Förbeställa appar, filmer, musik och böcker från App Store, iTunes Store och iBooks Store

Om du vill köpa något från App Store, iTunes Store eller iBooks Store och som ännu inte är tillgängligt, kan du kanske förbeställa det.

Förbeställa appar, filmer, musik och böcker

Du kan förbeställa appar, filmer, musik och böcker på din iOS-enhet eller dator.

Du kan även förbeställa appar på Apple TV.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna någon av apparna App Store, iTunes Store eller iBooks.
  2. Leta upp det du vill förbeställa.
  3. Tryck på pris-knappen.
  4. När du uppmanas till att bekräfta beställningen trycker du på Bekräfta. Om du använder Face ID, bekräftar du genom att dubbelklicka.

Om statusen för förbeställningen ändras kan du få ett eller flera e-postmeddelanden. Läs om hur du visar eller avbryter förbeställningar.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes och gå till iTunes Store. På Mac kan du även förbeställa appar i App Store och böcker i iBooks.
  2. Leta upp det du vill förbeställa.
  3. Klicka på pris-knappen.
  4. När du uppmanas att bekräfta beställningen klickar du på Förbeställ. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  5. Ett meddelande som bekräftar din förbeställning visas.

Om statusen för förbeställningen ändras kan du få ett eller flera e-postmeddelanden. Läs om hur du visar eller avbryter förbeställningar.

Om ett förbeställt album innehåller försläppta låtar

Vissa album innehåller försläppta låtar som är tillgängliga innan albumet släpps officiellt.

• Om du köper en försläppt låt efter att du har förbeställt ett album, kommer det sammanlagda priset du debiteras för albumet att minska med priset för den låten.
  • Om du köper en försläppt låt innan du förbeställer ett album, kommer priset för förbeställningen att minska med priset för den låten.

Hämta en förbeställning

När det du har förbeställt blir tillgängligt, färdigställs ordern och priset dras från den betalningsmetod du har sparad. Du får ett e-postmeddelande som meddelar att din förbeställning är klar att hämtas. Klicka eller tryck på länken i e-postmeddelandet när du vill hämta objektet.

Om du har aktiverat Automatiska hämtningar, kommer objektet automatiskt synas under dina Köp. Om dina objekt inte hämtas automatiskt kan du hämta dem från din köphistorik.

Om du inte ser en film eller ett album som du har förväntat dig och som du har förbeställt, letar du efter tillgängliga hämtningar i iTunes på en Mac eller PC:

1. Öppna iTunes.
  2. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Konto > Leta efter tillgängliga hämtningar.

Visa eller avbryt dina förbeställningar

Du kan visa information om dina förbeställningar och avbryta dem innan de släpps.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Förbeställningar. Om du inte har några förbeställningar, syns inte det här alternativet.
  4. På skärmen Förbeställningar kan du se information om dina förbeställningar och vilka datum de förväntas släppas. Avbryt en förbeställning genom att trycka på den och sedan trycka på Avbryt. När du blir ombedd att bekräfta att du vill avbryta, tryck på OK.

På Mac eller PC

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto från menyraden överst på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. På sidan Kontoinformation rullar du till Inställningar och sedan Hantera förbeställningar.Om du inte har några förbeställningar, syns inte det här alternativet.
  5. På skärmen Hantera förbeställningar kan du se information om dina förbeställningar och vilka datum de förväntas släppas. Om du vill avbryta en förbeställning klickar du på knappen Avbryt till höger om objektet. När du blir ombedd att bekräfta att du vill avbryta, klicka på OK.

Få hjälp

Om ett problem med faktureringen hindrar ditt köp från att slutföras när förbeställningen släpps, får du ett e-postmeddelande som talar om att objektet är tillgängligt, men att du behöver uppdatera din faktureringsinformation innan du kan hämta det.

Klicka på länken i e-postmeddelandet, kontrollera faktureringsinformationen och slutför därefter köpet.