Om du inte kan aktivera din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular)

Läs om vad du kan göra om din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) inte går att aktivera, om en varning anger att aktiveringsservern inte är tillgänglig eller om SIM-kortet inte stöds.

Innan du börjar

Gör så här

1. Starta om din iPhone eller iPad.

2. Om du använder en mobildataanslutning ansluter du till ett pålitligt wifi-nätverk istället.

3. Vänta några minuter om du får ett felmeddelande på din iPhone eller iPad där det står att aktiveringsservern inte är tillgänglig för tillfället eller inte kan nås när du försöker aktivera din telefon. Upprepa sedan föregående steg.

Försök aktivera din iPhone eller iPad med hjälp av din dator om problemet kvarstår:

1. Se till att du har den senaste versionen av macOS eller den senaste versionen av iTunes.

2. Kontrollera att datorn har en internetuppkoppling.

3. Anslut din iPhone eller iPad till din dator med kabeln som medföljde din iPhone eller iPad. Leta rätt på din enhet på datorn.

4. Vänta medan datorn upptäcker och aktiverar din iPhone eller iPad:

Om du fortfarande inte kan aktivera din iPhone eller iPad kan du kontakta Apple-supporten.