Om du inte kan aktivera din iPhone

Läs om vad du kan göra om din iPhone inte går att aktivera, om en varning anger att aktiveringsservern inte är tillgänglig eller om SIM-kortet inte stöds.

Kontrollera först följande

Behöver du mer hjälp? Använd nästa avsnitt.

Gör så här

1. Kontrollera listan på sidan Systemstatus. Om rutan vid Aktivering för iOS-enhet inte är grön provar du att aktivera din iPhone igen senare.
  2. Om du blir ombedd att ange ditt lösenord när du aktiverar iPhone anger du lösenordet. (En uppmaning om att ange lösenordet kan betyda att aktiveringslåset är aktiverat i Hitta min iPhone.)
  3. Starta om iPhone-enheten.
  4. Om du använder en mobildataanslutning ansluter du till ett pålitligt wifi-nätverk istället.

Om det fortfarande inte går att aktivera, kan du aktivera din iPhone med iTunes istället:

1. Se till att du har den senaste versionen av macOS eller den senaste versionen av iTunes.
  2. Kontrollera att datorn har en internetuppkoppling.
  3. Anslut iPhone till datorn med kabeln som medföljde iPhone. Leta rätt på din enhet på datorn.
  4. Vänta medan din dator upptäcker och aktiverar iPhone-enheten:
    • Om du ser en varning som visar Ställ in som ny eller Återskapa från säkerhetskopia betyder det att din iPhone är aktiverad.
    • Om du får ett felmeddelande på datorn om att SIM-kortet inte är kompatibelt bör du kontakta din operatör.

Mer hjälp

1. Kontrollera nätverks- eller aktiveringsproblem och om du behöver ersätta ditt SIM-kort genom att kontakta din operatör
  2. Använd återhämtningsläget till att återskapa din iPhone

Om det ändå inte går att återskapa iPhone-enheten ska du kontakta Apple-supporten.