Ändra språket som används i inloggningsfönstret på din Mac

Inloggningsfönstret visas på det språk du valde första gången du konfigurerade din Mac. Du kan ändra språket med hjälp av följande steg.

Om det endast finns ett konto på din Mac

Om det endast finns ett användarkonto på din Mac följer du dessa steg för att ändra huvudspråket du använder för kontot. Detta ändrar också språket som används i inloggningsfönstret:

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  2. Klicka på Språk och region.
  3. Dra önskat språk överst i listan Föredragna språk. Om språket du vill använda inte finns klickar du på knappen Lägg till (+) för att lägga till önskat språk.
  4. Starta om Mac-datorn.

När din Mac har startats om använder inloggningsfönstret språket du valde.

Om det finns fler än ett användarkonto på din Mac

Använd följande steg om det finns fler än ett användarkonto på din Mac eller om du endast vill ändra språket i inloggningsfönstret:

1. Logga in som administratör.
  2. Öppna Terminal från mappen Verktygsprogram.
  3. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal:
    sudo languagesetup

4. Tryck på returtangenten.
  5. Ange ett administratörslösenord när du uppmanas till det och tryck sedan på returtangenten.
  6. En lista över tillgängliga språk visas. Ange numret som visas bredvid språket som du vill använda och tryck sedan på returtangenten.
  7. Avsluta Terminal.

Nästa gång du loggar ut eller startar om din Mac använder inloggningsfönstret språket du valde.

Ändra tangentbordslayout

Om du vill välja en annan inmatningsmetod eller tangentbord i inloggningsfönstret klickar du på inmatningsmenyn längst upp till höger i menyraden och väljer ett alternativ.

Använd följande steg för att lägga till alternativet i inloggningsfönstret om inmatningsmenyn inte visas:

1. Logga in.
  2. Välj Systeminställningar i Apple-menyn.
  3. Klicka på symbolen Användare och grupper.
  4. Klicka på låssymbolen låssymbol. Ange ett användarnamn och lösenord för administratör.
  5. Klicka på Inloggning.
  6. Välj alternativet Visa inmatningsmeny i inloggningsfönster.