Aktivera mobildatatjänster på en iPad Wi-Fi + Cellular-modell

Du kan registrera dig för ett mobildataabonnemang om du har en iPad Wi-Fi + Cellular-modell. Då kan du vara ansluten även när du inte har tillgång till en wifi-åtkomstpunkt.

iPad fungerar med SIM-kort från Apple och SIM-kort från operatörer

Din iPad kan fungera med ett inbyggt SIM-kort från Apple, ett SIM-kort från Apple i SIM-facket eller ett SIM-kort från en mobiloperatör.

Inbyggt SIM-kort från Apple

Dessa iPad-modeller har ett inbyggt SIM-kort från Apple och ett nano-SIM-fack som fungerar med ett SIM-kort från en operatör:

• iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro 10,5 tum Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro 9,7 tum Wi-Fi + Cellular-modell

Om du köper en av dessa modeller hos en operatör kan det inbyggda SIM-kortet från Apple vara låst till den operatören eller inaktiverat. Dessa modeller har också ett SIM-fack som förblir olåst så att du kan använda SIM-kort från operatörer i hela världen.

Ställa in, ändra eller inaktivera ett abonnemang.

SIM-kort från Apple

I USA, Storbritannien och Tyskland kan dessa iPad-modeller antingen ha ett SIM-kort från Apple, ett SIM-kort från en operatör i nano-SIM-facket eller inget SIM-kort alls, beroende på var du köper din iPad:

• iPad (5:e generationen och senare) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Pro 12,9 tum (1:a generationen) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad mini 3 eller senare Wi-Fi + Cellular-modell

Ställa in, ändra eller inaktivera ett abonnemang.

Om du inte fick ett SIM-kort från Apple när du köpte din iPad, kan du köpa ett SIM-kort från Apple hos en Apple Store-butik i Australien, Frankrike, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Nederländerna, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Turkiet, Tyskland och USA.

SIM-kort från Apple har följande artikelnummer: MJVV2LL/A, MJVV2B/A eller MJVV2TU/A.

SIM-kort från operatör

Alla iPad Wi-Fi + Cellular-modeller har ett SIM-fack för antingen ett nano-SIM-kort eller ett mikro-SIM-kort från en operatör. Kontakta din lokala operatör för mer information om mobildataabonnemang för iPad.

Ställa in, ändra eller inaktivera ett abonnemang.

Om du har ett SIM-kort från Apple

Följ dessa steg om du vill ställa in, ändra eller avsluta ett mobildataabonnemang och din iPad har ett inbyggt SIM-kort från Apple eller ett SIM-kort från Apple i nano-SIM-facket.

Ställa in ett abonnemang

Du kan välja ett abonnemang hos deltagande operatörer i hela världen.

1. På din iPad går du till Inställningar > Mobildata > Ställ in mobildata.
  2. Välj en operatör. Läs om vad du kan göra om du inte hittar din operatör.
  3. Välj ett abonnemang och skapa ett konto eller lägg till din iPad i ett befintligt abonnemang.
  4. Tryck på Bekräfta.

Abonnemanget bör aktiveras inom några sekunder.

I vissa länder och regioner finns det begränsningar för invånarna när det gäller mobildataabonnemang. Kontakta operatören för mer information.

Ändra ett abonnemang

Om du vill ändra ditt abonnemang går du till Inställningar > Mobildata. Du kan även se statusinformation för ditt abonnemang på den här skärmen.

Om du vill lägga till ett extra abonnemang på iPad-enheten trycker du på Inställningar > Mobildata > Dataabonnemang > Lägg till ett nytt abonnemang.

Inaktivera ett abonnemang

Du har förmodligen ett förskottsbetalt eller ett efterskottsbetalt abonnemang. Om du vill inaktivera ett förskottsbetalt abonnemang, som inte är bundet, låter du bli att förnya det i slutet av månaden.

Efterskottsbetalda abonnemang förnyas månadsvis. Inaktivera ett efterskottsbetalt abonnemang:

1. Gå till Inställningar > Mobildata.
  2. Välj din operatörs namn och välj att inte förnya abonnemanget. Om du får ett meddelande som talar om att kontotypen inte stöds kontaktar du operatören och ber dem inaktivera kontot.

Om du har ett SIM-kort från en operatör

Om du har fått SIM-kortet från en mobiloperatör och inte från Apple följer du dessa anvisningar för att ställa in, ändra eller inaktivera ett mobildataabonnemang:

Ställa in ett abonnemang

SIM-kortet är aktiverat om du har registrerat ett mobildataabonnemang hos din lokala operatör. Du behöver bara öppna SIM-facket och sätta i SIM-kortet från din operatör.

Om du inte kan ansluta till mobildata, går du till Inställningar > Mobildata och kontrollerar att mobildata är aktiverat.

Ändra ett abonnemang

Om du vill ändra eller se statusen för ditt abonnemang går du till Inställningar > Mobildata. Om du har registrerat ett mobildataabonnemang hos en operatör kan du behöva kontakta dem direkt för att ändra abonnemanget.

Om du vill lägga till ett extra abonnemang på iPad-enheten trycker du på Inställningar > Mobildata > Dataabonnemang > Lägg till ett nytt abonnemang.

Inaktivera ett abonnemang

1. Gå till Inställningar > Mobildata.
  2. Välj din operatörs namn och välj att inte förnya abonnemanget.

Om du får ett meddelande som talar om att kontotypen inte stöds eller om du inte ser knappen Visa konto kontaktar du operatören och ber dem inaktivera kontot.

Få hjälp

Lär dig att byta operatör eller överföra ditt mobildataabonnemang till en ny iPad.

Läs om vad du kan göra om du behöver hjälp med något av följande problem med SIM-kort från Apple:

• Du kan inte ställa in tjänsten eller hittar inte en viss operatör.
  • Det går inte att ansluta till mobildatanätet.
  • Du får en varning om ditt SIM-kort från Apple.

Få hjälp om du inte kan ansluta till ett mobilnät eller använda mobildata.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.