Om du inte hittar din familjs delade appar och innehåll

Om medlemmar i din familjedelningsgrupp inte kan hitta delade appar eller hämtat innehåll kontrollerar du dina inställningar för delning av köp, om appen eller abonnemanget kan delas med mera.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

Se till att du använder samma Apple-ID för Familjedelning och Medier och köp. Se även till att delade inköp är aktiverat. Be resten av familjen att kontrollera sina inställningar också.

På iPhone eller iPad med iOS 16 eller senare

1. Gå till Inställningar > Familj.

2. Tryck på ditt namn.

3. Observera vilket Apple-ID som finns i listan.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name
  4. Tryck på Köp.

5. Tryck på Apple-ID för köp och se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du använder för Familjedelning. Tryck annars på Dela med hjälp av sekundärt Apple-ID och ange Apple-ID och lösenord för det Apple-ID:t.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name-purchases

På iPhone eller iPad med iOS 15 eller senare

1. Gå till Inställningar, tryck på ditt namn och tryck sedan på Familjedelning.

2. Tryck på ditt namn.

3. Observera vilket Apple-ID som finns i listan. Du måste använda det här Apple-ID:t för att logga in senare.

4. Tryck på Tillbaka för att gå tillbaka till Familjedelning.

5. Tryck på Delning av köp och se till att du har aktiverat Dela köp med familjen.

6. Tryck på Tillbaka och sedan på Apple-ID.

7. Tryck på Medier och köp.

8. Tryck på Visa konto.

9. Logga in med ditt Apple-ID.  Se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

På Mac med macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på Köp.

3. Anteckna vilket Apple-ID som finns under Apple-ID för köp.

macos-sonoma-system-settings-family-sharing-name-purchases
  4. Öppna App Store.

5. Välj Affär > Konto.

6. Klicka på Kontoinställningar.

7. Se till att du använder samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

macos-sonoma-app-store-store-account-settings

På Mac med macOS Monterey eller tidigare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på Delning av köp.

3. Observera vilket Apple-ID som finns i listan. Du måste använda det här Apple-ID:t för att logga in senare.

4. Kontrollera att Dela mina inköp är valt.

5. Öppna App Store.

6. Välj Affär > Visa mitt konto.

7. Klicka på Visa information.

8. Se till att du använder samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

Om du fortfarande inte kan hitta delat innehåll

Logga ut från Medier och köp

Se till att du loggar in på alla Apple-enheter Du behöver inte logga ut från andra tjänster som använder ditt Apple-ID, till exempel iCloud eller iMessage.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].

2. Tryck på Medier och köp.

3. Tryck på Logga ut.

4. Tryck på Medier och köp igen.

5. Tryckte du på Inte [ditt namn]? Logga in med samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

På en Mac

1. Öppna App Store.

2. Gå till menyfältet, välj Affär > Logga ut.

3. Gå till menyfältet, välj Affär > Logga in.

4. Logga in med samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

På Apple TV

1. Gå till Inställningar > Användare och konton > [ditt namn].

2. Välj Affär.

3. Välj Logga ut.

4. Välj Logga in.

5. Logga in med samma Apple-ID som du använder till Familjedelning.

Kontrollera om en app kan delas

1. Gå till App Store.

2. Leta upp appen.

3. Gå ned till avsnittet Support och se till att Familjedelning finns med i listan.

En del appar kan kanske inte aktiveras för Familjedelning. Har du köpt en av dessa appar visas den i köphistoriken, men dina familjemedlemmar kan inte se eller hämta den.

Vissa abonnemang, till exempel enskilda Apple Music- och Apple One-planer och -abonnemang samt köp i app från appar som inte deltar, kan inte delas via Familjedelning.

Läs mer om vilka typer av innehåll du kan dela med din familj genom delning av köp

Läs om hur du lägger till en familjemedlem till dina delade abonnemang

Fråga din familjemedlem om köpet är dolt

Om en familjemedlem har dolt ett köp kan ingen i familjen se det.

Läs om hur du gömmer eller visar köp från App Store

Kontrollera att enheten uppfyller systemkraven

Du måste ha en iPhone eller iPad med iOS 9 eller senare eller en Mac med OS X El Capitan 10.11 eller senare för att komma åt familjens delade innehåll. Du kan inte se familjens delade innehåll om du använder en äldre enhet.