Använda AirPlay för att strömma ljud

Strömma musik, poddar och annat ljud till en Apple TV, HomePod eller AirPlay-kompatibel högtalare eller smart-tv. Spela upp ljud i flera högtalare i hemmet och se till att det är perfekt synkroniserat. Eller spela olika låtar i alla rum – allt med AirPlay.

Strömma ljud från en iPhone eller iPad med Kontrollcenter

1. Se till att din iPhone eller iPad samt dina högtalare eller din Apple TV är anslutna till samma nätverk.
  2. Spela upp musik på din iPhone eller iPad och öppna sedan Kontrollcenter:
    • På en iPhone X eller senare eller en iPad sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.
  3. Tryck på AirPlay  i gruppen med reglage i det övre högra hörnet.
    AirPlay-symbolen visas i gruppen med medieuppspelningsreglage i det övre högra hörnet på iPhone-skärmen
  4. Tryck på varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.
    En HomePod kan väljas under Högtalare och TV-apparater

Du kan också använda AirPlay för att strömma ljud från en app som du använder på din enhet. Öppna bara appen och tryck på AirPlay . Tryck sedan på en eller flera högtalare.

Strömma ljud automatiskt från en iPhone eller iPad

Beroende på inställningarna för AirPlay och Handoff kan din iPhone eller iPad föreslå eller automatiskt ansluta till enheter som du använder regelbundet med AirPlay.

Så här justerar du inställningarna för AirPlay och Handoff:

1. Gå till Inställningar på din iPhone eller iPad med den senaste versionen av iOS.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på AirPlay och Handoff > Automatiskt med AirPlay.
    Automatiskt väljs för Automatiskt med AirPlay på iPhone-skärmen AirPlay och Handoff
  4. Välj en inställning.
    • Aldrig: Välj manuellt en enhet för AirPlay.
    • Fråga: Få notiser om förslagna AirPlay-anslutningar. Tryck på notisen om den föreslagna AirPlay-anslutningen för att ansluta eller avfärda eller ignorera den och välj en annan enhet för AirPlay manuellt.
    • Automatiskt: Få notiser om föreslagna och automatiska AirPlay-anslutningar. Avfärda eller ignorera notisen om den automatiska AirPlay-anslutningen och tryck sedan på uppspelningsknappen i appen som du använder för att använda anslutningen. Du kan också trycka på knappen Ångra  om du snabbt vill avbryta anslutningen och manuellt välja en annan enhet för AirPlay.

Din iPhone eller iPad och din AirPlay-kompatibla enhet måste vara anslutna till samma wifi-nätverk innan du kan få automatiska och föreslagna AirPlay-anslutningar. För att få automatiska och föreslagna AirPlay-anslutningar till din Apple TV eller HomePod ska du se till att din Apple TV eller HomePod är inloggad på samma iCloud-konto som din iPhone eller iPad.

Strömma ljud från en Apple TV

Du kan skicka ljud från din Apple TV till en eller flera AirPlay-aktiverade enheter, som HomePod och andra smarta högtalare och tv-apparater, som är anslutna till samma nätverk i ditt hem.

Använd Apple TV för att spela upp ljud i hela hemmet

Strömma ljud från en Mac

Se till att din Mac och högtalarna finns i samma nätverk. Öppna Apple Music-appen, klicka på AirPlay  i uppspelningsreglagen och välj sedan en högtalare eller flera högtalare.

Om du inte ser AirPlay-symbolen  eller om du vill strömma ljud från en annan app:

1. På din Mac, välj Kontrollcenter  i menyraden.
    Flera olika Kontrollcenter-moduler visas under menyraden på Mac
  2. Klicka på AirPlay  under Ljud.
  3. Välj en högtalare som du vill spela ljudet på. Du kan inte använda AirPlay för att strömma ljud till flera högtalare från Kontrollcenter på en Mac.
    Högtalare kan väljas under Utdata