Synkronisera din iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes via wifi

Använd iTunes för att synkronisera information på din iPhone, iPad eller iPod touch med din dator via wifi.

Den här artikeln beskriver synkronisering med iTunes via wifi. Du kan även synkronisera din iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes via USB.

Synkronisering låter dig dela information mellan enheter. Om du till exempel köper en film på din dator, kan du synkronisera för att lägga till filmen till din iPhone.

När du synkroniserar, avgör iTunes om det är din iOS-enhet eller dator som har den senaste informationen. Och du kan välja vad du vill synkronisera.

Om du använder iCloud eller andra tjänster som Apple Music för att hålla ditt innehåll uppdaterat på alla dina enheter kanske synkronisering via iTunes är inaktiverat.

Ställ in iTunes på att synkronisera din iOS-enhet via wifi

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Använd USB-kabeln som levererades med din iOS-enhet och anslut den till din dator.
  3. I iTunes, leta rätt på och klicka på din iOS-enhet.
  4. Under fliken Sammanfattning markerar du alternativet Synkronisera denna [enhet] via Wi-Fi.
  5. Klicka Utför, och koppla därefter ur USB-kabeln.
  6. Välj vilket objekt du vill synkronisera och klicka därefter på Synkronisera.

När datorn och iOS-enheten finns på samma wifi-nätverk, visas iOS-enheten i iTunes. iOS-enheten synkroniserar automatiskt när den laddas och iTunes är öppet på datorn. Läs mer om vad du kan synkronisera och hur du synkroniserar specifika objekt..

Du kan även synkronisera iOS-enheten med en USB-kabel

Få hjälp

Om du inte kan ställa in iTunes att synkronisera via wifi, eller om det inte fungerar att synkronisera:

1. Starta om datorn och iOS-enheten.
  2. Se till att din dator och iOS-enhet finns på samma wifi-nätverk. Synkronisering fungerar inte över en Ethernet- till wifi-anslutning.
  3. I inställningarna för din brandvägg, se till att TCP-portarna 123 och 3689, samt UDP-portarna 123 och 5353 är öppna. Om du behöver hjälp med detta steg, kontakta tillverkaren av din dator eller router, eller läs instruktionerna för din brandvägg eller säkerhetsprogramvara.