Förbeställa appar, filmer, musik och böcker

Om du vill köpa något från App Store, Apple TV-appen, Musik-appen, iTunes Store eller Apple Books men som ännu inte är tillgängligt, kan du kanske förbeställa det.

Förbeställa appar, filmer, musik och böcker

1. Öppna App Store, Apple TV-appen, appen Musik, iTunes Store eller Apple Books.
  2. Sök efter det objekt som du vill förbeställa.
  3. Tryck eller klicka på priset och följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta förbeställningen. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Skärmdump av iTunes Store på Mac med ett album som du kan förbeställa av Fitz och Tantrums.

Om ett förbeställt album innehåller försläppta låtar

Om du förbeställer ett album och vissa låtar släpps innan albumet kan du debiteras för varje låt allt eftersom de blir tillgängliga. Du debiteras för återstående pris på albumet när det släpps.

Hämta en förbeställning

När ditt förbeställda objekt blir tillgängligt faktureras betalningsmetoden som du har registrerat och du får ett e-postmeddelande som säger att ditt objekt är redo att hämta. Om du aktiverade automatiska hämtningar, hämtas objektet automatiskt till den enhet du använde för att köpa det.

Om du inte ser ett förbeställt objekt som du förväntar dig att se, hitta objektet i dina inköp och hämta det. Om objektet är en app eller ett spel kan du också hitta objektet i App Store och trycka på eller klicka på Hämta.

Du kan inte hämta filmer till Apple TV eller smarta tv-apparater. Du kan bara streama.

Visa eller avbryt dina förbeställningar

Du kan visa information om dina förbeställningar och avboka dem innan de släpps på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc. Du kan också kontakta Apple-supporten för att avboka en förbeställning.

Så här ser eller avbryter du en förbeställning på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar. Tryck på ditt namn och sedan på iTunes & App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Förbeställningar. Om du inte ser förbeställningar har du inga förbeställningar.
    Skärmdump av skärmen Kontoinställningar på en iPhone.
  4. På skärmen Förbeställningar kan du se information om dina förbeställningar och vilka datum de förväntas släppas. Avbryt en förbeställning genom att trycka på den och sedan trycka på Avbryt. När du tillfrågas om du är säker på att du vill avbryta klickar du på Ja.
    Förbeställningsskärmen på en iPhone, med musik av The Lumineers och andra artister.

Så här ser eller avbryter du en förbeställning på din Mac eller pc

1. Öppna appen som du använde för att förbeställa objektet.
  2. Från menyfältet högst upp på datorskärmen väljer du Konto > Visa mitt konto eller välj Butik > Visa mitt konto.
  3. På sidan Kontoinformation rullar du till Inställningar och sedan Hantera förbeställningar. Om du inte ser Hantera förbeställningar har du inga förbeställningar.
    Skärmdump av sidan Kontoinformation i appen Music på en Mac.
  4. På skärmen Hantera förbeställningar kan du se information om dina förbeställningar och vilka datum de förväntas släppas. Om du vill avbryta en förbeställning klickar du på knappen Avbryt för objektet. När du tillfrågas om du är säker på att du vill avbryta klickar du på Ja.
    Sidan Hantera förbeställningar i appen Music på en Mac.

På en pc kan du se eller avbryta förbeställningar i iTunes för Windows. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp i iTunes-fönstret.

Om ett köp inte kan genomföras

Om ett problem med faktureringen hindrar ditt köp från att slutföras när förbeställningen släpps, får du ett e-postmeddelande som talar om att objektet är tillgängligt, men att du behöver uppdatera din faktureringsinformation innan du kan hämta det.

Klicka på länken i e-postmeddelandet, kontrollera faktureringsinformationen och slutför därefter köpet.