Om meddelandet Laddning pausas visas på din iPhone eller iPad

Om din iPhone eller iPad är i en mycket varm eller kall miljö kanske den inte kan ladda. Ta reda på vad du ska göra.

Med iOS 16 och iPadOS 16 pausas laddningen när din enhet blir för varm eller för kall. Det här meddelandet visas på låsskärmen och i Inställningar > Batteri: ”Laddning pausad. Laddningen återupptas när [enheten] återgår till normal temperatur.”

Följ dessa riktlinjer för att återuppta laddningen av enheten så snabbt som möjligt. Om din enhet

• är för varm flyttar du den till en svalare plats, även bort från direkt solljus

• är för kall flyttar du den till en varmare plats

• används så låser du skärmen eller försätter den i vila.

iPhone-låsskärm med notisen Laddning pausad.

Läs mer om hur du hanterar temperaturen på din iPhone eller iPad