Om du inte kan se innehåll som delats med Familjedelning

Få hjälp att komma åt din familjs delade inköp och Apple Music-prenumeration.

Med Familjedelning kan dina familjemedlemmar dela iTunes-, Apple Books- och App Store-inköp, en familjeprenumeration i Apple Music och mycket mer. Du behöver bara konfigurera Familjedelning, bjuda in familjemedlemmar och sedan aktivera funktionerna du vill dela. Vi kan hjälpa dig om du inte kan se din familjs delade innehåll.

Kontrollera dina inställningar och se till att du använder samma Apple-ID överallt där du loggar in, inklusive Familjedelning och iTunes Store. Be sedan dina familjemedlemmar kontrollera sina inställningar också.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning för att se till att du är inloggad med korrekt Apple-ID. Se sedan om funktionen som du vill använda med Familjedelning, till exempel inköpsdelning och Apple Music, är aktiverad.

Verifiera det Apple-ID du använder

iPhone visar Köp och musik med förälder/målsman aktiverat

Kontrollera funktionerna du delar

iPhone med skärmen Familjedelning med familjemedlemmar

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Gå till Inställningar > iCloud > Familj om du använder iOS 10.2 eller tidigare.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Bekräfta eller ändra det Apple-ID du vill använda för att dela innehåll.
  4. Gå tillbaka till Familjedelning och se till att inköpsdelning och/eller Apple Music är aktiverad.
  5. Tryck på Inköpsdelning och se till att Dela mina köp är aktiverade.

På Mac-datorn

Mac visar skärmen Familjemedlemmar med en familjemedlems Köp och musik markerat

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj och klicka sedan på ditt namn.
  3. Bekräfta eller ändra det Apple-ID du vill använda för att dela innehåll.
  4. Klicka på Mina appar och tjänster.
  5. Gå till Inköpsdelning och se till att Dela mina köp är vald. Eller gå till Apple Music och se om du delar ett familjemedlemskap i Apple Music.

Se till att Dela mina köp är vald om du använder macOS Sierra eller tidigare, när du har bekräftat eller ändrat ditt Apple-ID.

iPhone visar skärmen iTunes och App Store med automatiska hämtningar aktiverat

Kontrollera det Apple-ID du använder i iTunes Store

Se till att du är inloggad i iTunes Store med samma Apple-ID som du valde för delat innehåll med din familj.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på iTunes och App Store.
  3. Se till att du använder samma Apple-ID i iTunes Store som i Familjedelning.

Gå till Inställningar > iTunes och App Store och kontrollera ditt Apple-ID om du använder iOS 10.2 eller tidigare.

På Mac-datorn

Mac-skärm visar Kontoinformation

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Konto.
  3. Se till att du använder samma Apple-ID i iTunes Store som i Familjedelning.

Se till att du och dina familjemedlemmar har samma land eller region för era Apple-ID:n. Om det behövs kan du ändra land för ditt Apple-ID

Fortsätt med de här stegen

Om du fortfarande inte kan dela provar du de här stegen. Se efter om det går att dela efter varje steg du har utfört.

Logga ut från iTunes och App Store

Om du fortfarande inte kan se eller hämta familjens delade innehåll, eller använda Apple Music, loggar du ut från iTunes och App Store och loggar sedan in igen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] och trycker på Logga ut. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iTunes Store och App Store, trycker på ditt Apple-ID och trycker sedan på Logga ut.
  2. Följ stegen som visas på skärmen.
  3. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och välj sedan Logga in.

På Mac-datorn:

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Konto > Logga ut.
  3. Klicka på Konto > Logga in.
  4. Ange ditt Apple-ID och lösenord och välj Logga in.

På Apple TV (4:e generationen):

1. Gå till Inställningar > Konton > iTunes Store och App Store.
  2. Välja Logga ut.
  3. Välj Logga in.
  4. Ange ditt Apple-ID och lösenord och välj Logga in.

Kontrollera att du loggar in i iTunes Store med samma Apple-ID som du valde för att dela innehåll med din familj. Du behöver inte logga ut från andra tjänster som använder ditt Apple-ID, till exempel iCloud eller iMessage.

Kontrollera att en app kan delas

Du kan ta reda på om en app går att dela genom att gå till appens produktsida i App Store och rulla ned till Information. Titta efter om det står Ja eller Nej i avsnittet Familjedelning.

En del appar kan inte aktiveras för Familjedelning. Om du har skaffat en sådan app kan du se den i köphistoriken, men övriga familjemedlemmar kommer inte att kunna se den eller hämta den på nytt.

Se om köp är dolda

Om en familjemedlem har dolt ett objekt kan ingen i familjen se det. Familjemedlemmen kan ändra sig och visa sådana objekt.

Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven

Du måste ha en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare eller en Mac-dator med OS X Yosemite eller senare för att komma åt familjens delade innehåll. Du kan inte se familjens delade innehåll om du använder en äldre enhet. Om du använder en Apple TV kan du bara se delade filmer och TV-program.

iOS 8 och OS X Yosemite krävs för att konfigurera eller gå med i en familjedelningsgrupp. Mer information finns i systemkrav för Familjedelning.

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in på iCloud och iTunes med ett personligt Apple-ID. Om din familj har delade inköp aktiverat kan musik, filmer, tv-serier och böcker hämtas på upp till tio enheter per konto, varav fem kan vara datorer. Allt innehåll kan inte delas. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.