Använd Begränsningar i iTunes på din Mac eller pc

Använd Begränsningar för att blockera eller begränsa vissa funktioner och tjänster i iTunes på datorn, inklusive tillgång till vuxet innehåll i iTunes Store.

Med Begränsningar i iTunes på din Mac eller pc kan du stänga av tillgång till:

• Podcaster
  • Internetradio
  • iTunes Store och iTunes U
  • Apple Music
  • Apple Music Connect
  • Delade bibliotek

Du kan också ange begränsningar så att personer som använder din dator inte kan lyssna på musik med vuxet innehåll, titta på filmer eller tv-program med specifika betygsnivåer, hämta appar med specifika åldersgränser eller läsa böcker med vuxet innehåll.

Ange begränsningar

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Begränsningar. Om du inte ser Begränsningar kan du ha hämtat iTunes från Microsoft Store.
  4. Markera objekten som du vill inaktivera och begränsa. Du kan även ställa in betygsnivåer för filmer, tv-program och appar med hjälp av menyerna till höger om dessa objekt.
  5. Klicka på låssymbolen längst ned till vänster och ange administratörslösenordet för din dator om du vill se till att ingen kan ändra dina begränsningar. Klicka på låssymbolen och ange ditt lösenord om du senare vill ändra det du inaktiverat eller begränsat.
  6. Klicka på OK för att bekräfta dina val.

Om du hämtade iTunes från Microsoft Store

1. Öppna Windows-menyn och gå till Alla program.
  2. Högerklicka på iTunes och välj Mer > Kör som administratör.
  3. I panelen som visas väljer du de objekt som du vill inaktivera och begränsa. Du kan även ställa in betygsnivåer för filmer, tv-program och appar med hjälp av menyerna till höger om dessa objekt.
  4. Om du vill se till att ingen annan kan ändra dina begränsningar klickar du på låssymbolen längst ned till vänster och anger administratörslösenordet för din dator. Klicka på låssymbolen och ange ditt lösenord om du senare vill ändra det som du har inaktiverat eller begränsat.
  5. Klicka på OK för att bekräfta dina val.