Använda iPhone, iPad och iPod touch i tillåten driftstemperatur

Läs om driftstemperaturer och temperaturhantering för iPhone, iPad och iPod touch (4:e generationen och senare).

Använd iOS-enheter på platser där temperaturen är mellan 0 ºC och 35 °C. Om enheten används vid låga eller höga temperaturer kanske den inte fungerar normalt eftersom den måste reglera temperaturen. Om en iOS-enhet används under mycket kalla förhållanden (under rekommenderad driftstemperatur) kan batteritiden förkortas tillfälligt och dessutom kan enheten stängas av. Batteritiden återgår till det normala när enheten används i högre temperaturer igen. Om en iOS-enhet används på väldigt varma ställen kan batteritiden förkortas permanent.

Förvara enheten på platser där temperaturen är mellan -20 ºC och 45 °C. Lämna inte enheten i bilen eftersom temperaturen i en parkerad bil kan bli mycket högre än så.

Enheten kan bli varm

När du använder enheten eller laddar batteriet kan enheten bli varm. Du kanske märker att enheten känns varmare i följande situationer:

• När du ställer in enheten för första gången.
  • När du återskapar från en säkerhetskopia.
  • När appar omindexerar eller omanalyserar data, till exempel om ansikten, platser eller sökord taggas i Bilder efter en uppdatering av mjukvaran.
  • När du använder grafikintensiva appar och funktioner eller appar och funktioner för förstärkt verklighet

Det här är normalt och enheten kommer att återgå till den vanliga temperaturen när det är klart.

Här följer några omständigheter och aktiviteter i högre temperaturer som kan göra att enhetens prestanda och beteende förändras:

• Om enheten lämnas i en bil under en varm dag.
  • Om enheten lämnas i direkt solljus under en längre tid.
  • Om du använder vissa funktioner på varma ställen eller i direkt solljus under en längre tid, såsom spårning eller navigering med GPS i bil, om du spelar ett grafikintensivt spel eller använder appar med förstärkt verklighet.

Om enheten blir för varm

Om enhetens inre temperatur överskrider den normala driftstemperaturen skyddar enheten sina komponenter genom att reglera sin temperatur. Om det händer kanske du märker följande förändringar:

• Laddning, även trådlös laddning, är långsam eller slutar.
  • Bildskärmen tonas ner eller stängs av.
  • Mobilradion går över i energisparläge. Signalen kan bli svagare under den här tiden.
  • Kamerablixten avaktiveras tillfälligt.
  • Prestanda minskar med grafikintensiva spel eller appar och funktioner för förstärkt verklighet.

Om du använder navigering kan enheten dessutom visa följande varning och stänga av bildskärmen: ”Temperatur: iPhone måste svalna”. Navigeringen ger fortfarande hörbara steg-för-steg-anvisningar. När du närmar dig en avtagsväg där du ska svänga av tänds bildskärmen och vägleder dig.

Om du ser en temperaturvarning på skärmen

Om enheten överskrider en viss temperatur visas en temperaturvarning på skärmen som ser ut ungefär så här:

Du kanske fortfarande kan ringa nödsamtal med en iPhone som visar det här meddelandet.

Om du vill använda enheten så snart som möjligt igen stänger du av den, flyttar den till en svalare omgivning så att den svalnar.

Om säkerhetsstandarden

iOS-enheter uppfyller kraven för säkerhetsstandarden Safety of Information Technology Equipment, IEC 60950-1, 2005 + A1: 2012. Många länder och regioner har godkänt denna säkerhetsstandard:

• UL 60950-1 i USA
  • CSA 60950-01 i Kanada
  • EN60950-1 i Europa
  • AS/NZS 60950:1 i Australien och Nya Zeeland.