Ändra ditt Apple-ID

Följ de här stegen om du vill ändra den e-postadress* som du använder som ditt Apple-ID.

Om ditt Apple-ID slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com

Om e-postadressen för ditt Apple-ID slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com, kan du bara byta till en annan e-postadress som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com och som redan är associerad med ditt konto. Ett byte av e-postadress kommer ändra det Apple-ID som andra personer ser när de delar material med dig, men även vad Apple visar i samband med ditt konto.

Använd dessa steg på kontosidan för ditt Apple-ID.

1. Gå till appleid.apple.com/se och logga in.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Klicka på Redigera Apple-ID under Apple-ID. Då får du en lista med e-postadresser att välja mellan som du kan använda som Apple-ID. Det går bara att använda e-postadresser som redan är associerade med ditt konto. Se en lista på dessa adresser genom att kontrollera Reachable At (Tillgänglig på) i avsnittet Account (Konto) på appleid.apple.com
  4. Välj den som du vill använda som ditt Apple-ID. Du kan bara ändra ditt Apple-ID till en annan e-postadress som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com.
  5. Klicka på Fortsätt.

Om du försöker ändra ditt Apple-ID till en e-postadress som slutar med @icloud.com och som har skapats inom de senaste 30 dagarna, kan du få meddelandet att försöka igen senare. Du kan inte ändra din e-postadress från Inställningar på iPhone, iPad eller iPod touch.

Om ditt Apple-ID är en e-postadress från tredje part

Innan du ändrar e-postadress för ditt Apple-ID måste du logga ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID. Om du vill använda din iPhone, iPad eller iPod touch för att ändra ditt Apple-ID fortsätter du att vara inloggad med ditt Apple-ID på bara den enheten.

Du kan välja en annan e-postadress från tredje part när du ändrar ditt Apple-ID. Eller så kan du ange en annan e-postadress som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com och som redan är associerad med ditt konto. Se en lista på dessa adresser genom att kontrollera Reachable At (Tillgänglig på) i avsnittet Account (Konto) på appleid.apple.com

Använd iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Namn, telefon, e-post.
  2. Bredvid Nåbar på trycker du på Ändra och raderar ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Fortsätt. Ange det Apple-ID som du vill använda.
  4. Tryck på Nästa.

Använda Apple-ID-kontosidan

1. Gå till appleid.apple.com/se och logga in.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Klicka på Redigera Apple-ID under Apple-ID.
  4. Ange det Apple-ID som du vill använda.
  5. Klicka på Fortsätt.

Om du anger ett nytt Apple-ID som slutar med @icloud.com, @me.com eller @mac.com ser du ett bekräftelsemeddelande. Om du ändrar ditt Apple-ID till ett konto med @icloud.com, @me.com eller @mac.com kan du inte ändra tillbaka det till en e-postadress från tredje part. Ditt gamla Apple-ID, som slutar med en e-postadress från tredje part, blir en ytterligare e-postadress för ditt Apple-ID.

Om du försöker ändra ditt Apple-ID till en e-postadress som slutar med @icloud.com och som har skapats inom de senaste 30 dagarna, kan du få meddelandet att försöka igen senare.

Bekräfta din nya e-postadress

Om du ändrar ditt Apple-ID till en e-postadress från tredje part behöver du bekräfta kontot.

När du har angett e-postadressen som du vill använda som ditt Apple-ID så skickas en verifieringskod till den adressen. Ange verifieringskoden från e-postmeddelanden i fälten och börja använda ditt uppdaterade Apple-ID. Fick du inte e-postmeddelandet?

Logga in igen

Logga in till alla Apple-tjänster igen med ditt nya Apple-ID.

När du ändrar ditt Apple-ID måste du använda din nya inloggningsinformation med alla Apple-tjänster du använder.