Använda panelen Kortkommandon för Hjälpmedel på en Mac

I panelen Kortkommandon för Hjälpmedel ser du kortkommandon som gör att du snabbt kan aktivera och inaktivera hjälpmedelsfunktioner som Zooma, VoiceOver och Flertangentlås.

Panelen Hjälpmedelsalternativ

Öppna panelen Kortkommandon för Hjälpmedel

Håll ned dessa knappar samtidigt: Alternativ (⌥), Kommando (⌘) och F5. På bärbara datorer med en Touch Bar behöver du kanske även trycka på knappen Fn (funktion).

På bärbara datorer med Touch ID trycker du tre gånger på Touch ID. (Om du trycker på och håller ned tangenten Kommando samtidigt aktiveras eller inaktiveras VoiceOver.)

Klicka på Klar eller någonstans utanför fönstret för att stänga panelen.

Ändra kortkommandona i Kortkommandon för Hjälpmedel

Om du vill ändra kortkommandona som visas i panelen väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Hjälpmedel. Klicka på Kortkommandon i sidofältet och aktivera eller inaktivera sedan kortkommandon i kryssrutorna.