Se eller avbryta förbeställningar för appar, filmer, musik eller böcker

Hantera förbeställningar i App Store, iTunes Store, Apple TV-appen eller Apple Books.

Hitta dina förbeställningar

Under kontoinställningar kan du se en lista över objekt som du förbeställde eller avbryta en förbeställning.

Så här ser eller avbryter du en förbeställning på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Tryck på kontoknappen  eller på ditt foto längst upp på skärmen.
  3. Tryck på ditt namn.
  4. Tryck på Förbeställningar. Om du inte ser förbeställningar har du inga förbeställningar.
    Skärmdump av skärmen Kontoinställningar på en iPhone.
  5. Du kommer se en lista över dina förbeställda objekt med förväntat utgivningsdatum. Avbryt en förbeställning genom att trycka på den och sedan på Avbryt förbeställning. När du tillfrågas om du är säker på att du vill avbryta klickar du på Ja.

Se eller avbryt en förbeställning på din dator

1. Öppna appen som du använde för att förbeställa objektet i din Mac.
  2. Från menyfältet högst upp på datorskärmen väljer du Konto > Visa mitt konto eller välj Butik > Visa mitt konto.
  3. På sidan Kontoinformation rullar du till Inställningar och sedan Hantera förbeställningar. Om du inte ser Hantera förbeställningar har du inga förbeställningar.
    Skärmdump av sidan Kontoinformation i appen Music på en Mac.
  4. Du kommer se en lista över dina förbeställda objekt med förväntat utgivningsdatum. Om du vill avbryta en förbeställning klickar du på knappen Avbryt för objektet. När du tillfrågas om du är säker på att du vill avbryta klickar du på Ja.

Se eller avbryta förbeställningar på en pc

På en pc kan du se eller avbryta förbeställningar i iTunes för Windows. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp i iTunes-fönstret.

Kontakta Apple-supporten

Du kan också avbryta en förbeställning genom att kontakta Apple-supporten.

Vad händer när ditt förbeställda objekt släpps

När ditt förbeställda objekt blir tillgängligt faktureras du enligt din betalningsmetod och du får ett e-postmeddelande. Om du aktiverade automatiska hämtningar, hämtas objektet automatiskt till den enhet du använde för att köpa det. (Du kan inte hämta filmer till Apple TV eller smarta tv-apparater. Du kan bara streama.)

Om du inte ser ett förbeställt objekt på din enhet efter att det har släppts kan du hitta objektet bland dina inköp och hämta det där. Om objektet är en app eller ett spel kan du också hitta det i App Store och trycka eller klicka på Hämta.

Om köpet inte kan genomföras

Om ett faktureringsproblem hindrar ditt köp från att slutföras när din förbeställning släpps får du ett e-postmeddelande. Du måste uppdatera din faktureringsinformation innan du kan hämta objektet.

Om ett förbeställt album innehåller försläppta låtar

Om du förbeställer ett album och vissa låtar släpps innan albumet kan du debiteras för varje låt allt eftersom de blir tillgängliga. Du debiteras för återstående pris på albumet när det släpps.