Om du ser "itunes.com/bill" eller en debitering som du inte känner igen på kontoutdraget

Se din köphistorik om du vill undersöka debiteringar som visas på kontoutdrag från din bank, mobilräkning eller ditt kreditkort eller betalkort.

Innan du kontaktar Apple för att begära en återbetalning av en debitering som du inte känner igen ska du
följa stegen nedan.

Om du inte känner igen summan som debiterats ditt kontoutdrag kan flera köp ha grupperats till en enda transaktion. Du kanske inte får ett separat kvitto via e-post för varje inköp. Ibland visas debiteringar på utdraget ett par dagar efter att inköpet har gjorts.

Utöver inköp av musik, filmer, tv-serier, klistermärken och appar (från iTunes Store och App Store) som faktureras vid inköpstillfället, kan kontoutdraget även omfatta köp inuti program, förbeställningar av musik eller filmer och automatiska förnyelser av prenumerationer.

Jämför din köphistorik med debiteringarna på kontoutdraget

Visa och sök i din köphistorik genom att klicka eller trycka på denna länk: Visa köphistorik.

Om du inte är inloggad med samma Apple-ID som du använder för köp från App Store och iTunes Store, om du använder en annan enhet eller om du inte ser ditt köp, läser du om hur du visar din inköpshistorik på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc.

Du kan även gå till reportaproblem.apple.com för att gå igenom din köphistorik och dina kvitton.

Webbplatsen Rapportera ett problem visar de flesta prenumerationer förutom de för Apple-tjänster och avgifter för iCloud-lagring.

Kontrollera status för dina prenumerationer

Kontrollera att debiteringarna inte avser en prenumeration som du eller en familjemedlem har beställt.

Visa och hantera dina prenumerationer genom att trycka på denna länk: Visa mina prenumerationer.

Om du inte är inloggad med samma Apple-ID som du använder med prenumerationen som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser din prenumeration läser du om hur du visar, ändrar eller avbryter dina prenumerationer. Om du började prenumerera utanför appen, måste du kontakta leverantören direkt för att säga upp den.

Prenumerationer avbokas inte när du raderar appar.

Kontrollera alla dina Apple-ID

Om du har lagt till en betalningsmetod till ett annat Apple-ID, kan det hända att debiteringarna du inte känner igen gäller det kontot. Kontrollera köphistoriken för varje Apple-ID som använder din betalningsmetod.

Om du inte kommer ihåg om du har ett Apple-ID hjälper vi dig att ta reda på det.

Förhindra fler debiteringar från detta Apple-ID genom att begränsa köp i appar eller slå på begränsningar (föräldrakontroller) på din iOS-enheti iTunes på Mac eller pc, eller på Apple TV.

Om du delar dina enheter

Om du delar din enhet med andra, även barn, läser du om hur du hanterar dina lösenordsinställningar.

Om du delar din enhet med andra som inte har egna enheter kanske du vill ställa in Familjedelning.

Om någon annan har ditt Apple-ID-lösenord

Alla som har lösenordet till ditt Apple-ID kan debitera ditt konto. Ändra lösenordet för ditt Apple-ID om du har oauktoriserade debiteringar.

Mer hjälp

Om du jämför kontoutdraget med din köphistorik men fortfarande inte känner igen avgiften kontaktar du Apple-supporten.

Om du vill kontakta Apple-supporten klickar eller trycker du på den här länken: Kontakta Apple-supporten.

Kontakta Apple för att få hjälp med kontosäkerheten för Apple-ID om du inte använder ditt Apple-ID för inköp i iTunes Store eller App Store och debiteringar visas på ditt utdrag.

Om du tror att du har betalat två gånger för samma objekt, kan det vara en betalkortsreservation och inte en debitering. Debiteringen försvinner när betalningen är klar.