Få hjälp med App Store på din Mac

Använd dessa steg om App Store på din Mac slutar svara eller om du stöter på problem när du försöker köpa eller uppdatera program.

Symbolen för App Store i macOS

Använd App Store på din Mac för att köpa och hämta program och spel, uppdatera mjukvara med mera.

Om du inte hittar App Store

Leta efter App Store-symbolen i Dock.

Dock i macOS med appen App Store förstorad.

Om du inte ser symbolen i Dock väljer du menyn Apple () > App Store från menyn högst upp på din bildskärm.

Om App Store fortfarande inte visas kan du vara inloggad på en dators användarkonto som har Föräldrakontroll aktiverat. Logga in på ett administratörskonto på samma dator för att ändra Föräldrakontroll eller komma åt App Store.

Få hjälp med ditt Apple-ID

Läs om vad du kan göra om du glömt ditt Apple-ID eller ditt Apple-ID-lösenord.

Om du bett om en verifieringskod när du försöker logga in med ditt Apple-ID läser du om hur du får verifieringskoden på en betrodd Apple-enhet.

Om du flyttar till ett nytt land eller region kanske du inte har tillgång till samma innehåll. Tillgänglighet och funktioner för App Store, iTunes Store och Apple Books variera beroende på land och region. Innehållet som erbjuds i varje butik beror även på utvecklaren eller innehållsleverantören. Om du permanent flyttat till ett nytt land ändrar du din faktureringsadress och betalningsmetod för ditt Apple-ID.

Få hjälp med fakturering och inköp

I App Store på din Mac klickar du på knappen Mitt konto eller din bild i nedre vänstra hörnet på fönstret. Klicka sedan på  Visa information. (Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.) Från skärmen Kontoinformation kan du uppdatera din betalningsinformation och visa, ändra eller avbryta prenumerationer.

Du kan även visa din köphistorik i iTunes för att identifiera debiteringar på ditt bank-, kreditkorts- eller betalkortsutdrag.

Rapportera ett problem om du har ett problem med ett program som du köpt.

Om du har fått ett e-postmeddelande som du misstänker är nätfiske, läs om hur du identifierar äkta e-postmeddelanden.

Få hjälp med att köpa och uppdatera program

Om inget händer när du har klickat på Köp, klickar du på knappen Mitt konto eller din bild i nedre vänstra hörnet på fönstret.

• Om du ser appen under Köpt och knappen Öppna visas under programmets namn, titta efter programmet i Dock eller i mappen Program.
  • Om du ser appen under Köpt och symbolen Hämta syns under programmets namn, klicka på symbolen Hämta . Programmet hämtas och installeras på din Mac. Du debiteras inte en andra gång.

Om programmet inte finns listat under Köpt trycker du på Kommando-R på ditt tangentbord för att uppdatera sidan. Om programmet fortfarande inte visas så slutfördes inte köpet och du debiterades inte för programmet. Gå tillbaka till programmets sida i App Store och klicka på knappen Köp igen.

Om programmets hämtning avbröts

Om internet kopplas från när du hämtar och installerar ett program startas hämtningen automatiskt när du återansluter. Tiden hämtningen tar beror på programmets storlek och internetanslutningens hastighet.

Om du inte kan ansluta till App Store lär du dig hur du löser anslutningsproblem.

Om det visas ett meddelande om att ”Uppdateringen är inte tillgänglig med detta Apple-ID”.

Det här meddelandet kan visas om:

• Du försöker använda App Store till att uppdatera ett program som du har köpt med ett annat Apple-ID.
  • Du försöker använda App Store med ett annat Apple-ID på samma dator.
  • Du försöker uppdatera ett återbetalat eller avbrutet köp.

Du måste uppdatera dina program med samma Apple-ID som du använde för att hämta dem första gången. Om du vill logga in med ett annat Apple-ID väljer du Affär > Logga ut från menyn längst upp på skärmen. Logga sedan in igen.

Om du skaffar en ny Mac

Om du köper eller införskaffar en ny eller ytterligare Mac-dator loggar du in på App Store med ditt Apple-ID för att hämta dina program igen.