminnelser så att du inte blir av med något.

Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg:

1. Kontrollera om det finns uppdateringar för din iPhone, iPad, iPod touchMac eller pc. Dina enheter måste uppfylla systemkraven om du ska kunna använda iCloud.
  2. Kontrollera om inställningarna för datum och tid på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc är korrekta.
  3. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter och kontrollera dina inställningar.
    • På din iPhone går du till Inställningar > iCloud. Kontrollera ditt Apple-ID och se till att du aktiverar det du vill uppdatera (Kontakter, Kalender eller Påminnelser).
    • På Mac-datorn väljer du Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud. Kontrollera ditt Apple-ID och se till att du väljer det du vill uppdatera (Kontakter, Kalender eller Påminnelser).
    • På en pc öppnar du iCloud för Windows. Kontrollera ditt Apple-ID och se till att du väljer det du vill uppdatera (Mail, Kontakter, Kalender och Uppgifter). Påminnelser kallas Uppgifter i iCloud för Windows.
  4. Öppna Safari och gå till www.apple.com/se för att kontrollera din anslutning. Få hjälp att ansluta till internet om du inte kan öppna sidan.
  5. Öppna en säker webbplats, till exempel din Apple-ID-kontosida för att se om du har åtkomst till port 443. Kontakta internetleverantören för att få hjälp om det inte går att öppna webbplatsen. Safari behöver åtkomst till port 443 för att kunna uppdatera din information i iCloud.
  6. Håll dina data inom begränsningarna. Om du överskrider begränsningarna uppdateras inte dina data.

Om du fortfarande behöver hjälp provar du med stegen nedan för din enhet.

Prova stegen för din enhet

Välj din enhet för att ta reda på vad du ska göra.

iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera dina kontakter, kalendrar eller påminnelser efter varje steg.

Uppdatera dina kontakter, kalendrar och påminnelser

Så här uppdaterar du dina kalendrar och påminnelser:

1. Öppna appen Kalender och tryck på fliken Kalendrar.
  2. Uppdatera dina händelser och påminnelser genom att svepa nedåt på listan.

Så här uppdaterar du dina kontakter:

1. Öppna appen Kontakter och tryck på Grupper i det övre vänstra hörnet.
  2. Uppdatera dina grupper genom att svepa nedåt i listan.

Ange kontakter, kalendrar och påminnelser i iCloud som standard

iCloud uppdaterar din information automatiskt om dina kontakter, kalendrar och påminnelser finns på iCloud. Se efter om din information finns på iCloud eller på ett annat konto, till exempel Google eller Yahoo. Ändra sedan standardkonto till iCloud.

Se vilket konto dina kontakter finns på:

1. Öppna appen Kontakter och tryck på Grupper i det övre vänstra hörnet.
  2. Avmarkera alternativet Alla [konto] för tredjepartskonton som Gmail och Yahoo.
  3. Se till att Alla iCloud är markerat.
  4. Visa din kontaktlista genom att trycka på Klar. Om kontakten som du letar efter inte visas finns den på ett annat konto.
  5. Du kan importera kontakten från en tredjepartstjänst till iCloud.

Ange iCloud som standardkonto för dina kontakter i iOS 8 eller senare:

1. Tryck på Inställningar > Kontakter.
  2. Tryck på Förvalt konto.
  3. Välj iCloud.

Se vilket konto dina kalendrar finns på:

1. Öppna appen Kalender och tryck på en händelse för att öppna den.
  2. Tryck på kalenderns namn för att se om händelsen finns i en iCloud-kalender.

Ange en iCloud-kalender som standardkalender:

1. Tryck på Inställningar > Kalender.
  2. Tryck på Förvald kalender.
  3. Tryck på en kalender under iCloud för att göra den till standardkalender.

Se vilket konto dina påminnelser finns på:

1. Öppna appen Påminnelser och tryck på listnamnet i det övre vänstra hörnet för att visa alla dina listor.
  2. Se efter om listan lagras på enheten eller i iCloud. Öppna en lista och tryck på Redigera. Om det står Dela finns listan i iCloud.

