Använda appen Hälsa på iPhone eller iPod touch

Appen Hälsa hämtar hälsodata från din iPhone, Apple Watch och appar som du redan använder så att du kan visa alla dina framsteg på ett ställe.

Symbolen för appen Hälsa

Hälsa räknar automatiskt dina steg, promenader och löprundor. Om du har en Apple Watch spåras automatiskt dina aktivitetsdata. Du kan också ange information i en Hälso-kategori eller hämta data från någon av dina favoritappar eller enheter som är kompatibla med Hälsa.

Ställa in din hälsoprofil

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild  i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Hälsoprofil och sedan på Ändra.
  4. Lägg till dina uppgifter som längd, vikt och ålder.
  5. Tryck på Klar.
  6. Du kan även ställa in ett Medicinskt ID eller registrera dig som organdonator från din profil.

Din Apple Watch använder din personliga information för att bland annat beräkna hur många kalorier du förbränner. Du kan välja att dela den här informationen med andra appar och hålla den uppdaterad över alla dina enheter.

Välja favoritkategorier att spåra

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.
  3. Om du vill lägga till eller ta bort en kategori från dina favoriter trycker du på den. Kategorier med en blå stjärna  visas i dina favoriter.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Dina favoriter visar hur det går för dig i de olika hälsokategorierna den dagen, som Mindfulness-minuter eller Steg. Om du vill se mer information om en kategori trycker du på den.

Lägga till information om din hälsa

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra.
  2. Tryck på en kategori, till exempel Aktivitet.
  3. Tryck på en underkategori, som Steg.
  4. Tryck på Lägg till data i det övre högra hörnet.
  5. Ange datum, tid och data om aktiviteten.
  6. När du är klar trycker du på Lägg till.

Välja vilka appar som delar information med Hälsa

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på Appar under Integritet. Du kan se appar som du redan äger som är kompatibla med Hälsa. Om en app inte visas är den kanske inte kompatibel.
  4. Tryck på en app och aktivera de hälsokategorier som du vill att den appen ska spåra.

Om du använder flera appar för att spåra olika saker, kan appen Hälsa samla allt på en plats. Hantera data som läggs till i appen Hälsa

Apple Watch-appar kan även läsa och skriva Hälsodata. Du kan hantera dem direkt på din Apple Watch: gå till Inställningar > Hälsa > Appar.

Ta reda på hur din hälsa förändras över tid

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Sammanfattning.
  2. Rulla ned till Höjdpunkter. Höjdpunkter visar din hälsa över tid så att du får en generell överblick.
  3. Tryck på en höjdpunkt för att se mer om den kategorien eller tryck på Visa alla höjdpunkter längst ned i listan.

Lägga till fler uppgifter om din hälsa

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.