Använd kortkommandot för hjälpmedelsalternativ

Lär dig att snabbt slå av och på hjälpmedelsfunktioner med hjälp av fönstret för hjälpmedelsalternativ.

Alla Mac-datorer innehåller som standard hjälpmedelsfunktioner som hjälper dig att använda macOS.

macOS innehåller ett fönster för hjälpmedelsfunktioner där du snabbt kan slå av och på vanliga hjälpmedelsfunktioner såsom Zoom, VoiceOver, Flertangentslås och så vidare. Du kan öppna det här fönstret när du vill med hjälp av ett enkelt kortkommando.

• På det inbyggda tangentbordet på en bärbar Mac-dator trycker du på Funktion-Alternativ-Kommando-F5.
  • På en bärbar Mac med Touch ID (strömknappen)* trycker du tre gånger på Touch ID.
  • På ett externt tangentbord trycker du på Alternativ-Kommando-F5.

Om du har aktiverat fönstret för hjälpmedelsalternativ av misstag kan du stänga det genom att klicka på Klar. Du kan även klicka varsomhelst utanför det.

*MacBook Pro (15 tum, 2016), MacBook Pro (13 tum, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar)

Använda Siri

Använder du macOS Sierra kan du be Siri att slå på eller av hjälpmedelsfunktionerna

Klicka på Siri-symbolen  i menyfältet eller Dock. Siri frågar ”Vad kan jag hjälpa dig med?” Du kan be Siri göra saker som att ”aktivera VoiceOver”.

Du kan också hålla ner både kommandotangenten (⌘) och mellanslag tills Siri frågar ”Vad kan jag hjälpa till med?”