När du skapar en påminnelse kan du välja att lagra den i iCloud eller på din iOS-enhet.

Kontrollera dina appinställningar

Kontrollera att dina kontakter, kalendrar och påminnelser i iCloud är inställda på att visas i appen Kontakter eller Kalendrar:

• Öppna appen Kontakter och tryck på Grupper i det övre vänstra hörnet. Se till att Alla iCloud är markerat.
  • Öppna appen Kalender och tryck på fliken Kalendrar. Se till att Alla iCloud är markerat.

Ändra hur ofta dina kalendrar och påminnelser uppdateras:

1. Tryck på Inställningar > Kalender eller tryck på Inställningar > Påminnelser.
  2. Tryck på Synkronisera.
  3. Om Alla händelser eller Alla påminnelser är valt väljer du en specifik tidsram i stället, till exempel Händelser eller Påminnelser en månad tillbaka. Om en specifik tidsram är vald väljer du Alla händelser eller Alla påminnelser i stället.
  4. Tryck på hemknappen.
  5. Vänta i några minuter. Öppna appen Kalender, tryck på fliken Kalendrar och svep nedåt för att uppdatera.

Eftersom kalendern Födelsedagar i iCloud uppdateras dagligen kanske det inte syns några ändringar för födelsedagar i appen Kalendrar förrän nästa dag.

Starta om appen Kontakter, Kalender eller Påminnelser

1. Visa alla öppna appar genom att dubbelklicka på hemknappen.
  2. Hitta appen och svep uppåt för att stänga den.
  3. Gå tillbaka till hemskärmen genom att trycka på hemknappen.
  4. Vänta en minut och öppna sedan appen igen.

Stäng av kontakter, kalender eller påminnelser i iCloud och sätt på dem igen

1. Tryck på Inställningar > iCloud.
  2. Dra för att stänga av Kontakter, Kalendrar och Påminnelser.
  3. Om du ser dina kalendrar eller påminnelser på iCloud.com eller någon av dina enheter kan du välja Ta bort från min [enhet]. Annars kan du välja Behåll på min [enhet].
  4. Vänta några minuter och aktivera sedan kontakter, kalender eller påminnelser igen.

Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch

Håll vilo-/väckningsknappen nedtryckt och dra sedan skjutreglaget för att stänga av. Slå på enheten igen.

Mac

Kontrollera dina kontakter, kalendrar eller påminnelser efter varje steg.

Uppdatera dina kalendrar och påminnelser

Du kan uppdatera dina kalendrar och påminnelser från appen Kalendrar:

1. Öppna appen Kalender.
  2. Välj Visa > Uppdatera kalendrar.

Eftersom kalendern Födelsedagar i iCloud uppdateras varje timme kanske det inte syns några ändringar för födelsedagar i appen Kontakter eller Kalendrar på en timme.

Kontrollera ditt standardkonto för Kalender

Om du sparar och redigerar dina aktiviteter i iCloud istället för i ett annat konto, till exempel På min Mac, Exchange eller Google, uppdaterar iCloud dina kalendrar automatiskt. Om du använder flera konton på din Mac, till exempel iCloud, Gmail och Yahoo, kontrollerar du att iCloud är ditt standardkonto för Kalender:

1. Öppna appen Kalender.
  2. Välj Kalender > Inställningar.
  3. På fliken Allmänt kontrollerar du att en av dina iCloud-kalendrar är vald som standard.

Du kanske måste avsluta och starta om Påminnelser på Mac-datorn när du har konfigurerat iCloud-påminnelser. Se därefter till att du har konfigurerat ditt konto korrekt i Påminnelser:

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Välj Påminnelser > Konton.
  3. Klicka på iCloud-fliken och kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID.

