Återskapa en iPhone, iPad eller iPod touch när en senare version av iOS eller iPadOS krävs

Läs om vad du kan göra om du återskapar din iPhone, iPad eller iPod touch med en säkerhetskopia från iCloud eller en dator som kräver att din enhet har en senare version av iOS eller iPadOS.

Om du återskapar en iCloud-säkerhetskopia

Om du återskapar en iCloud-säkerhetskopia som kräver en senare version av iOS eller iPadOS kan du få en uppmaning om att uppdatera mjukvaran. Om du väljer att hämta och installera uppdateringen kommer din enhet automatiskt att uppdatera mjukvaran och sedan återskapa säkerhetskopian.

Om du återskapar från en dator

Om du återskapar din iPhone, iPad eller iPod touch med en säkerhetskopia från en dator som kräver att din enhet har en senare version av iOS eller iPadOS, kan det hända att du får ett felmeddelande om att din säkerhetskopia inte kan återskapas eftersom mjukvaran på din enhet är för gammal. Följ dessa steg för att uppdatera enheten och återskapa säkerhetskopian:

Ställa in, uppdatera och radera din enhet

1. Tryck på Överför inte appar och data istället för Återskapa från säkerhetskopia på skärmen Appar och data på din enhet. Om du redan har tryckt på Återskapa från säkerhetskopia trycker du på Tillbaka för att gå tillbaka till inställningsskärmen.
  2. Följ de återstående stegen. Du kan hoppa över stegen för Apple-ID, Touch ID och lösenkod just nu.
  3. När du ställt in enheten uppdaterar du till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.
  4. Låt uppdateringen slutföras och vänta tills enheten har startat om.
  5. Radera din enhet: Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera innehåll och inställningar. När enheten är raderad startar den om och välkomstskärmen visas i inställningsassistenten.

Du bör nu kunna ställa in din enhet igen och välja en säkerhetskopia du vill återskapa från.