Dela ditt iTunes-bibliotek över hemnätverket

Använd Hemmadelning eller Musikdelning om du vill dela ditt iTunes-bibliotek mellan flera datorer eller enheter.

Hemmadelning och Musikdelning är två metoder som du kan använda för att strömma musik från din dator till andra enheter eller datorer via ditt hemmanätverk.

Om du vill dela ut din musiksamling till alla dina enheter kan du läsa mer om vilka alternativ som finns. Du kan också dela inköp med andra medlemmar i familjen om du använder Familjedelning.

Hemmadelning

Med Hemmadelning kan du överföra innehåll till en annan dator eller strömma innehåll till andra enheter. Om du vill kunna se ditt bibliotek och dess innehåll på en annan dator måste du vara inloggad med samma Apple-ID och lösenord.

Läs om hur du använder Hemmadelning för att dela musik från ditt iTunes-bibliotek till din iPhone, iPad eller iPod touch, en annan Mac eller PC eller till din Apple TV.

Det går inte att dela innehåll från Apple Music med Hemmadelning.

Musikdelning

Med Musikdelning kan du strömma musik till andra Mac- eller PC-datorer i ditt nätverk via iTunes. iTunes måste vara öppet på din dator för att andra ska kunna se ditt delade bibliotek och dina spellistor.

Om du inte ställer in ett lösenord för ditt iTunes-bibliotek kan vem som helst i nätverket se ditt iTunes-bibliotek, bibliotekets namn och innehållet i biblioteket. Delning får ske för personligt bruk och fungerar bara med datorer i samma hemmanätverk med DRM-fritt innehåll (Digital Rights Management).

Det går inte att dela innehåll i Apple Music via Musikdelning.

Slå på Musikdelning

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar från menyraden överst i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Delning.
  4. Välj "Dela ut mitt bibliotek i det lokala nätverket". Du kan dela ut hela biblioteket eller bara specifika innehållstyper eller spellistor.
  5. Om du vill begränsa åtkomsten till ditt bibliotek kan du lösenordsskydda det. Välj "Kräv lösenord" och ange ett lösenord i rutan.
  6. Klicka på OK.

Anpassa ditt bibliotek

Du kan ge ditt bibliotek ett eget namn som visas för andra iTunes-användare i nätverket.

1. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar från menyraden överst i iTunes-fönstret.
  2. På fliken Allmänt anger du det önskade namnet på biblioteket i rutan bredvid Biblioteksnamn.

Visa delade bibliotek

1. Öppna iTunes.
  2. I det övre vänstra hörnet klickar du på iTunes Music-symbolenMusik och sedan på menyn Redigera.
  3. Välj menysymbolen Delade bibliotek Delade bibliotek och klicka på Klar.
  4. De bibliotek visas som tillhör andra personer i samma nätverk som har iTunes öppet i datorn. Klicka på symbolen Delade bibliotek [bibliotekets namn] om du vill visa biblioteket. Klicka på  om du vill koppla ner från ett delat bibliotek.

Läs mer

• Vissa typer av innehåll, som program, visas inte i Musikdelning eller i huvudvyn i Hemmadelning.
  • Få hjälp med problem i Hemmadelning.