Stäng av Kalender och Påminnelser i iCloud och sätt på dem igen

1. Avsluta apparna Kalender och Påminnelser.
  2. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.
  3. Avmarkera Kalendrar och Påminnelser (eller Kalendrar och påminnelser i OS X Mountain Lion).
    Klicka på Radera från Mac på OS X Mountain Lion och Mavericks om du blir tillfrågad.
  4. Stäng Systeminställningar och vänta ungefär en minut.
  5. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.
  6. Markera Kalendrar (eller Kalendrar och påminnelser i OS X Mountain Lion).
  7. Öppna Kalender och Påminnelser.

Starta om datorn

När du startat om datorn kontrollerar du om problemet åtgärdats.

iCloud.com

Om du inte ser alla dina uppdateringar eller om det uppstår något annat problem testar du följande steg på iCloud.com:

1. Uppdatera webbläsaren och rensa cacheminnet.
  2. Om du inte ser uppdateringar från andra enheter öppnar du en annan app på iCloud.com, till exempel Mail. Gå sedan tillbaka till appen Kontakter, Kalender eller Påminnelser.
  3. Logga ut från iCloud.com och logga sedan in igen.
  4. Rensa webbhistoriken.

Eftersom kalendern Födelsedagar i iCloud uppdateras dagligen kanske det inte syns några ändringar för födelsedagar i appen Kalendrar förrän nästa dag.

Om du får en spamförfrågan i iCloud-kalendern

Meddela oss om du får en kalenderförfrågan om du tror är spam eller skräp. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID och gå till appen Kalender. Öppna den händelse som du vill markera som skräp, klicka på Rapportera skräp och klicka på OK. Vi tar automatiskt bort händelsen från din kalender på alla enheter där du är inloggad med samma Apple-ID.

Microsoft Windows

Kontrollera dina kontakter, kalendrar eller påminnelser efter varje steg.

Uppdatera Outlook

Klicka på Uppdatera Uppdatera-symbol i Outlook.

Stäng av Kontakter, Kalender och Aktiviteter i iCloud och sätt på dem igen

1. Stäng Outlook.
  2. Öppna iCloud för Windows.
  3. Avmarkera Mail, Kontakter, Kalendrar och Uppgifter och klicka sedan på Utför.
  4. Vänta några sekunder, välj Mail, Kontakter, Kalendrar och Uppgifter och klicka på Utför.
  5. Öppna Outlook.

Kontrollera att Outlook-tillägget för iCloud är aktivt

I Outlook 2010 och senare:

1. Klicka på Arkiv-menyn.
  2. Klicka på Alternativ i den vänstra panelen.
  3. Klicka på Tillägg i den vänstra panelen i Outlook-fönstret.
  4. Titta på listan med tillägg vid Aktiva programtillägg.
  5. Välj iCloud Outlook-tillägget.

I Outlook 2007:

1. Välj Säkerhetscenter i menyn Verktyg.
  2. Välj Tillägg i den vänstra kolumnen.
  3. I listan med tillägg under Aktiva programtillägg väljer du Outlook-tillägget för iCloud.

Ta reda på hur du hanterar tillägg i Microsoft Outlook.

Kontrollera vilket konto som är standard i Outlook

• I Outlook 2010 och senare väljer du Arkiv > Information > Kontoinställningar > Datafiler. Om iCloud är standardkonto i kolumnen Kommentarer markerar du ett annat konto och klickar på Ange som standard.
  • I Outlook 2007 väljer du Arkiv > Datafilshantering > Datafiler. Om iCloud är standardkonto i kolumnen Kommentarer markerar du ett annat konto och klickar på Ange som standard.

Starta om datorn

När du startat om datorn kontrollerar du om problemet åtgärdats.

Få hjälp

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp. Du kan även använda dessa steg för att ta bort dubbletter av kontakter eller kalendrar.

Om du inte hittar dina kalendrar i Microsoft Outlook:

1. Öppna iCloud för Windows och se till att Kalender är aktiverat.
  2. Öppna Outlook och sök efter din information i iCloud-mappen. Du kan också visa din information i Borttaget i din Outlook-mapplista.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.