Om du inte kan aktivera tillägg i Safari för Mac

Läs mer om vad du ska göra om du inte kan markera kryssrutan för att aktivera ett tillägg i Safari-inställningarna på din Mac.

Från och med macOS Catalina finns en säkerhetsfunktion i din Mac som är utformad för att förhindra skadlig mjukvara från att lura dig att aktivera ett Safari-tillägg. I vissa fall kan denna funktion påverkas av användningen av legitim mjukvara som har vissa skärminspelnings- eller tillgänglighetsfunktioner. Om det händer:

• Kan du se ett meddelande om att Safari upptäckte en app eller tjänst som kan störa klickandet.

• Du kanske inte kan aktivera Safari-tillägg i Safari-inställningarna. Du kan avmarkera kryssrutan för att inaktivera ett tillägg, men du kan inte markera kryssrutan för att aktivera det.

Lös problemet genom att installera de senaste Apple-mjukvaruuppdateringarna och försök sedan igen. Om du fortfarande inte kan aktivera tillägg i Safari för Mac efter att du har uppdaterat mjukvaran:

1. Starta din Mac i säkert läge.

2. Öppna Safari och aktivera alla Safari-tillägg som du vill använda.

3. Starta om Mac-datorn.

Allmän information om hur du använder Safari-tillägg finns för Mac och för iPhone och för iPad.