Om du ser apple.com/bill, itunes.com/bill eller en debitering som du inte känner igen på kontoutdraget

Undersök debiteringar som du ser på dina kontoutdrag för kreditkort, betalkort eller mobiltelefon.

Ta reda på om debiteringen gällde ett köp eller grupp av köp som gjorts nyligen.

Klicka här för att se en lista över alla dina köp. Du kan bli ombedd att logga in. Om du inte ser en lista över köp efter att du loggat in, kan du följa dessa steg för att se alla dina köp.

Känner du inte igen beloppet? Ibland kan flera artiklar, inklusive prenumerationer, köp inuti program eller artiklar du har förbeställt grupperas tillsammans i en debitering. Läs på hur köp grupperas.

Ta reda på om debiteringen gällde en prenumeration som förnyades

Leta i listan över alla dina köp efter prenumerationer som förnyas automatiskt.

Om du inte längre vill fortsätta prenumerationen kan du avbryta den.

Kontrollera om en familjemedlem gjort ett köp

Brukar du dela din enhet eller en betalningsmetod med din familj? Fråga familjemedlemmar om de har tecknat en prenumeration eller köpt något från App Store eller iTunes Store. Eller kontrollera köphistoriken för varje Apple-ID som använder din betalningsmetod.

Om mindre barn har tillgång till din enhet kan du välja att ställa in dina lösenordspreferenser så att det krävs ett lösenord för varje köp. Du kan även använda Skärmtid för att förhindra köp. För att hantera vad barn köper på sina egna enheter kan du ställa in Familjedelning

Alla som har ditt Apple-ID-lösenord kan göra ändringar i ditt konto. Ändra lösenordet för ditt Apple-ID om du har oauktoriserade debiteringar.

Kontrollera om du köpt något med ett annat Apple-ID.

Gå till reportaproblem.apple.com och logga in med ditt andra Apple-ID. Du kommer att se en lista över köp som du nyligen gjort med detta Apple-ID.

Om du använder ett annat Apple-ID på en annan enhet kan du använda den enheten för att se din köphistorik för detta Apple-ID.

Kontakta Apple-support

Om du följt stegen ovan och inte fått klarhet i varför du har debiterats bör du kontakta Apple-support.