Kontrollera ditt Apple-ID-saldo

Du kan se ditt saldo genom att använda App Store. På en dator använder du iTunes för Windows.

Kontrollera ditt saldo på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt foto eller inloggningsknappen  längst upp på skärmen. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Om du har ett saldo visas beloppet under ditt namn. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.

iPhone som visar Apple-ID-saldo under John Appleseeds namn och e-postadress.

Kontrollera ditt saldo på en Mac

1. Öppna App Store. Om du ser inloggningsknappen  längst ned i sidofältet kan du klicka på den och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Om du har ett saldo visas beloppet under ditt namn. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.

App Store på Mac som visar John Appleseeds Apple-ID-saldo under hans namn i sidofältet.

Kontrollera ditt saldo på en Windows-dator

1. Öppna iTunes för Windows. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  3. Om du har ett saldo visas beloppet under ditt namn. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.

Om outnyttjat Apple-ID-saldo

Du kan inte lösa in Apple-presentkort, App Store- och iTunes-presentkort eller oanvänt Apple-ID-saldo mot kontanter om inte lagen kräver det. Om återbetalning av ett inlöst presentsaldo kan krävas enligt lagstiftningen i ditt land kan du kontakta Apple-supporten för att begära en återbetalning. Ta med följande information när du kontaktar Apple:

• Ditt Apple-ID.
  • Återbetalningsbeloppet.
  • Din nuvarande leveransadress.

Om du planerar att ta bort ditt Apple-ID eller ändra ditt land eller din region

Innan du kan radera ditt Apple-ID eller ändra land eller region för ditt Apple-ID måste du använda hela ditt Apple-ID-saldo. Du kanske också måste vänta tills alla återbetalningar har behandlats. Om ditt saldo är lägre än kostnaden för ett enskilt objekt kan du kontakta Apple-supporten.