Kontrollera ditt Apple-ID-saldo

Du kan se ditt saldo genom att använda App Store. På en dator använder du iTunes för Windows.

Kontrollera ditt saldo på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt foto eller inloggningsknappen  längst upp på skärmen. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Om du har ett saldo visas beloppet. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.
    iPhone som visar saldot under namnet och Apple-ID:t.

Kontrollera ditt saldo på en Mac

1. Öppna App Store. Om du ser inloggningsknappen längst ned i sidofältet kan du klicka på den och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Om du har ett saldo visas beloppet under ditt namn. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.
    App Store på en Mac som visar saldot under namnet i sidofältet.

Kontrollera ditt saldo på en Windows-dator

1. Öppna iTunes för Windows. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  3. Om du har ett saldo visas beloppet under ditt namn. Om det inte visas något belopp har du inget saldo.

Om ditt Apple-ID-saldo verkar felaktigt

• Om du tror att ditt Apple-ID-saldo är felaktigt loggar du ut från App Store eller iTunes Store. Logga sedan in och kontrollera saldot igen.
  • Om du fortfarande tror att saldot är felaktigt kontrollerar du din köphistorik för att se om du köpte något eller förnyade en prenumeration.

Om du planerar att ta bort ditt Apple-ID eller ändra ditt land eller din region

Innan du kan radera ditt Apple-ID eller ändra land eller region för ditt Apple-ID måste du använda hela ditt Apple-ID-saldo. Du kanske också måste vänta tills alla återbetalningar har behandlats. Kontakta Apple-supporten om ditt saldo är mindre än kostnaden för en enda artikel.

Läs om hur du raderar ditt Apple-ID.

Läs om hur du ändrar land eller region för ditt Apple-ID.

Om du har ett Apple-ID-saldo som du inte kan använda

Du kan inte lösa in Apple-presentkort, App Store- och iTunes-presentkort eller oanvänt Apple-ID-saldo mot kontanter om inte lagen kräver det. Om återbetalning av ett inlöst presentsaldo kan krävas enligt lagstiftningen i ditt land kan du kontakta Apple-supporten för att begära en återbetalning. Ta med följande information när du kontaktar Apple:

• Ditt Apple-ID.
  • Återbetalningsbeloppet.
  • Din nuvarande leveransadress.