Om LTE-alternativen på iPhone

Mobildataalternativ på din iPhone kan variera beroende på operatörens nät.

Om din operatör har stöd för VoLTE

På iPhone går du till Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata. Om din operatör stöder Voice over LTE (VoLTE) visas följande alternativ:

• Av: Stänger av LTE
  • Röst och data: Tillåter röstsamtal och mobildataanvändning via LTE
  • Endast data: Tillåter mobildataanvändning men inte röstsamtal via LTE

Om din operatör inte har stöd för VoLTE

Om din operatör inte har stöd för VoLTE och är en GSM-operatör visas ett av följande alternativ:

• LTE eller 4G: Tillåter mobildataanvändning via LTE- eller 4G-nät när de är tillgängliga.
  • 3G: Tillåter mobildataanvändning via 3G-nät när de är tillgängliga.
  • 2G: Tillåter mobildataanvändning via 2G-nät när de är tillgängliga.

Beroende på mobiloperatör kan 4G indikera antingen en UMTS- eller en LTE-anslutning. Om operatören inte stöder VoLTE och är en CDMA-operatör visas Aktivera LTE. Då tillåts mobildataanvändning via LTE-nätet när det är tillgängligt.

Läs mer om mobildatanät.