Håll kalendern uppdaterad med iCloud

Med iCloud kan du ha dina kalendrar i fickan, runt handleden och på skrivbordet. När du lägger till en bokning, raderar en händelse eller uppdaterar ett möte gör iCloud ändringarna överallt.

Kalender visar automatiskt alla konton som du är inloggade på med ditt Apple-ID. Du kan också lägga till kalendrar eller kalenderprenumerationer från ditt e-postkonto, sociala medier och mycket mer – och de håller sig uppdaterade på alla dina enheter. iCloud hjälper dig att hantera dina aktiviteter och möten så att du är på rätt plats i rätt tid.

Kom igång

Ställa in din standardkalender

När du skapar en ny aktivitet lägger iCloud till den i din standardkalender. För att ställa in möten enklare bör kalendern du använder oftast, förmodligen i arbetet eller hemma, vara din standardkalender. Du kan ändra din standardkalender från din enhet eller på iCloud.com.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > Kalender.
  2. Tryck på Förvald kalender.
  3. Välj kalendern som du vill använda som standardkalender.

På Mac-datorn:

1. Öppna Kalender (eller iCal).
  2. Klicka på Kalender i menyfältet och välj Inställningar.
  3. På fliken Allmänt väljer du kalendern som du vill använda från menyn Förvald kalender.

På iCloud.com:

1. Gå till Kalender >  > Inställningar.
  2. Välj kalendern som du vill använda från menyn Förval.
  3. Klicka på Spara.

Hantera dina aktiviteter

Det är enkelt att använda din kalender oavsett om du hanterar ditt schema från Mac eller bokar in möten i farten. Dina uppdateringar visas direkt på alla dina Apple-enheter.

Lägga till en aktivitet

1. Öppna Kalender.
  2. Välj ett datum.
  3. Tryck på  och ange information om ditt möte.

Ändra en aktivitet

1. Öppna Kalender.
  2. Välj aktiviteten du vill ändra.
  3. Tryck på Redigera.

Radera en aktivitet

1. Öppna Kalender.
  2. Välj aktiviteten du vill radera.
  3. Tryck på Radera aktivitet.

Du kan endast radera aktiviteter som du har skapat. Om du har en aktivitet i kalendern som någon annan har bjudit in dig till kan du trycka på Avböj och ta bort aktiviteten. Om du vill ta bort en aktivitet i en kalenderprenumeration måste du gå till källan, exempelvis avböja en aktivitet på Facebook, för att radera den från din iCloud-kalender.

Dela kalendrar med din familj

Med iCloud är det enkelt att hålla koll på allas aktiva scheman. När du ställer in Familjedelning skapas en familjekalender där alla kan se och lägga till aktiviteter. De får också ett meddelande om något ändras. Så fort dina familjemedlemmar är med i gruppen visas familjekalendern direkt på allas enheter.

Om du inte vill dela familjekalendern kan du avregistrera dig från den på din enhet eller på iCloud.com och vara kvar i gruppen Familjedelning.

Ändra tidszon

Enheten uppdaterar automatiskt kalendern och möten för att anpassa sig till tidszonen du är i för tillfället. Om du reser från San Francisco till New York aktiveras din 13:00-tid klockan 16:00. Du kan ändra kalenderinställningarna på enheten om du inte vill att tidszonen ska uppdateras automatiskt.

På iPhone, iPad och iPod touch:

1. Gå till Inställningar > Kalender.
  2. Tryck på Fast tidszon.
  3. Dra för att aktivera Fast tidszon.
  4. Tryck på Tidszon och sök efter den tidszon du vill använda.

På Mac-datorn:

1. Öppna appen Kalender.
  2. Klicka på Kalender i menyfältet och välj Inställningar.
  3. Gå till fliken Avancerat.
  4. Markera Aktivera stöd för tidszoner.