Få hjälp med Hemmadelning för iTunes-bibliotek

Följ stegen nedan om du använder Hemmadelning och inte ser delade iTunes-bibliotek på din Mac, iOS-enhet eller Apple TV.

Innan du börjar

Kontrollera att du har slagit på Hemmadelning på alla dina enheter.

1. Kontrollera om det finns några tillgängliga programuppdateringar

Kontrollera att du använder den senaste versionen av iOS. Hemmadelning för Musik är inte tillgängligt i iOS 8.4 och iOS 8.4.1.

2. Använda samma Apple-ID på alla dina enheter

För Hemmadelning måste du använda samma Apple-ID på alla dina enheter. Så här kontrollerar du Apple-ID:t på varje enhet:

• På mac eller pc öppnar du iTunes och tittar under Arkiv > Hemmadelning. Om du vill använda ett annat Apple-ID med Hemmadelning väljer du Stäng av Hemmadelning och ställer sedan in Hemmadelning igen.
  • Gå till Inställningar > Musik på din iPhone, iPad eller iPod touch. Tryck på Logga in för att använda det Apple-ID du redan är inloggad med. Eller tryck på Använd annat Apple-ID om du vill logga in med ett annat Apple-ID.

• På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) tittar du under Inställningar > Konton > Hemmadelning. På tidigare modeller av Apple TV går du till Inställningar > Datorer.

3. Väck din mac eller pc och öppna iTunes

Se till att datorn som du vill dela eller strömma innehåll från är påslagen och vaken och att iTunes är igång. Om iTunes redan är öppet avslutar du och startar det igen.

Om du använder en mac med Apple TV kan du ställa in din Apple TV så att den väcker mac-datorn för tjänster som Hemmadelning. På mac-datorn går du till Systeminställningar > Strömsparare. Välj Vakna för trådlös nätverksåtkomst. Läs mer om Fjärrväckning.

4. Kontrollera nätverksanslutningen

För hemmadelning måste alla dina enheter vara på samma hemmanätverk.

• Om du har flera routrar kontrollerar du att alla dina enheter är anslutna till samma router.
  • Om du använder ett VPN (Virtual Private Network) ser du till alla enheter är kopplade till detta VPN-nätverk eller också kopplar du från alla enheter från VPN-nätverket.
  • Om du har ett gästnätverk kontrollerar du att alla dina enheter finns på samma gästnätverk.

5. Starta om och uppdatera routern

1. Stäng av routern och slå sedan på den igen. Se routermanualen för hjälp.
  2. Om du använder en AirPort eller Time Capsule kontrollerar du om det finns uppdateringar av den fasta programvaran. Om du använder en annan router kontaktar du tillverkaren för hjälp.

Medan routern är avstängd kan du inte använda internettjänster som Voice over IP (VoIP) för telefonsamtal, och du kan behöva nollställa andra routrar.

6. Kontrollera inställningar för portar och brandväggar

1. Om du använder en Mac-dator går du till Systeminställningar > Säkerhet och integritet och väljer Brandvägg. Om brandväggen blockerar alla inkommande anslutningar eller bara tillåter viktiga tjänster klickar du på Brandväggsalternativ och redigerar inställningarna.
  2. Om du använder en PC eller har en annan brandvägg installerad på datorn eller routern kontrollerar du att TCP-port 3689 och UDP-port 5342 inte är stängda eller blockerade. Få hjälp med säkerhetsprogramvara från tredje part.
  3. Försök strömma ditt delade iTunes-innehåll från en annan dator eller till en annan enhet.
  4. Försök ansluta enheterna till ett annat hemmanätverk.
  5. Kontakta din internetleverantör eller routertillverkaren för mer hjälp.

Läs mer om TCP- och UDP-portar.

7. Lägga till eller avauktorisera en enhet för Hemmadelning

Du kan ställa in Hemmadelning på upp till fem datorer. Om du redan har ställt in fem datorer och vill lägga till ytterligare en kan du avauktorisera en eller flera av dina datorer i iTunes. Gå till Konto eller Affär och välj Avauktorisera den här datorn.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.