Använd hemmadelning för att dela media från en dator till andra enheter

Med Hemmadelning kan du dela, strömma och importera media från upp till fem datorer som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk hemma.

Innan du ställer in hemmadelning

Appar och funktioner kan variera beroende på land och region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Ställ in Hemmadelning

Innan du kan använda hemmadelning måste du ställa in det på din Mac eller pc.

Ställa in Hemmadelning på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt i sidofältet.

2. Klicka på Delning till höger.

3. Aktivera Mediedelning och klicka sedan på Info-knappenIngen bildtext för denna bild bredvid den.

4. Välj Hemmadelning, ange ditt Apple-ID och klicka på Slå på Hemmadelning. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Ställa in Hemmadelning på din pc

1. Öppna iTunes för Windows.

2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

3. Välj Arkiv > Hemmadelning > Slå på Hemmadelning i menyraden längst upp i iTunes-fönstret.

Du kan använda Hemmadelning med upp till fem datorer som är anslutna till ditt wifi- eller ethernet-nätverk hemma.

Använda Hemmadelning

På din Mac eller pc kan du använda Hemmadelning för att se delade bibliotek från andra datorer som är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk och är inloggade med samma Apple-ID.

För att se ett delat bibliotek från en dator på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV måste du vara inloggad med samma Apple-ID som datorn och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

Du kan använda Hemmadelning för att komma åt ditt mediebibliotek från datorer i samma Wi-Fi-nätverk. Du kan även strömma musik, filmer och TV-program från en auktoriserad dator till en annan. Se till att dina datorer är på, vakna och att appen Musik eller iTunes för Windows är öppen.

Använda Hemmadelning på din Mac

Så här öppnar du ditt mediebibliotek:

1. Öppna appen Musik.

2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

3. Klicka på Bibliotek i sidofältet.

4. Klicka på mediebiblioteket.

Om du vill gå tillbaka till ditt musikbibliotek klickar du på Mata utIngen bildtext för denna bild i sidofältet.

Använda Hemmadelning på din pc

Du kan använda hemmadelning för att strömma musik, filmer och TV-program från en auktoriserad dator till en annan. Se bara till att dina datorer är på, vakna och att appen Music eller iTunes för Windows är öppen.

Om du vill visa alla delade bibliotek klickar du på MusikIngen bildtext för denna bild längst upp till vänster i iTunes-fönstret.

Använda Hemmadelning på din iPhone, iPad och iPod touch

Om du vill använda Hemmadelning för att komma åt datorns mediebibliotek på din iPhone, iPad och iPod touch loggar du in på Hemmadelning på din enhet:

1. Gå till Inställningar > Musik om du vill se ett musikbibliotek. Gå till Inställningar > TV > iTunes-videor om du vill se ett videobibliotek.

2. Klicka på Logga in under Hemmadelning.

3. Logga in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

När du har loggat in ansluter du din iPhone, iPad eller iPod touch till samma Wi-Fi-nätverk som datorn och öppnar appen Musik, Apple TV-appen eller iTunes för Windows på din dator.

Se delad musik

1. Öppna appen Musik och tryck på Bibliotek.

2. Tryck på Hemmadelning. Ser du det inte? Klicka på Redigera, välj Hemmadelning och tryck sedan på Klar.

3. Välj ett delat bibliotek.

Se delade videor

1. Öppna TV-appen.

2. Tryck på Bibliotek.

3. Välj ett delat bibliotek.

Använda Hemmadelning på din Apple TV

Om du vill använda Hemmadelning för att komma åt din dators mediebibliotek på din Apple TV loggar du in på Hemmadelning på din Apple TV:

1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Hemmadelning.

2. Välj Slå på Hemmadelning.

3. Logga in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

När du har loggat in följer du dessa steg för att komma åt din dators mediebibliotek på din Apple TV:

1. Anslut din Apple TV till samma Wi-Fi-nätverk som din dator.

2. Öppna Musik-appen, Apple TV-appen eller iTunes för Windows på din dator.

3. På din Apple TV går du till Hem-skärmen, väljer Datorer och väljer ett delat bibliotek.

Du kan också visa bilder från datorn med din Apple TV.

• På din Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt i sidofältet. Klicka på Delning till höger. Aktivera Mediedelning och klicka sedan på Info-knappenIngen bildtext för denna bild bredvid den. Välj sedan Dela bilder med Apple TV.

• På en pc: öppna iTunes för Windows. I menyfältet går du till Arkiv > Hemmadelning och väljer sedan Välj foton att dela med Apple TV.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt i sidofältet.

2. Klicka på Delning till höger.

3. Klicka på Aktivera mediedelning och klicka sedan på Info-knappenIngen bildtext för denna bild bredvid den.

4. Välj Hemmadelning, ange ditt Apple-ID och klicka på Slå på Hemmadelning. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning. och logga in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

5. Klicka på Slå på Hemmadelning.