Återskapa från en iTunes- eller iCloud-säkerhetskopia när en senare version av iOS krävs

Läs om vad du kan göra om du återskapar en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia som kräver en senare version av iOS.

Om du återskapar en iCloud-säkerhetskopia som kräver en senare version av iOS kan inställningsassistenten uppmana dig att uppdatera mjukvaran. Om du väljer att hämta och installera uppdateringen kommer inställningsassistenten automatiskt att uppdatera mjukvaran och sedan återskapa säkerhetskopian.

Om du återskapar en iTunes-säkerhetskopia som kräver en senare version av iOS kan det visas ett felmeddelande om att iTunes-säkerhetskopian inte kan återskapas för att mjukvaran är för gammal. Följ dessa steg för att uppdatera enheten och återskapa säkerhetskopian:

Ställ in, uppdatera och radera din enhet

1. I iTunes eller från skärmen Appar och data på din iPhone trycker du på Ställ in som ny istället för Återskapa från säkerhetskopia. Om du redan har tryckt på Återskapa från säkerhetskopia trycker du på Tillbaka för att gå tillbaka till skärmen Ställ in.
  2. Följ de återstående stegen. Du kan hoppa över stegen för Apple-ID, Touch ID och lösenkod just nu.
  3. När du ställt in enheten uppdaterar du till den senaste versionen av iOS.
  4. Låt uppdateringen slutföras och vänta tills enheten startat om.
  5. Radera din iOS-enhet: Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. När enheten är raderad startar den om och välkomstskärmen visas i inställningsassistenten.

Du bör nu kunna ställa in din enhet igen och välja en säkerhetskopia du vill återskapa från.