Ljud via AirPlay

Använd AirPlay till att strömma musik, podcaster och övrigt ljud till din Apple TV, HomePod eller AirPlay-kompatibla högtalare.

Spela upp ljud från din iPhone, iPad och iPod touch via AirPlay

Använd Kontrollcenter för att snabbt strömma ljud från din iOS-enhet till din Apple TV, HomePod eller AirPlay-kompatibla högtalare.

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck och håll ned ljudkortet i det övre högra hörnet och tryck sedan på .
  3. Tryck på en högtalare eller flera högtalare för att spela upp ljud i alla högtalare samtidigt.

Du kan även skicka ljud via AirPlay från en app som du använder på din iOS-enhet. Öppna appen, tryck på och välj sedan en högtalare.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.

AirPlay-ljud från Apple TV

Oavsett om du tittar på en film eller lyssnar på musik på din Apple TV så kan du använda AirPlay för att strömma ljud till HomePod- eller AirPlay-kompatibla högtalare.

AirPlay från Apple TV till HomePod är för närvarande i beta.

Strömma ljud från en video du tittar på

1. När du tittar på en film på din Apple TV sveper du nedåt från Apple TV Remotes överkant.
  2. Välj Ljud.
  3. Välj en högtalare. Eller välj flera högtalare för att spela upp ljud i alla högtalare samtidigt.

Strömma musik som du lyssnar på

1. När du lyssnar på musik på din Apple TV sveper du nedåt från Apple TV Remotes överkant.
  2. Välj .
  3. Välj en högtalare. Eller välj flera högtalare för att spela upp ljud i alla högtalare samtidigt.

Du kan också trycka och hålla ned  på din Apple TV Remote och välja en högtalare.

AirPlay-ljud från iTunes på en Mac eller pc

Strömma ljud från iTunes till HomePod, Apple TV eller AirPlay-kompatibla högtalare genom att kontrollera att din Mac och den AirPlay-kompatibla högtalaren är i samma wifi- eller Ethernet-nätverk. Sedan följer du de här stegen:

1. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes på din Mac eller pc.
  2. Öppna iTunes på din Mac eller pc.
  3. Klicka på  till höger om volymreglaget i iTunes.
  4. Klicka på en högtalare som du vill strömma ljud till. Eller klicka på flera högtalare för att strömma ljud i alla högtalare samtidigt.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.

AirPlay-ljud från din Mac-dator

Strömma ljud från din Mac till Apple TV, HomePod eller en AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Ljud.
  3. Under Utdata väljer du den högtalare som du vill strömma ljud till.

Du kommer åt ljudutgången genom att klicka på i menyraden och välja Visa volym.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.