Länder och regioner som har stöd för SMS för iCloud-nyckelring

Om du inte använder tvåfaktorsautentisering läser du om hur du ställer in iCloud-nyckelring med SMS. Om ditt land eller din region inte finns med i listan kan du konfigurera iCloud-nyckelring utan ett telefonnummer som kan hantera SMS.

Om ditt Apple-ID skyddas av tvåfaktorsrautentisering behöver du inte ett separat SMS-verifieringsnummer för iCloud-nyckelring.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] och sedan på Lösenord och säkerhet.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på din Mac. Klicka på Apple-ID och sedan på Lösenord och säkerhet i sidofältet. Om du använder macOS Mojave eller tidigare klickar du på iCloud. Klicka sedan på Kontodetaljer.

Om tvåfaktorsautentisering är aktiverad gäller inte den här artikeln. Läs mer om iCloud-nyckelring

Följande länder och regioner har stöd för SMS för iCloud-nyckelring

• Albanien
  • Algeriet
  • Armenien
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Barbados
  • Belgien
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brasilien
  • Brittiska Jungfruöarna
  • Bulgarien
  • Kamerun
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Centralafrikanska republiken
  • Tchad
  • Chile
  • Kina, fastlandet
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominica
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Swaziland
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrike
  • Gambia
  • Tyskland
  • Ghana
  • Grekland
  • Grenada
  • Guam
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Elfenbenskusten
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanien
  • Kazakstan
  • Kenya
  • Kuwait
  • Laos
  • Lettland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Macao
  • Nordmakedonien
  • Madagaskar
  • Malaysia
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Mexiko
  • Moldavien
  • Montserrat
  • Marocko
  • Namibia
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Niger
  • Nigeria
  • Norge
  • Nicaragua
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Réunion
  • Republiken Kongo
  • Rumänien
  • Ryssland
  • São Tomé och Príncipe
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sri Lanka
  • Surinam
  • Sverige
  • Schweiz
  • Saint Kitts
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad och Tobago
  • Tunisien
  • Turkiet
  • Turks- och Caicosöarna
  • Uganda
  • Ukraina
  • Förenade Arabemiraten
  • Storbritannien
  • USA
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

Konfigurera iCloud-nyckelring utan ett telefonnummer med stöd för SMS

Om ditt land eller din region inte finns med i listan ovan är verifiering via SMS inte tillgängligt i ditt land eller din region. Du kan fortfarande använda iCloud-nyckelring genom att följa stegen nedan:

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud och tryck på Nyckelring.
  2. Ange ditt Apple ID-lösenord.
  3. När du tillfrågas om du vill använda din enhets lösenkod som iCloud-säkerhetskod trycker du på Skapa annan kod.
  4. Klicka på Avancerade alternativ och välj sedan något av följande alternativ:
    • Hämta en slumpmässig säkerhetskod.
    • Skapa inte säkerhetskod. Om du inte skapar någon iCloud-säkerhetskod lagras din iCloud-nyckelring lokalt på enheten istället för på Apples servrar. Den uppdateras då bara på dina godkända enheter.
  5. Slutför konfigurationen av iCloud-nyckelringen genom att följa de instruktioner som visas på skärmen.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID. Om du använder macOS Mojave eller tidigare behöver du inte klicka på Apple-ID.
  2. Klicka på iCloud och välj sedan Nyckelring.
  3. Ange ditt Apple ID-lösenord.
  4. Klicka på Avancerat och välj sedan något av följande två alternativ:
    • Hämta en slumpmässig säkerhetskod.
    • Skapa inte säkerhetskod. Om du inte skapar någon iCloud-säkerhetskod lagras din iCloud-nyckelring lokalt på datorn istället för på Apples servrar. Den uppdateras då bara på dina godkända enheter.
  5. Slutför konfigurationen av iCloud-nyckelringen genom att följa de instruktioner som visas på skärmen.