Visa ditt Apple-ID-saldo

Kontrollera ditt tillgängliga Apple-ID-saldo på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Du kan också använda iTunes på en pc.

Du tillför medel till ditt Apple-ID med betalningsmetoden som du har registrerat eller med presentkort till App Store och iTunes.

När du har lagt till pengar kan du använda ditt Apple-ID-saldo för att göra inköp i App Store, iTunes Store eller Apple Books, eller för att köpa iCloud-lagringsutrymme. Saldot används för alla inköp som du gör tills det inte finns några pengar kvar.

Läs hur du skapar ett Apple-ID om du inte har ett.

Apple-ID-saldo är inte tillgängligt i alla länder eller regioner. Ta reda på om Apple-ID-saldo från insättning eller inlösning av presentkort (eller båda) är tillgängligt i ditt land eller region.

Visa saldot på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt foto eller inloggningsknappen  längst upp på skärmen. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Om du har Apple-ID-kredit visas beloppet under ditt namn.

iPhone som visar Apple-ID-saldo under John Appleseeds namn och e-postadress.

Visa ditt saldo på din Mac

1. Öppna App Store. Om du ser inloggningsknappen  längst ner i sidofältet kan du klicka på den och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Om du har Apple-ID-kredit visas beloppet under ditt namn längst ner i sidofältet.

App Store på Mac som visar John Appleseeds Apple-ID-saldo under hans namn i sidofältet.

Visa ditt saldo på din pc

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  3. Om du har ett saldo visas det under sökfältet.

Om outnyttjat Apple-ID-saldo

Du kan inte lösa in App Store- och iTunes-presentkort eller oanvänt saldo som kontanter om inte lagen kräver det. Om återbetalning av ett inlöst presentsaldo kan krävas enligt lagstiftningen i ditt land kan du begära en återbetalning: Kontakta Apple-supporten och välj supportkategori och ämne. Ta med följande information i din begäran:

• Ditt Apple-ID.
  • Återbetalningsbeloppet.
  • Din nuvarande leveransadress.

Ytterligare information kan begäras för kontrolländamål.

Om du planerar att ta bort ditt Apple-ID eller ändra ditt land eller din region

Innan du kan radera ditt Apple-ID eller ändra land eller region för ditt Apple-ID måste du använda en del av ditt Apple-ID-saldo. Du kanske också måste vänta tills alla återbetalningar har behandlats. Om ditt saldo är lägre än kostnaden för ett enskilt objekt kan du kontakta Apple-supporten.

Läs mer

• Om du använder Familjedelning och lägger till pengar i ditt Apple-ID-saldo så är dessa pengar endast tillgängliga för dig. Ditt Apple-ID-saldo delas inte med andra familjemedlemmar.
  • Kontrollera din köphistorik och se om saldot har använts för ett köp om du tror att tillgängligt saldo inte är korrekt. Logga ut från iTunes Store och App Store på alla dina enheter och logga in igen om du fortfarande inte tror att saldot är korrekt.
  • Läs om hur köp i App Store och iTunes Store debiteras.