Använda AirPlay för att strömma ljud

Strömma musik, poddar och annat ljud till en Apple TV, HomePod eller AirPlay 2-kompatibel högtalare eller smart-tv. Spela upp ljud i flera högtalare i hemmet och se till att det är perfekt synkroniserat. Eller spela olika låtar i alla rum – allt med AirPlay.

Kom igång

Kontrollera att dina enheter uppfyller kraven för att använda AirPlay. För att strömma ljud till flera högtalare med AirPlay 2 väljer du bara flera AirPlay 2-kompatibla högtalare eller smarta tv-apparater. För att be Siri att spela en film eller ett tv-program i rummet där du vill titta på filmen eller programmet lägger du till dina AirPlay 2-kompatibla högtalare och smarta TV-apparater i ett rum i appen Hem

Strömma ljud från din iPhone, iPad eller iPod touch med AirPlay

Spela upp musik på din iPhone, iPad eller iPod touch och styr sedan var den spelas upp från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter på din iPhone eller iPod touch eller på din iPad:
    • På en iPhone X eller senare eller en iPad med iPadOS eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på och håll ned gruppen av kontroller i det övre högra hörnet och tryck sedan på knappen AirPlay .
  3. Tryck på varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Du kan också använda AirPlay för att strömma ljud från en app som du använder på din enhet. Öppna appen, tryck på knappen AirPlay och tryck sedan på en eller flera högtalare.

Strömma ljud från din Apple TV med AirPlay

Oavsett om du tittar på en film eller lyssnar på musik på din Apple TV kan du använda AirPlay för att strömma ljud till dina AirPods, Beats-hörlurar, HomePod eller AirPlay 2-kompatibla högtalare.

1. Spela upp ljud som du vill strömma från din Apple TV och tryck och håll ned Apple TV-appen/Hem  för att öppna Kontrollcenter.
  2. Välj AirPlay .
  3. Välj hörlurarna eller högtalarna som du vill strömma ljudet till.

Strömma ljud från Apple Music på en Mac-dator med AirPlay

Se till att du använder den senaste versionen av Apple Music på din Mac och att dina enheter är anslutna till samma wifi- eller Ethernet-nätverk. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna Apple Music på din Mac.
  2. Klicka på symbolen AirPlay till höger om volymreglaget i Apple Music .
  3. Klicka på varje högtalare eller AirPlay 2-kompatibel tv som du vill spela upp det aktuella ljudet till.

Strömma ljud från din Mac med AirPlay

Strömma ljud från din Mac till Apple TV, HomePod eller en AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar > Ljud.
  3. Under Utdata väljer du en högtalare som du vill strömma ljud till. Om du väljer Visa volym i menyraden kan du sedan snabbt ändra ljudutgång genom att klicka på Volym  i menyraden.

Du kan inte använda AirPlay för att strömma ljud till flera högtalare från menyraden på en Mac.