Ljud via AirPlay

Strömma musik, podcaster och annat ljud till en Apple TV, HomePod eller AirPlay 2-kompatibel högtalare eller smart-tv. Spela upp ljud i flera högtalare i hemmet och se till att det är perfekt synkroniserat. Eller spela olika låtar i alla rum – allt med AirPlay.

Spela upp ljud från din iPhone, iPad och iPod touch via AirPlay

Spela upp musik på din iPhone, iPad eller iPod touch och styr sedan var den spelas upp från Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck och håll ned ljudkortet i det övre högra hörnet och tryck sedan på .
  3. Tryck på varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Du kan även skicka ljud via AirPlay från en app som du använder på din iOS-enhet. Öppna bara appen och tryck på . Tryck sedan på en eller flera högtalare.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.

AirPlay-ljud från din Apple TV

Oavsett om du tittar på film eller lyssnar på musik på din Apple TV kan du använda AirPlay för att strömma ljud till en eller flera HomePod-enheter eller AirPlay 2-kompatibla högtalare eller smart-tv-apparater.

AirPlay från Apple TV till HomePod är för närvarande i beta.

Strömma ljud från en video du tittar på

1. När du tittar på en film på din Apple TV sveper du nedåt från Apple TV Remotes överkant.
  2. Välj Ljud.
  3. Välj varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Strömma musik som du lyssnar på

1. När du lyssnar på musik på din Apple TV sveper du nedåt från Apple TV Remotes överkant.
  2. Välj .
  3. Välj varje högtalare eller tv-apparat som du vill spela upp det aktuella ljudet på.

Du kan också trycka och hålla ned  på din Apple TV Remote och välja en högtalare.

AirPlay-ljud från iTunes på en Mac eller pc

Se till att du använder den senaste versionen av iTunes på din Mac eller pc och att dina enheter är anslutna till samma wifi- eller Ethernet-nätverk. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna iTunes på din Mac eller pc.
  2. Klicka på  till höger om volymreglaget i iTunes.
  3. Klicka på varje högtalare eller tv-apparat där du vill spela upp det aktuella ljudet.

AirPlay-ljud från din Mac-dator

Strömma ljud från din Mac till Apple TV, HomePod eller en AirPlay-kompatibel högtalare så här:

1. Se till att Mac-datorn och högtalaren finns i samma wifi- eller Ethernet-nätverk.
  2. Gå till Apple-menyn () > Systeminställningar > Ljud.
  3. Under Utdata väljer du en högtalare som du vill strömma ljud till. Om du väljer Visa volym i menyraden kan du sedan snabbt ändra ljudutgång genom att klicka på  i menyraden.

Du kan inte spela låtar via AirPlay till flera högtalare från menyraden på en Mac.

Läs mer om systemkraven för att använda AirPlay och vilka högtalare som stöds.