Om Apple Pay

Apple Pay ger dig ett enkelt, säkert och privat sätt att betala på iPhone, iPad, Apple Watch och Mac utan ett fysiskt kort eller kontanter.

Det här behöver du för att använda Apple Pay

Lägga till ett kort i Wallet-appen

Du kan börja använda Apple Pay så snart du har lagt till ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort i Wallet. Kom ihåg att lägga till dina kort på alla enheter som du vill använda med Apple Pay.

På iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac med Touch ID kan du använda Apple Pay så snart du har lagt till ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort i Wallet.

Se vad du kan göra om du inte kan lägga till ett kort i Wallet.

Använda Apple Pay

Du kan använda Apple Pay för att köpa saker i affärer, i appar, på webben i Safari och för att åka kollektivt.

Du kan även använda Apple Pay för att skicka och ta emot pengar i appen Meddelanden med Apple Cash.2

När du betalar med Apple Pay har du samma förmåner och säkerhetsfunktioner som vanligt från ditt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort.

Om du använder Apple Card1 med Apple Pay kan du få Daily Cash på dina inköp.

Lämna tillbaka och få en återbetalning för artiklar du köpt med Apple Pay i en butik

Handlaren kan använda enhetskontonumret för att behandla returen. Så här hittar du enhetskontonumret på din iPhone eller iPad:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Rulla ned till Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på kortet.

För Apple Watch:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Gå till fliken Min klocka och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på ditt kort.

Om handlaren behöver dina kortuppgifter:

• Välj kortet du vill få en återbetalning för i Apple Pay på den enhet du använde för köpet.
  • På iPhone håller du enheten nära läsaren och auktoriserar.
  • På Apple Watch dubbelklickar du på sidoknappen och håller bildskärmen för Apple Watch några centimeter från den kontaktfria läsaren.

För artiklar du har köpt med ett Suica-kort med Apple Pay returnerar du artikeln till samma terminal där du gjorde köpet innan du använder Suica för att göra ett nytt köp med Apple Pay.

Det kan ta flera dagar innan en återbetalning visas på kortutdraget.

Läs mer om hur du får en återbetalning när du returnerar en artikel du köpt med Apple Card.

Så här kontrollerar du dina Apple Pay-transaktioner

Kontrollera dina senaste transaktioner

1. Öppna appen Wallet på iPhone-enheten.
  2. Tryck på det kort du vill kontrollera transaktionerna för.
  3. Tryck på en transaktion för att se mer information.

Beroende på din bank eller kortutfärdare kanske bara transaktioner som utförts med din enhet visas. Du kan också se alla transaktioner som gjorts från kontot för ditt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort, samt alla Apple Pay-enheter och ditt fysiska kort.

Så här kontrollerar du dina senaste transaktioner i appen Watch på din iPhone:

1. Öppna appen Watch på iPhone-enheten.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på kortet och tryck sedan på fliken Transaktioner.

En del banker eller kortutfärdare ger endast initiala auktorisationsbelopp till Wallet, och dessa kan skilja sig från det slutliga transaktionsbeloppet. Transaktionsbeloppen för platser som exempelvis restauranger, bensinstationer, hotell och biluthyrningsföretag kan se annorlunda ut i Wallet-appen än på ditt kontoutdrag. Titta alltid på utdraget från banken eller utfärdaren för slutliga transaktionsdetaljer. För Apple Cash kan du få ett utdrag skickat till din e-postadress för ditt Apple-ID.

Du kan även gå igenom dina individuella Apple Card-transaktioner.

Hur säkert är Apple Pay?

Apple Pay är säkrare att använda än kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i plast. Varje transaktion på en iPhone, iPad eller Mac kräver att du auktoriserar med Face ID, Touch ID eller din lösenkod. Apple Watch skyddas av en lösenkod som endast du kan, och din lösenkod krävs varje gång du sätter på dig din Apple Watch eller när du betalar med Apple Pay. Ditt kortnummer och din identitet delas inte med handlaren och dina kortnummer lagras inte på din enhet eller Apples servrar.

När du betalar i butiker skickar varken Apple eller din enhet ditt kortnummer till handlarna. När du betalar i appar och på webben i Safari3 får handlaren endast sådana uppgifter som du godkänner att dela när du slutför beställningen, till exempel namn, e-postadress, leverans- och betaladress. Apple Pay sparar anonym transaktionsinformation, till exempel ungefärlig inköpssumma. Den här informationen kan inte kopplas till dig och anger aldrig vad du har köpt. Appar som använder Apple Pay måste ha en integritetspolicy som du kan visa och som informerar om hur de använder dina data.

Läs mer om säkerhet och integritet för Apple Pay.

Det här kan du göra med Apple Pay om din enhet försvinner eller blir stulen

Se hur du kan inaktivera eller ta bort möjligheten att använda Apple Pay på en borttappad eller förlorad enhet. Eller också kan du ta bort alla kort i Wallet-appen som du använder med Apple Pay på din enhet.

Använda ditt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i plast efter att du har inaktiverat eller tagit bort kort i Wallet

Du kan fortsätta att använda dina plastkort efter att du har inaktiverat eller tagit bort dina kort i Wallet. Det är endast ditt enhetsspecifika enhetskontonummer som inaktiveras eller tas bort.

Läs mer

1. Om du är apputvecklare kan du läsa mer om hur du accepterar Apple Pay i din app eller på webben.
  2. Om du är handlare kan du läsa mer om hur du accepterar Apple Pay i din butik.
  1. Apple Card utfärdas av Goldman Sachs Bank USA, Salt Lake City Branch. Apple Card är endast tillgängligt i USA.
  2. Tjänsterna för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och Apple Cash-kortet tillhandahålls av Green Dot Bank som är medlem i FDIC. Den här funktionen är bara tillgänglig i USA.
  3. I Fastlandskina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare.
  4. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du loggar ut från iCloud eller tar bort din lösenkod kommer alla kreditkort, betalkort, förbetalda kort, student-ID-kort, busskort och Suica-kort att tas bort från den enheten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.