Använda AirPlay för att strömma ljud

Strömma musik, poddar och annat ljud till en Apple TV, HomePod eller AirPlay 2-kompatibel högtalare eller smart-tv. Spela upp ljud i flera högtalare i hemmet och se till att det är perfekt synkroniserat. Eller spela olika låtar i alla rum – allt med AirPlay.

Spela upp ljud på din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11.4 eller senare, eller en Mac med macOS Catalina eller senare. Använd sedan AirPlay för att strömma ljudet till dina AirPlay-kompatibla högtalare eller smarta TV-apparater.

För att strömma ljud till flera högtalare med AirPlay 2 väljer du bara flera AirPlay 2-kompatibla högtalare eller smarta tv-apparater. För att be Siri att spela upp en film eller ett tv-program i rummet där du vill titta på filmen eller programmet lägger du till dina AirPlay 2-kompatibla högtalare och smarta TV-apparater i ett rum i appen Hem.

Strömma ljud från din iPhone, iPad eller iPod touch

Spela upp musik på din iPhone, iPad eller iPod touch och styr sedan var den spelas upp från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter på din iPhone eller iPod touch, eller din iPad.
    • På en iPhone X eller senare eller en iPad med iPadOS eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck och håll nere kontrollerna i det övre högra hörnet, tryck sedan på Airplay .
  3. Tryck på varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Du kan också använda AirPlay för att strömma ljud från en app som du använder på din enhet. Öppna bara appen och tryck på AirPlay . Tryck sedan på en eller flera högtalare.

Strömma ljud från din Mac

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Öppna Apple Music på din Mac.
  3. Till höger om volymreglaget i Apple Music klickar du på Airplay .
  4. Klicka på varje högtalare eller tv-apparat där du vill spela upp det aktuella ljudet.

Om du inte ser AirPlay-ikonen  eller om du vill streama ljud från en annan app:

1. På din Mac, välj Kontrollcenter  i menyraden.
  2. Klicka på AirPlay  under Ljud.
  3. Välj en högtalare du vill spelade ljudet på.

Du kan inte använda AirPlay för att strömma ljud till flera högtalare från menyraden på en Mac.