Om LTE-alternativen på din iPhone

Mobildataalternativen på din iPhone kan variera beroende på operatörens nät.

Röst och data

Om din operatör har stöd för VoLTE

På din iPhone går du till Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata och trycker på Aktivera LTE eller Inställningar > Mobildata och trycker på Aktivera LTE. Om din operatör stöder Voice over LTE (VoLTE) visas följande alternativ:

• Av: Stänger av LTE
  • Röst och data: Tillåter röstsamtal och mobildataanvändning via LTE
  • Endast data: Tillåter mobildataanvändning men inte röstsamtal via LTE

LTE

Om din operatör inte har stöd för VoLTE

Om din operatör inte har stöd för VoLTE och är en GSM-operatör visas ett av följande alternativ:

• LTE eller 4G: Tillåter mobildataanvändning via LTE- eller 4G-nät när de är tillgängliga.
  • 3G: Tillåter mobildataanvändning via 3G-nät när de är tillgängliga.
  • 2G: Tillåter mobildataanvändning via 2G-nät när de är tillgängliga.

Beroende på mobiloperatör kan 4G indikera antingen en UMTS- eller en LTE-anslutning. Om operatören inte stöder VoLTE och är en CDMA-operatör visas Aktivera LTE. Då tillåts mobildataanvändning via LTE-nätet när det är tillgängligt.

Läs mer om mobildatanät.