Om Apple Pay

Apple Pay erbjuder ett enkelt, säkert och privat sätt att betala på iPhone, iPad, Apple Watch och Mac. Och nu kan du och dina närmaste skicka och ta emot pengar direkt i Meddelanden.1

Vad behöver jag för att använda Apple Pay?

Det här behöver du för att använda Apple Pay i länder och regioner som stöds:

Du kan använda Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch i butiker. Inuti appar kan du använda Apple Pay på iPhone, iPad och Apple Watch. På webben i Safari2 kan du använda Apple Pay på din iPhone, iPad och Mac. I vissa länder och regioner kan du använda Apple Pay på din iPhone och Apple Watch för att åka kollektivt.

Du kan behöva kontrollera dina inställningar om du vill använda Apple Pay med Safari på en Mac-modell utan inbyggt Touch ID. På din iOS-enhet går du till Inställningar > Wallet och Apple Pay och ser till att Tillåt betalningar på Mac är aktiverat.

Hur lägger jag till ett kort i Wallet som kan användas med Apple Pay?

Du kan börja använda Apple Pay så snart du har lagt till ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort i Wallet. Kom ihåg att lägga till dina kort på alla enheter som du vill använda med Apple Pay.

I USA kan du lägga till kortet för Apple Pay Cash i Wallet genom att skicka eller ta emot en betalning eller genom att aktivera Apple Pay Cash i Inställningar > Wallet och Apple Pay.

Din bank, kortutfärdare och AppleCare är redo att hjälpa dig med eventuella problem när du lägger till kreditkort, betalkort eller förbetalda kort på din enhet. Du kan kontakta din bank, kortutfärdare eller AppleCare för hjälp. Eller pröva dessa steg för att få hjälp med att lägga till ett kort i Apple Pay

I Japan kan du även lägga till Suica-kort i Wallet och använda dem med Apple Pay. För att få hjälp med Suica kan du kontakta Suica-supporten på 050-2016-5005. Eller pröva dessa steg för att få hjälp med att lägga till ett Suica-kort.

I Peking och Shanghai i Kina kan du lägga till kollektivtrafikkort i Wallet och använda dem med Apple Pay.

I en del länder och regioner kan du även lägga till betalkort, boardingkort, filmbiljetter, kuponger och förmånskort i Wallet. Studenter vid vissa universitet i USA kan lägga till student-ID-kort i Wallet och använda dem på iPhone och Apple Watch.

Läs om hur du tar bort ett kort från Wallet.

Hur använder jag Apple Pay?

Du kan använda Apple Pay i butiker, i appar, på webben i Safari2 och för viss lokaltrafik. I USA kan du använda Apple Pay med familj och vänner för att skicka och ta emot pengar. Och du kan betala till deltagande företag i Företagschatt på iPhone, iPad eller iPod touch.4

I butiker letar du efter en av dessa symboler vid kassanLåt oss veta om du inte kan använda Apple Pay i en butik som har någon av dessa symboler.I appar och på webben i Safari letar du efter knappen Köp med Apple Pay eller Apple Pay som betalningsmetod.

När du betalar i butiker med Apple Pay i vissa länder och regioner, och transaktionen överskrider ett visst belopp, kan du behöva ange din PIN-kod. I vissa fall kan du behöva skriva under ett kvitto eller använda en annan betalningsmetod.

Hur skickar jag eller tar emot pengar från en annan person

Med Apple Pay kan du skicka och ta emot pengar direkt från din iPhone, iPad eller Apple Watch.1 Skicka pengar i Meddelanden eller be Siri betala till någon med kredit- eller betalkort som du redan har i Wallet. Läs om betalningar från person till person.

När du tar emot pengarna läggs det till på kortet Apple Pay Cash som finns i appen Wallet. Du kan börja använda saldot direkt för inköp med Apple Pay i butiker, i appar och på webben. Du kan även överföra saldot för Apple Pay Cash till ditt bankkonto.

Du måste vara minst 18 år och bo i USA för att skapa ett konto för Apple Pay Cash och skicka och ta emot pengar. Dessa tjänster tillhandahålls av Green Dot Bank, medlem i FDIC.

Får jag tillgång till samma bonus och förmåner som vanligt på mitt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort när jag betalar med Apple Pay?

Ja. När du betalar med Apple Pay har du samma förmåner och säkerhetsfunktioner som vanligt från ditt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort.

I Japan kanske du inte får ytterligare poäng eller kampanjer som erbjuds av handlaren när du använder Apple Pay i butiker.

Hur lämnar jag tillbaka något jag köpt med Apple Pay i en butik?

Handlaren kan använda enhetskontonumret för att hitta köpet och behandla returen, precis som de gör när du har betalat med ett kreditkort, betalkort eller förbetalt kort i plast. Så här visar du de fyra sista siffrorna i enhetskontonumret:

• iPhone eller iPad: Gå till Inställningar > Wallet och Apple Pay, och tryck på kortet.
  • Apple Watch: Öppna appen Watch på din iPhone, gå till fliken Min klocka, tryck på Wallet och Apple Pay och sedan på ditt kort.

Om handlaren behöver dina kortdetaljer för att behandla returen kan du följa samma steg som när du gör en betalning:

1. På enheten som du använde för att göra den ursprungliga betalningen väljer du kortet som återbetalningen ska gå till. Kom ihåg att använda kortet som är registrerat i Apple Pay, inte det fysiska kortet.
  2. På iPhone håller du enheten nära läsaren och auktoriserar returen med Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På Apple Watch dubbelklickar du på sidoknappen och håller bildskärmen för Apple Watch några centimeter från den kontaktfria läsaren.

