Ljud via AirPlay

Strömma musik, podcaster och annat ljud till en Apple TV, HomePod eller AirPlay 2-kompatibel högtalare eller smart-tv. Spela upp ljud i flera högtalare i hemmet och se till att det är perfekt synkroniserat. Eller spela olika låtar i alla rum – allt med AirPlay.

Spela upp ljud från din iPhone, iPad och iPod touch via AirPlay

Spela upp musik på din iPhone, iPad eller iPod touch och styr sedan var den spelas upp från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck och håll ner ljudkortet i det övre högra hörnet och tryck sedan på Airplay .
  3. Tryck på varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Du kan även skicka ljud via AirPlay från en app som du använder på din iOS-enhet. Öppna bara appen och tryck på Airplay . Tryck sedan på en eller flera högtalare.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.

AirPlay-ljud från din Apple TV

Oavsett om du tittar på film eller lyssnar på musik med din Apple TV kan du använda AirPlay för att strömma ljud till en eller flera HomePod-enheter eller AirPlay 2-kompatibla högtalare eller smart-tv-apparater.

1. Spela upp ljud som du vill streama från din Apple TV och tryck och håll ner Apple TV App/Hem  för att öppna Kontrollcenter.
  2. Välj Airplay .
  3. Välj högtalarna eller tv:n som du vill streama ljudet till.

AirPlay-ljud från Apple Music på din Mac-dator

Se till att du använder den senaste versionen av Apple Music på din Mac och att dina enheter är anslutna till samma wifi- eller Ethernet-nätverk. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna Apple Music på din Mac.
  2. Till höger om volymreglaget i Apple Music klickar du på Airplay .
  3. Klicka på varje högtalare eller tv-apparat där du vill spela upp det aktuella ljudet.

AirPlay-ljud från din Mac-dator

Strömma ljud från din Mac till Apple TV, HomePod eller en AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar > Ljud.
  3. Under Utdata väljer du en högtalare som du vill strömma ljud till. Om du väljer Visa volym i menyraden kan du sedan snabbt ändra ljudutgång genom att klicka på Volym  i menyraden.

Du kan inte spela låtar via AirPlay till flera högtalare från menyraden på en Mac.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.