Visa ditt Apple-ID-saldo

Använda en iPhone, iPad, iPod touch eller iTunes på en Mac eller pc för att kontrollera ditt tillgängliga Apple-ID-saldo.

Du kan lägga till pengar till ditt Apple-ID med den betalningsmetod som du har registrerat, eller genom att lösa in App Store- och iTunes-presentkort.

När du har lagt till pengar kan du använda ditt Apple-ID-saldo för att göra inköp i App Store, iTunes Store eller Apple Books, eller för att köpa iCloud-lagringsutrymme. Saldot används för alla inköp som du gör tills det inte finns några pengar kvar.

Apple-ID-saldo är inte tillgängligt i alla länder eller regioner. Ta reda på om Apple-ID-saldo från insättning eller inlösning av presentkort (eller båda) är tillgängligt i ditt land eller region.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Läs om hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  3. Om du har ett saldo visas det ovanför Lägg till pengar till Apple-ID.
    Skärmen Kontoinställningar visas på en iPhone X. Det finns ett Apple-ID-saldo på 17,06 USD.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  3. Om du har ett saldo visas det under sökfältet.
    Ett iTunes-fönster som visar iTunes Store. Apple-ID-saldot på 17,06 USD är förstorat längst upp till höger.

Läs mer

• Om du använder Familjedelning och lägger till pengar i ditt Apple-ID-saldo så är dessa pengar endast tillgängliga för dig. Ditt Apple-ID-saldo delas inte med andra familjemedlemmar.
  • Du kan använda ditt saldo i iTunes Store, App Store och Apple Books. Kontrollera din köphistorik och se om saldot har använts för ett köp om du tror att tillgängligt saldo inte är korrekt. Logga ut från iTunes Store och App Store på alla dina enheter och logga in igen om du fortfarande inte tror att saldot är korrekt.
  • Läs om hur köp i App Store och iTunes Store debiteras.

Få hjälp

Innan du kan radera ditt Apple-ID eller ändra land eller region för ditt Apple-ID måste du använda en del av ditt Apple-ID-saldo. Du kanske också måste vänta tills alla återbetalningar har behandlats. Om ditt saldo är lägre än kostnaden för ett enskilt objekt kan du kontakta Apple-supporten.

Du kan inte lösa in App Store- och iTunes-presentkort eller oanvänt saldo som kontanter om inte lagen kräver det. Om återbetalning av ett inlöst presentsaldo kan krävas enligt lagstiftningen i ditt land kan du begära en återbetalning: Kontakta Apple-supporten och välj supportkategori och ämne. Ta med följande information i din begäran:

• Ditt Apple-ID.
  • Återbetalningsbeloppet.
  • Din nuvarande leveransadress.

Ytterligare information kan begäras för kontrolländamål.