Om du ser ”apple.com/bill” eller en debitering som du inte känner igen på kontoutdraget

Undersök debiteringar som du ser på dina kontoutdrag för kreditkort, betalkort eller mobiltelefon.

Ta reda på om debiteringen gäller ett eller flera köp som gjorts nyligen

Klicka här för att se en lista över alla dina köp. Du kan bli ombedd att logga in. Om du inte ser en lista över köp när du loggar in kan du följa dessa steg för att se alla dina köp.

Känner du inte igen beloppet? Ibland kan flera köp, inklusive prenumerationer, köp inuti program eller artiklar du har förbeställt dyka upp på en och samma faktura. Läs på hur köp grupperas.

Ta reda på om debiteringen gäller en förnyad prenumeration

Leta i listan över alla dina köp efter prenumerationer som förnyas automatiskt.

Om du inte längre vill fortsätta prenumerationen kan du avbryta den.

Ta reda på om en familjemedlem gjort ett köp

Kolla igenom dina e-postmeddelanden om du använder dig av Familjedelning och är familjesamordnare. Apple skickar ett kvitto till dig när familjemedlemmar köper något och när deras prenumerationer förnyas. Familjesamordnaren betalar för de flesta saker som familjemedlemmar köper.

Om mindre barn har tillgång till din enhet kan du välja att ställa in lösenordsinställningarna så att det krävs ett lösenord för varje inköp. Du kan även använda Skärmtid för att förhindra köp. För att hantera vad barn köper på sina egna enheter kan du ställa in Familjedelning

Alla som har ditt Apple-ID-lösenord kan göra ändringar i ditt konto. Ändra lösenordet för ditt Apple-ID om du har oauktoriserade debiteringar.

Kontrollera om du köpt något med ett annat Apple-ID

Gå till reportaproblem.apple.com och logga in med ditt andra Apple-ID. Du kommer att se en lista över köp som du nyligen gjort med detta Apple-ID.

Om du använder ett annat Apple-ID på en annan enhet kan du använda den enheten för att se din köphistorik för detta Apple-ID.

Kontakta Apple-supporten

Om du följt stegen ovan och inte fått klarhet i varför du har debiterats bör du kontakta Apple-support.