Visa saldot på din butikskredit

Använd iPhone, iPad, iPod touch eller iTunes på en Mac eller PC för att kontrollera hur mycket butikskredit du har på ditt Apple-ID.

Du kan tillföra medel till ditt Apple-ID med betalningsmetoden som du har registrerat eller med presentkort till App Store och iTunes.

När du har lagt till medel kan du använda butikskredit (saldo för Apple-ID) till köp i iTunes och App Store eller köpa iCloud-lagring, så länge som du är inloggad med samma Apple-ID på alla affärer. Krediten används för varje inköp du gör i en butik tills den är slut.

Du kan se ditt kreditsaldo i kontoinformationen för ditt Apple-ID.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Visa Apple-ID. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID. Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.
  3. Om du har ett kreditsaldo visas det ovanför Lägg till pengar till Apple-ID.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  4. Om du har ett kreditsaldo visas det under sökfältet.

Läs mer

Du kan inte lösa in eller återlämna App Store- och iTunes-presentkort, Apple Music-presentkort eller oanvända krediter mot kontanter om inte lagen kräver det. Om återbetalning av ett inlöst presentsaldo kan krävas enligt lagstiftningen i ditt land kan du begära en återbetalning genom att kontakta Apple-supporten. Välj supportkategori och ämne, och ta med följande uppgifter i din förfrågan:

• Ditt Apple-ID.
  • Återbetalningsbelopp från Store-kredit.
  • Din nuvarande leveransadress.

Ytterligare information kan begäras för kontrolländamål.