Installera och hantera Safari-tillägg på din Mac

Safari-tillägg förbättrar och anpassar din surfupplevelse.

Safari-tillägg lägger till funktioner i Safari så att du kan utforska webben som du vill. Tillägg kan visa information om en webbplats och nyhetsrubriker, hjälpa dig använda dina favorittjänster, ändra utseendet på webbplatser och mycket mer. Tillägg är ett bra sätt att anpassa din surfupplevelse.

Installera tillägg

Med App Store (eller Safaris tilläggsgalleri) kan du enkelt bläddra bland tillägg och installera dem med ett enda klick. Det är den säkraste platsen att hämta Safari-tillägg från eftersom alla tillägg i App Store är granskade, signerade och hanterade av Apple. Alla tillägg som du installerar från App Store uppdateras automatiskt.

Öppna Safari och välj Safari > Safari-tillägg från menyraden för att hitta tillägg att installera.

• Om du använder Safari 12 öppnas App Store till sidan för Safari-tillägg.
  • Om du använder en tidigare version av Safari öppnar Safari webbplatsen för Safaris tilläggsgalleri.

Uppdatera tillägg

Safari uppdaterar tillägg som installerats från App Store med Safari 12 automatiskt, samt tillägg som installerades från Safaris tilläggsgalleri med Safari 9, 10 eller 11 i OS X Yosemite eller senare.

Du kan manuellt uppdatera tillägg som hämtades från utvecklaren eller installerades med en tidigare version av Safari:

1. Välj Inställningar i Safari-menyn och klicka sedan på Tillägg.
  2. Välj Uppdateringar i fönstrets nedre vänstra hörn. Det visas endast när uppdateringar är tillgängliga.
  3. Klicka på knappen Uppdatera bredvid varje uppdatering som du vill installera.

Stänga av eller avinstallera tillägg

Välj Safari > Inställningar och klicka på Tillägg. För varje tillägg kan du använda kryssrutan för att aktivera eller inaktivera tillägget.

Om du inte kan avgöra vad ett tillägg gör eller om du inte tänker använda det igen klickar du på knappen Avinstallera för det specifika tillägget.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.