Använda Begränsningar på din Mac eller PC

Använd Begränsningar för att blockera eller begränsa vissa funktioner och tjänster i iTunes på datorn, inklusive tillgång till vuxet innehåll i iTunes Store.

Med Begränsningar i iTunes på din Mac eller PC kan du stänga av tillgång till:

• Podcaster
  • Internetradio
  • iTunes Store
  • Apple Music Connect
  • Delade bibliotek

Du kan också ange begränsningar så att personer som använder din dator inte kan lyssna på musik med vuxet innehåll, titta på filmer eller TV-program med specifika betygsnivåer, hämta appar med specifika åldersgränser eller läsa böcker med vuxet innehåll.

Ange begränsningar

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    PC: Håll ned CTRL och B på tangentbordet för att visa iTunes menyrad. Välj sedan Redigera > Inställningar. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Klicka på fliken Begränsningar.
  4. Markera objekten som du vill inaktivera och begränsa. Du kan även ställa in betygsnivåer för filmer, tv-program och appar med hjälp av menyerna till höger om dessa objekt.
  5. Klicka på låssymbolen längst ned till vänster och ange administratörslösenordet för din dator om du vill se till att ingen kan ändra dina begränsningar. Klicka på låssymbolen och ange ditt lösenord om du vill ändra det du inaktiverat eller begränsat.
  6. Klicka på OK för att bekräfta dina val.

Läs mer

Senast ändrad: