Om alternativ för mobildata-roaming för din iPhone och iPad

Aktivera eller inaktivera data-roaming, förbered för internationella resor med mera.

Inaktivera data-roaming eller förbered för en resa

Behöver du undvika roaming-avgifter när du kommer fram eftersom du inte har ett internationellt abonnemang för data? Stäng av mobildata och data-roaming.1,2 Öppna Inställningar och tryck på Mobilnät eller Mobildata. Stäng av Mobildata och tryck sedan på Alternativ för mobildata och stäng av Data-roaming.

Planerar du fortfarande resan? Här är tre sätt du kan förbereda dig:

Köp roaming-abonnemang hos din operatör

Innan du reser: Om du vill undvika avgifter och högre priser ringer du din operatör eller besöker operatören online och köper ett internationellt roaming-abonnemang.

När du kommit fram går du till Inställningar. Tryck på Mobilnät eller Mobildata. Tryck sedan på Alternativ för mobildata och aktivera data-roaming och andra inställningar som din operatör föreslår.

Köpa roaming-abonnemang med SIM-kort från Apple

Innan du reser: Om du har en iPad med ett SIM-kort från Apple har du möjlighet att teckna ett dataabonnemang hos någon av de utvalda operatörerna i över 90 länder, regioner och territorier runt om i världen.

När du kommit fram: Gå till Inställningar > Mobildata och köp ett roaming-abonnemang som passar dina behov.

Köp eller hyr lokala SIM-kort

Innan du reser: Du kan vanligtvis3 köpa eller hyra ett SIM-kort för ett särskilt land eller region. Läs mer i reseguider och webbplatser om landet eller regionen.

När du kommit fram: Ersätt ditt nuvarande SIM-kort med det nya. Du behöver det ursprungliga när du kommer hem igen så spara det på ett säkert ställe.

1. När du stänger av Mobildata och Data-roaming ska inte symbolen för mobildata visas i statusfältet. Läs mer om inställningar och användning av mobildata.
  2. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) har inte stöd för data-roaming. När du använder data-roaming på din iPhone kan Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) endast använda wifi eller din iPhones mobilanslutning.
  3. Du behöver en iPad (Wi-Fi + Cellular), olåst iPhone eller SIM-lös iPhone för att kunna köpa eller hyra SIM-kort.

Mobilinställningsskärm på iPhone

Kontrollera din dataanvändning

Om du överskrider gränserna för dataanvändning i ditt internationella dataabonnemang kan du få slut på data eller märka av en långsammare nätverkshastighet. Öppna Inställningar och tryck på Mobilnät eller Mobildata om du vill kontrollera dataanvändningen. Titta sedan under rubriken Mobildata.

Läs mer om användning av mobildata.

Få hjälp när du har problem med roaming under internationella resor

1. Slå på flygplansläge i ungefär 30 sekunder. Stäng sedan av det igen och låt din iPhone automatiskt välja det bästa nätet.
  2. Gå till Inställningar och tryck på Mobilnät, eller Mobildata om Ingen service visas i statusfältet på din iPhone. Tryck på Alternativ för mobildata och kontrollera att Data-roaming är aktiverad. Sedan kontaktar du din operatör för att kontrollera om internationell roaming är aktiverad för ditt konto.
  3. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid och se till att Ställ in automatiskt är aktiverad om datum och tid är felaktiga när du anländer.