Om du inte kan se innehåll som delats med Familjedelning

Få hjälp med att få tillgång till din familjs delade köp och delade prenumerationer, som iCloud-lagring eller Apple Music.

Med Familjedelning kan din familj dela köp från App Store och köp av musik, film, tv och böcker, en Apple Music-familjeprenumeration, Apple Arcade-prenumeration, Apple News+-prenumeration, Apple TV+-prenumeration och iCloud-lagringsplan. Du behöver bara konfigurera Familjedelning, bjuda in familjemedlemmar och sedan aktivera funktionerna du vill dela. Vi kan hjälpa dig om du inte kan se din familjs delade innehåll.

Kontrollera dina inställningar och se till att du använder samma Apple-ID överallt där du loggar in, inklusive Familjedelning och iTunes Store. Be sedan dina familjemedlemmar kontrollera sina inställningar också.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning för att se till att du är inloggad med korrekt Apple-ID. Titta sedan efter om funktionen som du vill använda med Familjedelning, till exempel delning av köp och Apple Music, är aktiverad.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Gå till Inställningar > iCloud > Familj om du använder iOS 10.2 eller tidigare.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Bekräfta eller ändra det Apple-ID du vill använda för att dela innehåll.
  4. Gå tillbaka till Familjedelning och kontrollera att de funktioner du vill dela är På.
  5. Tryck på Delning av köp och kontrollera att Dela mina köp är på.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på Delade inköp.
  3. Bekräfta eller ändra det Apple-ID du vill använda för att dela innehåll.
  4. Kontrollera att Dela mina köp är valt.

Granska det Apple-ID som du använder för köp

Kontrollera att du är inloggad på iTunes och App Store med samma Apple-ID som du valde för att dela köp och iCloud.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på iTunes och App Store.
  3. Kontrollera att du använder samma Apple-ID i iTunes Store som i Familjedelning.

Gå till Inställningar > iTunes och App Store och kontrollera ditt Apple-ID om du använder iOS 10.2 eller tidigare.

På Mac-datorn

1. Öppna App Store.
  2. Välj Affär> Visa mitt konto.
  3. Klicka på Visa information.
  4. Se till att du använder samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

Fortsätt med de här stegen

Om du fortfarande inte kan dela provar du de här stegen. Se efter om det går att dela efter varje steg du har utfört.

Logga ut från iTunes och App Store

Om du fortfarande inte kan se eller hämta familjens delade innehåll, eller använda era delade Apple-prenumerationer, loggar du ut från iTunes och App Store och loggar sedan in igen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] och trycker på Logga ut. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iTunes och App Store, trycker på ditt Apple-ID och trycker sedan på Logga ut.
  2. Följ stegen som visas på skärmen.
  3. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och välj sedan Logga in.

På Mac-datorn:

1. Öppna App Store.
  2. Välj Affär> Visa mitt konto.
  3. Klicka på Visa information.
  4. Se till att du använder samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

På Apple TV:

1. Gå till Inställningar > Konton > iTunes Store och App Store.
  2. Välj Logga ut.
  3. Välj Logga in.
  4. Ange ditt Apple-ID och lösenord och välj Logga in.

Kontrollera att du loggar in på alla Apple-tjänster med samma Apple-ID som du valde för att dela innehåll med din familj. Du behöver inte logga ut från andra tjänster som använder ditt Apple-ID, till exempel iCloud eller iMessage.

Kontrollera att en app kan delas

Gå till App Store, hitta appen, rulla ner till avsnittet Support och kontrollera om Familjedelning finns i listan för att se om du kan dela en app

En del appar kan inte aktiveras för Familjedelning. Om du har skaffat en sådan app kan du se den i köphistoriken, men övriga familjemedlemmar kommer inte att kunna se den eller hämta den på nytt.

Se om köpet är dolt

Om en familjemedlem har dolt ett objekt kan ingen i familjen se det. Familjemedlemmar kansluta gömma Mac-program om de vill.

Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven

Du måste ha en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare eller en Mac-dator med OS X Yosemite eller senare för att komma åt familjens delade innehåll. Du kan inte se familjens delade innehåll om du använder en äldre enhet.

iOS 8 och OS X Yosemite krävs för att konfigurera eller gå med i en familjedelningsgrupp. Mer information finns i systemkrav för Familjedelning.

Läs mer

Med Familjedelning måste du använda samma Apple-ID för köp och iCloud. Om din familj har delade köp aktiverat kan musik, filmer, tv-serier och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer. Allt innehåll kan inte väljas för delning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.