Ändra ditt Apple-ID

Följ de här stegen om du vill ändra den e-postadress* som du använder som ditt Apple-ID.

Om ditt Apple-ID är en e-postadress från tredje part

Innan du ändrar e-postadress för ditt Apple-ID måste du logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID. Om du vill använda din iPhone, iPad eller iPod touch för att ändra ditt Apple-ID fortsätter du att vara inloggad med ditt Apple-ID på bara den enheten.

Du kan välja en annan e-postadress från tredje part när du ändrar ditt Apple-ID. Eller så kan du ange en @icloud.com-, @me.com- eller @mac.com-e-postadress som redan är inloggningsalias eller ett annat Apple-ID för ditt konto. Visa dessa adresser genom att logga in på din Apple-ID-kontosida. Klicka på Redigera under avsnittet Konto för att visa Tillgänglig på. I den här listan har ett inloggningsalias en  bredvid som visar följande meddelande när du håller muspekaren över: ”Det här ett alias för din Apple-ID-e-postadress.”

Använd iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Namn, telefon, e-post.
  2. Bredvid Nåbar på trycker du på Ändra och raderar ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Fortsätt. Ange det Apple-ID som du vill använda.
  4. Tryck på Nästa.

Använda Apple-ID-kontosidan

1. Gå till appleid.apple.com/se och logga in.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Klicka på Redigera Apple-ID under Apple-ID. Om du försöker ändra ditt Apple-ID till en e-postadress som slutar med @icloud.com och som har skapats inom de senaste 30 dagarna, kan du få meddelandet att försöka igen senare.
  4. Ange det Apple-ID som du vill använda.
  5. Klicka på Fortsätt.

Om du anger ett nytt Apple-ID som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com ser du ett bekräftelsemeddelande. Om du ändrar ditt Apple-ID till ett konto med @icloud.com, @me.com eller @mac.com kan du inte ändra tillbaka det till en e-postadress från tredje part. Ditt gamla Apple-ID, som slutar med en e-postadress från tredje part, blir en ytterligare e-postadress för ditt Apple-ID.

Bekräfta din nya e-postadress

Om du ändrar ditt Apple-ID till en e-postadress från tredje part behöver du bekräfta kontot.

När du har angett e-postadressen som du vill använda som ditt Apple-ID så skickas en verifieringskod till den adressen. Ange verifieringskoden från e-postmeddelanden i fälten och börja använda ditt uppdaterade Apple-ID. Fick du inte e-postmeddelandet?

Logga in igen

Logga in till alla Apple-tjänster igen med ditt nya Apple-ID.

När du ändrar ditt Apple-ID måste du använda din nya inloggningsinformation med alla Apple-tjänster du använder.

Om ditt Apple-ID slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com

Du kan välja en annan e-postadress från tredje part när du ändrar ditt Apple-ID. Eller så kan du ange en @icloud.com-, @me.com- eller @mac.com-e-postadress som är ett alias för ditt Apple-ID. Ett byte av e-postadress kommer ändra det Apple-ID som andra personer ser när de delar material med dig, men även vad Apple visar i samband med ditt konto.

När du slår på iCloud-e-post och väljer din @icloud.com-e-postadress blir din nya @icloud.com-e-postadress ett inloggningsalias för ditt Apple-ID. Visa vilka e-postadresser som är alias för ditt Apple-ID genom att logga in på din Apple-ID-kontosida och klicka på Redigera i avsnittet Konto. Håll muspekaren över  bredvid den önskade e-postadressen. Om ”Det här ett alias för din Apple-ID-e-postadress” visas bör den e-postadressen vara tillgänglig.

Använd dessa steg på kontosidan för ditt Apple-ID.

1. Gå till appleid.apple.com/se och logga in.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Klicka på Redigera Apple-ID under Apple-ID. Du får en lista med e-postadresser att välja mellan som du kan använda som Apple-ID. Det går bara att använda e-postadresser som redan är alias med ditt konto. Om du försöker ändra ditt Apple-ID till en e-postadress som slutar med @icloud.com och som har skapats inom de senaste 30 dagarna, kan du få meddelandet att försöka igen senare.
  4. Välj den som du vill använda som ditt Apple-ID. Du kan bara ändra ditt Apple-ID till en annan e-postadress som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com.
  5. Klicka på Fortsätt.