Beroende på butikens försäljnings- och återbetalningspolicyer kan det ta upp till flera dagar innan returtransaktionen visas på kortutdraget. Även Apple Pay-aktiviteter visas på kortutdragen.

För saker köpta med ett Suica-kort med Apple Pay behöver du bara returnera saken till samma terminal som du använde när du genomförde köpet. Se till att returnera saken innan du använder Suica med Apple Pay för en annan betalning.

Hur visar jag mina senaste transaktioner?

När du visar ditt kort i Wallet, ser du den senaste transaktionen för varje kreditkort, betalkort eller förbetalt kort, inklusive Suica i Japan och Apple Pay Cash i USA. Visa mer genom att trycka på kortet och trycka på . Tryck sedan på transaktionsfliken. Beroende på din bank eller kortutfärdare kanske bara transaktioner som utförts med din enhet visas. Eller så kan du se alla transaktioner från kontot för ditt kreditkort, betalkort eller förbetalda kort, samt alla Apple Pay-enheter och ditt kort. Du kan även se Suica-transaktioner i appen Watch på din iPhone.

Om du har ställt in din Apple Watch med Apple Pay kan du kontrollera din transaktionshistorik i Apple Watch-appen på din iPhone. I appen Apple Watch trycker du på Wallet och Apple Pay. Sedan trycker du på ditt kort och på fliken Transaktioner.

En del banker eller kortutfärdare ger endast initiala auktorisationsbelopp till Wallet, och dessa kan skilja sig från det slutliga transaktionsbeloppet. Du kan se olika transaktionsbelopp i Wallet och ditt kontoutdrag från platser som restauranger, bensinstationer, hotell och biluthyrare. Titta alltid på utdraget från banken eller utfärdaren för slutliga transaktionsdetaljer. För Apple Pay Cash kan du få ett utdrag skickat till din e-postadress för ditt Apple-ID.

Hur säkert är Apple Pay?

Apple Pay är säkrare att använda än kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i plast. Varje transaktion på en iPhone, iPad eller Mac kräver att du auktoriserar med Face ID, Touch ID eller din lösenkod. Apple Watch skyddas av en lösenkod som endast du kan, och din lösenkod krävs varje gång du sätter på dig din Apple Watch eller när du betalar med Apple Pay. Ditt kortnummer och din identitet delas inte med handlaren och dina kortnummer lagras inte på din enhet eller Apples servrar.

När du betalar i butiker skickar varken Apple eller din enhet ditt kortnummer till handlarna. När du betalar i appar och på webben i Safari2 får handlaren endast sådana uppgifter som du godkänner att dela när du slutför beställningen, till exempel namn, e-postadress, leverans- och betaladress. Apple Pay sparar anonym transaktionsinformation, till exempel ungefärlig inköpssumma. Den här informationen kan inte kopplas till dig och anger aldrig vad du har köpt. Appar som använder Apple Pay måste ha en integritetspolicy som du kan visa och som informerar om hur de använder dina data.

Läs mer om säkerhet och integritet för Apple Pay.

Vad händer om min iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac försvinner eller blir stulen?

Med Apple Pay auktoriserar du varje köp med Face ID, Touch ID eller din lösenkod. De här funktionerna hjälper till att förhindra obehöriga från att använda Apple Pay på din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Du kan gå till din Apple-ID-kontosida eller använda appen Hitta min iPhone för att spärra eller permanent ta bort möjligheten att betala från den enheten med Apple Pay. Dina kort kommer spärras eller tas bort från Apple Pay även om enheten är offline och inte ansluten till ett mobilnät eller wifi-nätverk. Du kan även ringa din bank eller kortutfärdare för att spärra eller ta bort dina kort från Apple Pay. Läs mer om vad du kan göra om din iPhone försvinner eller blir stulen.

När du använder ett Suica-kort med Apple Pay kan du återfå saldot även om du förlorar din enhet. När ett Suica-kort tas bort från en enhet lagras det återstående saldot och finns tillgängligt för att läggas till igen i Apple Pay på en annan berättigad enhet som är inloggad på iCloud med samma Apple-ID. Om din enhet är offline spärras ditt Suica-kort från användning vid midnatt. Du kan även ringa din kortutfärdare eller Suica-supporten (050-2016-5005) för att spärra eller ta bort dina kort från Apple Pay. Du kan lägga tillbaka dina Suica-kort i Apple Pay efter kl. 05.00.

Kan jag fortsätta använda kreditkort, betalkort eller förbetalda kort i plast om jag spärrar eller tar bort mina kort från Wallet?

När du spärrar eller tar bort dina kort från Wallet raderas eller spärras det enhetsspecifika enhetskontonumret. Du kan fortsätta använda dina kort i plast.

Jag är en handlare. Hur kan jag ta emot Apple Pay i min butik?

Läs om hur du kommer igång om du vill börja ta betalt med Apple Pay i din butik.

Jag är en apputvecklare. Hur kan jag ta betalt med Apple Pay i mina appar eller på webben?

Om du vill börja ta betalt med Apple Pay inuti din app eller på webben2 kan du gå till Apple Pay för utvecklare och läsa mer om hur du kommer igång.

1. Att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och kortet för Apple Pay Cash är tjänster som tillhandahålls av Green Dot Bank, medlem i FDIC. Den här funktionen är bara tillgänglig i USA.
  2. I Kina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare.
  3. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du loggar ut från iCloud eller tar bort din lösenkod kommer alla kreditkort, betalkort, förbetalda kort och Suica-kort att tas bort från den enheten.
  4. Företagschatt är för närvarande i beta och blir tillgängligt för företag enligt ett rullande schema. Företagschatt är endast tillgängligt i USA.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.