Installera och hantera Safari-tillägg på din Mac

Safari-tillägg förbättrar och anpassar din surfupplevelse.

Safari-tillägg lägger till funktioner i Safari så att du kan utforska webben som du vill. Tillägg kan visa information om en webbplats och nyhetsrubriker, hjälpa dig använda dina favorittjänster, ändra utseendet på webbplatser och mycket mer. Upptäck nya sätt att göra surfupplevelsen mer personlig i takt med att utvecklare lägger till nya tillägg i Safaris tilläggsgalleri varje dag.

Installera tillägg

Safaris tilläggsgalleri gör så att du enkelt kan bläddra bland tillägg och installera dem med ett enda klick. Det är den säkraste platsen att hämta Safari-tillägg från eftersom alla tillägg i galleriet är granskade, signerade och hanterade av Apple. Alla tillägg som du installerar från galleriet uppdateras automatiskt.

1. Öppna galleriet genom att välja Safari-tillägg i Safari-menyn.
  2. Klicka på Installera nu bredvid tillägget som du vill installera.

Du kan även hämta tillägg direkt från dina favoritutvecklare. När du hämtar tillägg från en utvecklare får du en fil som slutar på .safariextz. Dubbelklicka på filen för att installera tillägget. Det är inte signerat eller hanterat av Apple så Safari uppmanar dig att bekräfta att du litar på källan och vill installera tillägget.

Uppdatera tillägg

Safari uppdaterar tillägg som hämtades från Safaris tilläggsgalleri automatiskt i Safari 9 i OS X Yosemite eller senare.

Du kan manuellt uppdatera tillägg som hämtades från utvecklaren eller installerades med en tidigare version av Safari:

1. Välj Inställningar i Safari-menyn och klicka sedan på Tillägg.
  2. Välj Uppdateringar i fönstrets nedre vänstra hörn. Det visas endast när uppdateringar är tillgängliga.
  3. Klicka på knappen Uppdatera bredvid varje uppdatering som du vill installera.

Stänga av eller avinstallera tillägg

1. Välj Inställningar i Safari-menyn och klicka sedan på Tillägg.
  2. Välj ett tillägg i listan.
  3. Stäng av tillägget genom att avmarkera kryssrutan Aktivera. Om du inte kan avgöra vad ett tillägg gör eller om du inte tänker använda det igen trycker du på knappen Avinstallera.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.