Så installerar du Safari-tillägg på din Mac

Safari-tillägg förbättrar och anpassar surfupplevelsen på din Mac.

Safari-tillägg lägger till funktioner i Safari så att du kan utforska webben som du vill. Tillägg kan visa information om en webbplats och nyhetsrubriker, hjälpa dig använda dina favorittjänster, ändra utseendet på webbplatser och mycket mer. Tillägg är ett bra sätt att anpassa din surfupplevelse.

I App Store kan du enkelt hämta och installera Safari-tillägg. Alla tillägg i App Store recenseras, signeras och tillhandahålls av Apple för din säkerhet.

Så installerar du tillägg

Börja med att installera de senaste uppdateringarna för macOS för att se till att du har den senaste versionen av Safari. Du behöver Safari 12 eller senare för att kunna hämta Safari-tillägg i App Store.

Hitta och installera ett tillägg:

1. Öppna Safari och klicka på Safari > Safari-tillägg i menyn.
  2. App Store öppnas på sidan för Safari-tillägg, som på bilden ovan. För att ladda ned och installera ett tillägg klickar du på Hämta eller på priset. Det kan hända att du blir ombedd att logga in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Installera.
  4. När tillägget har installeras klickar du på Öppna och följer instruktionerna som visas genom tillägget.

Sedan går du tillbaka till Safari för att aktivera tillägget du installerat:

1. Klicka på Safari > Inställningar.
  2. Klicka på Tillägg.
  3. Markera kryssrutan vid tilläggets namn.

Alla tillägg som installeras från App Store hålls automatiskt uppdaterade.

Så stänger du av och avinstallerar tillägg

Klicka på Safari > Inställningar och sedan Tillägg.

• Avmarkera kryssrutan vid ett tillägg för att stänga av det.
  • För att avinstallera ett tillägg markerar du själva tillägget och klickar på knappen Avinstallera. Om du inte är säker på vad ett tillägg gör eller om du inte tänker använda det igen är det bra att avinstallera det.

Läs mer

Safari har inte längre stöd för de flesta insticksprogram på webben. För att kunna ladda webbsidor snabbare, spara batteri och öka säkerheten är Safari utformat för innehåll med HTML5-webbstandard. Då krävs inget insticksprogram. Du kan istället använda Safari-tillägg för att förbättra och anpassa din surfupplevelse.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.