Ljud via AirPlay

Använd AirPlay till att strömma musik, podcaster och övrigt ljud till din Apple TV, HomePod eller AirPlay-kompatibla högtalare.

Spela upp ljud från din iPhone, iPad och iPod touch via AirPlay

Använd Kontrollcenter för att snabbt strömma ljud från din iOS-enhet till din Apple TV, HomePod eller AirPlay-kompatibla högtalare.

1. Öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck och håll ned ljudkortet i det övre högra hörnet och tryck sedan på .
  3. Tryck på en högtalare eller flera högtalare för att strömma samma ljud i alla med AirPlay 2.

Du kan även skicka ljud via AirPlay från en app som du använder på din iOS-enhet. Öppna appen, tryck på och välj sedan en högtalare.

AirPlay-ljud från Apple TV

Du kan strömma ljud från en video på Apple TV till en HomePod eller AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Svep nedåt från ovankanten på Apple TV Remote.
  2. Välj Ljud.
  3. Välj en högtalare.

Du kan även strömma musik som du lyssnar på med Apple TV. Svep nedåt från ovankanten på Apple TV Remote, välj och välj sedan en högtalare. Eller tryck och håll ned  på din Apple TV Remote och välj en högtalare.

Vill du spela upp ljud på flera högtalare? Med AirPlay 2 kan du spela upp samma ljud på flera högtalare i ditt hem.

AirPlay från Apple TV till HomePod är för närvarande i beta.

AirPlay-ljud från iTunes

Strömma ljud från iTunes till HomePod, Apple TV eller AirPlay-kompatibla högtalare genom att kontrollera att din Mac och den AirPlay-kompatibla högtalaren är i samma wifi- eller Ethernet-nätverk. Sedan följer du de här stegen:

1. På din Mac öppnar du iTunes.
  2. Klicka på  till höger om volymreglaget i iTunes.
  3. Klicka på en högtalare som du vill strömma ljud till. Vill du använda AirPlay med flera enheter? Du behöver bara klicka på högtalarna som du vill använda tillsammans med AirPlay.

AirPlay-ljud från din Mac-dator

Strömma ljud från din Mac till Apple TV, HomePod eller en AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Ljud.
  3. Under Enhet för utljud väljer du den högtalare som du vill strömma ljud till.

Du kommer ut ljudutgången genom att klicka på i menyraden och välja Visa volym.