Om du inte kan aktivera din iPhone

Läs om vad du kan göra om din iPhone inte går att aktivera, om en varning anger att aktiveringsservern inte är tillgänglig eller om SIM-kortet inte stöds.

Kontrollera först följande

Behöver du mer hjälp? Använd nästa avsnitt.

Gör så här

1. Kontrollera listan på sidan Systemstatus. Om rutan vid Aktivering för iOS-enhet inte är grön provar du att aktivera din iPhone igen senare.
  2. Om du blir ombedd att ange ditt lösenord när du aktiverar iPhone anger du lösenordet. (En uppmaning om att ange lösenordet kan betyda att aktiveringslåset är aktiverat i Hitta min iPhone.)
  3. Starta om iPhone-enheten.
  4. Om du använder en mobildataanslutning ansluter du till ett pålitligt wifi-nätverk istället.

Om det fortfarande inte går att aktivera, kan du aktivera din iPhone med iTunes istället:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  2. Kontrollera att datorn har en internetuppkoppling.
  3. Öppna iTunes på datorn. Anslut iPhone till datorn med kabeln som medföljde iPhone.
  4. Vänta medan iTunes upptäcker och aktiverar iPhone-enheten:
    • Om Ställ in som ny eller Återskapa från säkerhetskopia visas i iTunes betyder det att iPhone-enheten har aktiverats.
    • Om ett felmeddelande i iTunes anger att SIM-kortet inte är kompatibelt kontaktar du din operatör.

Mer hjälp

1. Kontrollera nätverks- eller aktiveringsproblem och om du behöver ersätta ditt SIM-kort genom att kontakta din operatör
  2. Använd återhämtningsläget till att återskapa din iPhone

Om det ändå inte går att återskapa iPhone-enheten ska du kontakta Apple-supporten.